آخرین اخبار:
کد خبر:۳۹۰۷۹۶
همایش اندیشه‌های ماندگار و معماری پایدار-۲

پولادی: عدم توازن و ناهمگونی شهرها یکی از معضلات شهرسازی در ایران است

معاون عمرانی استانداری ایلام گفت: عدم توازن و ناهمگونی شهرها یکی از معضلات شهرنشینی و شهرسازی در ایران است و علت آن، عدم وجود سازوکارهای بازدارنده می‌باشد.

به گزارش خبرنگار « خبرگزاری دانشجو» از ایلام، شاپور پولادی در همایش ملی اندیشه های ماندگار و معماری پایدار که روز گذشته با حضور اساتید و دانشجویان از سراسر کشور در هتل زاگرس ایلام برگزار شد، خلاء ایجاد شده در بین معماری سنتی و مدرن را به واسطه‌ی تدریس و توجه به معماری غربی در مراکز آکادمیک کشور عنوان کرد و اذعان داشت: تذکراتی از سوی مقام معظم رهبری به معماران ارسال شد؛ ایشان فرمودند: نشانه‌های اسلامی باید در کارهای اسلامی ما آشکار شود، یعنی یک مهندس معمار باید در طراحی‌هایش معیارهای اسلامی را در اولویت قرار دهد.


وی به طرح پیشنهادی برنامه پنجم و الزام مجلس به نهادهای زیربط مانند وزارت راه و شهرسازی و شهرداری‌ها اشاره کرد و افزود: اگرچه از نظر قانونگذاری به این امر توجه شد، اما ادارات مرتبط در اجرای آن سهل انگاری کردند، معماری ایرانی بر تارک فرهنگ و تمدن جهان می‌درخشد از نمونه‌های بارز آن می‌توان به کاروانسراهایی که پس از سالیان متمادی، هم اینک نیز کاربردی هستند و استحکام خود را از دست نداده‌اند، اشاره کرد.

 

معاون عمرانی استانداری ایلام علم سازه- طراحی و روانشناسی را سه پارامتر مکمل در معماری اسلامی عنوان کرد و گفت: معماری اسلامی به زمان و مکان خاص تعلق ندارد زیرا از ابتدا تا به امروز مامن و منشاء برای رسیدن انسان به آرامش بوده؛ لذا انسان ترکیبی از اسکلت درونی و معماری بیرونی است و معمار عظیم این پروژه عظیم خدا می‌باشد در این مقوله، سه عامل اعم از روانشناسی، سازه و زیست فضا نقش اصلی را بازی می‌کنند.


پولادی مهمترین ویژگی معماری ایرانی را هماهنگی با آداب، رسوم، قناعت و هم سازی با محیط دانست و تصریح کرد: در معماری مدرن این موضوع به باد فراموشی سپرده شده است، این سبک علاوه بر آنکه هیچگونه توازنی با زندگی بشر ندارد، بلکه هزینه‌های سنگینی را بر دوش مردم متحمل کرده است؛ لذا می‌بینیم که در کوچکترین سوانح و بلایای طبیعی اولین اماکنی که تخریب می‌شوند، همین سازه‌های مدرن هستند؛ از نمونه‌های آن می‌توان به تخریب بیمارستان بهره برداری نشده‌ی بوشهر و ریزش ساختمان‌های نوبنیاد ایلام در جریان زلزله‌ی سال گذشته و امسال اشاره کرد.


وی رویکرد و رویه شهرداری‌ها را تولید درآمد ولو به قیمت بی‌توجهی به طرح‌های تفصیلی عنوان کرد و گفت: این سازمان در استان‌های مختلف در تلاش است که مردم از قوانین مدون سر باز زنند و در راستای سازه‌های پرترام و عدم رعایت اصول فنی در طرح‌های تفصیلی برای اخذ جریمه و درآمد کوشا می‌باشد. عدم توازن و ناهمگونی شهرها یکی از معضلات شهرنشینی و شهرسازی در ایران است و علت آن عدم وجود سازوکارهای بازدارنده می باشد یعنی بخش نامه‌ها و دستورالعمل‌هایی که در دستگاه‌های متولی وجود دارد با یکدیگر تداخل دارند و باعث سایش و هضم یکدیگر می‌شوند.


معاون عمرانی استانداری ایلام به افزایش پدیده شوم حاشیه نشینی و عملی نشدن طرح احیای بافت فرسوده اشاره کرد و ابراز داشت: فلسفه‌ی وجودی مسکن مهر طرحی ارزشمند در راستای توجه به قشر پایین جامعه بود اما به دلیل در نظر نگرفتن شرایط محیطی و فرهنگ بومی هر منطقه باعث شد در همین استان ایلام ۱۵۰۰ دستگاه منزل مهر ساخته شده بدون تقاضا باشد، هنوز تکلیف بیش از ۲۰۰۰ مسکن مهر در ایران روشن نشده است اگر این سرمایه را در بخش صنعت تزریق می‌کردیم بخشی از دغدغه‌ی اشتغال جوانان رفع می‌شد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار