آخرین اخبار:
کد خبر:۳۹۰۸۲۴
مطلق در گفتگو با«خبرگزاری دانشجو»:

سالانه ۹۰ هزار پرونده ابتلا به سرطان گزارش می‌شود/ بیشترین نوع سرطان در مردان و زنان

رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت گفت: ۹۰ هزار سرطان در سال گزارش می‌شود که بیشترین نوع سرطان در زنان مثانه و پستان و در مردان سرطان معده است که امیدواریم با تشخیص زودرس به کاهش انواع سرطان کمک کنیم.

علی مطلق در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، در حاشیه همایش سرطان در جمع خبرنگاران با بیان این نکته که در سال ۱۳۹۱ بیش از هفت هزار نفر در کشور به بیماری سرطان دچار شدند، گفت: استان‌های شمالی کشور بیش از دیگر استان‌ها به بیماری سرطان دچار می‌شوند.

 

وی ادامه داد: دلیل این امر چاقی و وزن بالای مردم در این نقاط است و باید گفت سرطان معده در استان‌های گیلان، مازندران، سمنان، آذربایجان غربی و تهران شیوع بیشتری دارد.

 

سرطان معده به شیوه و سبک زندگی ارتباط دارد

 

 رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت در ادامه با بیان این نکته که سرطان‌ها با عوامل محیطی، شیوه زندگی و افزایش سن دارای ارتباط هستند، خاطر نشان کرد: سرطان معده بیش از دیگر عوامل با شیوه نادرست زندگی در ارتباط است، به نحوی که در افرادی که سبک زندگی آن‌ها با کم تحرکی، استفاده از غذاهای پرکالری، استفاده کم از میوه و سبزیجات و غیره همراه است بیشتر دیده می‌شود.

 

مطلق در پاسخ به این سئوال که آیا در کشور سونامی سرطان شکل گرفته است؟ بیان داشت: سونامی سرطان در حقیقت کلمه درستی نیست؛ زیرا سونامی در مسائل جغرافیا کاربرد دارد و در پزشکی نمی‌توان این تعبیر را به کار برد؛ اما باید گفت میزان بروز سرطان در ایران بسیار کمتر از متوسط جهانی است.

 

وی ادامه داد: این دارای توجه است که دو کشور ترکیه و عراق از ایران دارای آمار بالاتری در شیوع سرطان هستند و کشور ما نیز در برابر آمار جهانی در شرایط بهتری در شیوع این بیماری دارد.

 

۷۰ درصد افزایش سرطان‌ها به کشورهای جهان سوم باز می‌شود

 

رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: سرطان در تمام جهان در حال افزایش است و آمار این بیماری از ۱۴ میلیون در سال ۲۰۱۲ به ۲۸ میلیون در سال ۲۰۳۰ افزایش پیدا خواهد کرد، البته ۷۰ درصد این افزایش در کشورهای در حال توسعه خواهد بود.

 

مطلق به بالا رفتن عمر ایرانیان به جهت افزایش امید به زندگی در کشور از ۵۸ سال به ۷۴سال خبر داد و یادآور شد: این افزایش عمر علاوه بر این که جای شکر دارد خود عامل افزایش بیماری سرطان است، زیرا یکی از عوامل شیوع سرطان سن بالا است.

 

وی به عوامل پیشگرانه در کاهش سرطان خبر داد و افزود: مردم و دولت باید در چند جهت برای رفع این بیماری کار کنند.

 

تشخیص زودرس سرطان به دو بخش دولتی و مردمی ارتباط دارد

 

رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت ادامه داد: بخشی که مربوط به مردم است با تغییر در سبک زندگی آنان انجام می‌شود یعنی داشتن کنترل بر غذای خود، داشتن تحرک بیشتر و غیره. دولت نیز در این میان باید بر عوامل محیطی و کاهش مشکلات مربوط به این حوزه دخالت مثبت داشته باشد.

 

مطلق تشخیص زودرس را دارای اهمیت بسیار دانست و بیان کرد: تشخیص زود رس سرطان نیز در دو بخش مردمی و دولتی خلاصه می‌شود. در بخش مردمی با دیدن کوچکترین علائم از جمله دفع خون از هر نقطه از بدن، وجود توده در هر کجای بدن و کاهش وزن بدن از عوامل احتمالی بروز سرطان است.

 

غربالگری سرطان‌های رایج در کشور آغاز خواهد شد

 

وی در ادامه به نقش دولت در این میان اشاره داشت و یادآور شد: دولت تلاش دارد بر اساس دستورات سازمان بهداشت جهانی و ابلاغ انجام شده از سوی وزارت در بخش پیشگیری و تشخیص برنامه غربالگیری برای سه نوع سرطان پستان، دهانه رحم و روده بزگ را در کشور داشته باشیم.

 

رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت در پایان به کمبود تجهیزات در کشور در خصوص بیماری سرطان اشاره کرد و بیان داشت: اکنون در تمام کشور ۶۰ دستگاه رادیوتراپی وجود دارد و این در حالی است که ما اکنون در کشور به دو برابر این تعداد نیاز داریم. نبود تخت های شیمی درمانی و برخی موارد دیگر از مشکلات پیش رو می‌باشد.

 

مطلق در پایان گفت: ۹۰ هزار پرونده سالیانه سرطان در کشور گزارش می‌شود که بیشترین موارد سرطان در زنان پستان و مثانه و در مردان معده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار