به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، علی تقی زاده، دبیر همایش سرطان کلورکتال، امروز در حاشیه این همایش در جمع خبرنگاران در مشهد بیان کرد: این همایش با سه هدف در مشهد در حال برگزاری است.در ابتدا تلاش داریم تا تازههای این علم را شناسایی، در ادامه مسائل تشخیصی و درمانی را دنبال و در نهایت با رشتههای درمان گر مانند اکولوژیست، رادیولوژی و پاتولوژی ارتباط بگیریم.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه متذکر شد: تلاش داریم در هر سال یک بار این سیمینار را برگزار کنیم و امید داریم با تغییر شیوه نادرست زندگی به شکل صحیح در میان مردم از رشد سرطان روده بزرگ جلوگیری کنیم.
تقی زاده ۱۰ درصد سرطانهای کشور را اختصاص به سرطان روده بزرگ دانست و بیان کرد: این سرطان چهارمین نوع سرطان شایع در میان مردم است به نحوی که در زنان پس از سرطان سینه دومین و در مردان پس از سرطان مثانه، معده و پرستات در جایگاه چهارم قرار دارد.
وی از ابتلای هفت هزار نفر در کشور به این سرطان خبر داد و گفت: سالیانه ۵۰۰ فرد به این تعداد اضافه میشود که در تلاش برای کاهش دادن این تعداد با آموزشهای مناسب هستیم.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه با انتقاد از نبود ارتباط مناسب میان متخصصین بیماری سرطان و رسانه بیان داشت: انتقاد ما به رسانه وارد نیست، به عدم ارتباط میان متخصصین علم سرطان و رسانه مربوط میشود که امید داریم از طریق شکل گیری این ارتباط مردم را آگاه کنیم.
مردم با دیدن اولین علائم بیماری به پزشک رجوع کنند
تقی زاده ادامه داد: در انگلستان با روشن کردن تلویزیون چندین بار تبلیغات هشدار دهنده در خصوص سرطان دیده میشود؛ اما در رسانههای ما به دلیل نبود ارتباط مناسب میان متخصصین بیماری سرطان و رسانه مردم متوجه این هشدارها نمیشوند.
وی در پایان با بیان این نکته که امید داریم مردم با دیدن علائم این بیماری با تشخیص زودرس از افزایش آمار این بیماری بکاهند، خاطر نشان کرد: مردم باید در صورت دیدن خون در مدفوع، تغییر اجابت مزاج، کاهش وزن و پدیدار شدن توده در بدن به پزشک مراجعه تا در صورت ابتلا به سرطان از رشد آن جوگیری شود.