به گزارش خبرنگار « خبرگزاری دانشجو» از ایلام، شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی ایلام با قرائت بیانیهای در نمازجمعهی این هفته استان، غفلت و بیتوجهی دولت به پدیده زیست محیطی گردو غبار که زندگی مردم استانهای مرزی را تیره و تار کرده است واکنش نشان داد.
این بیانیه به شرح زیر است:
معضل ریزگردها که امروزه دامن بسیاری از شهرهای کشور را گرفته است در چند سال اخیر شدت بیشتری یافته و به پایتخت و دیگر نواحی مرکزی کشور نیز رسیده است، بارش مداوم این ریزگردها در شهرهای مختلف، برای ساکنان این شهرها مشکلات متعددی را ایجاد کرده و از لحاظ زیست محیطی نیز صدمات جبران ناپذیری را به کشور وارد کرده است.
به گزارش خبرگزاری محیط زیست ایران قائم مقام سازمان حفاظت محیط زیست در این باره گفت: تعداد استانهای درگیر پدیده گرد و غبار از ۳ استان در سال ۸۳ به ۲۵ استان افزایش یافته است، گردوغبار، این میهمان ناخوانده کشورهای همسایه که سوغات آن انواع بیماریهای قلبی، تنفسی و پوستی میباشد حسرت زندگی در یک هوای معمولی را به دل مردم ایلام و سایر استان های درگیر گذاشته است، معضل مذکور سالهاست که زندگی مردم این استان را مثل رنگش، تیره و تار کرده بهگونهای که در مدت اخیر کمتر روزی را مردم بدون حضور این میهمان مزاحم سپری کردهاند.
آروزی کشیدن یک نفس عمیق در هوای سالم و آزاد در این سالها بر دل تمام مردم ایلام چنگ میزند، این در حالی است که حل مسئله گردوغبار که سال به سال استانهای بیشتری از کشور را درگیر خود میکند در بین هیاهو و چانهزنیهای سیاسی به فراموشی سپرده شده و کسی به فکر ماجراهای تلخی که برای مردم این استان مظلوم میگذرد نیست.
داستان بسیار تاسفباریست؛ مردم نجیبی که هشت سال زندگی و مقاومت جانانه در سایۀ جنگ را بعهده داشته و در دوران سازندگی نیز حرف اول را زده اند، هم اکنون نیز پس از گذشت بیش از بیست و اندی سال از پایان جنگ، همچنان پیامدهای آنرا را بدوش میکشند و هنوز زخمهای بیادگار مانده از آن دوران بر پیشانی و در و دیوار این استان مظلوم خودنمایی میکند و بتازگی هم که با این میهمان ناخوانده دست و پنجه نرم میکنند…!
در سالهای گذشته فعالیت زیادی برای مقابله با ریزگردها و موارد مشابه انجام نشده است، به طوری که اکنون ناگهان با بحرانهای شدید در مورد این مساله و مسائل بسیار دیگری مواجه شدهایم، اگر دولت یازدهم تدبیر ویژهای را برای رسیدگی به استانهای مرزی در نظر گرفته بود، اکنون بحران گرد و غبار این استان ها را فرا نمیگرفت، سیاسیکاری های رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست باعث شده است تا شاهد بحران آلودگی هوای کلانشهر ها باشیم.
خانم ابتکار به جای آنکه سعی کند تقصیر ها را گردن دولت قبل بیندازد بهتر است به دنبال حل مشکلات مردم استان های مرزی باشد؛ در حالی که پرونده پشت پرده بنزین های وارداتی توسط دولت جدید و مخالفت با بنزین تولید داخل کشور در مجلس هنوز جریان دارد، پرونده آلودگی هوای ایلام و اهواز نیز به کارنامه سازمان محیط زیست اضافه شده است.
طرف دیگر صحبت ما با نمایندگان محترم استان در مجلس شورای اسلامی است که چرا بودجه میلیاردی برای مقابله با پدیده گرد و غبار در استان خوزستان تصویب می شود اما خبری از بودجه برای استان ایلام نیست چرا نمایندگان ما باید آخرین نفراتی باشند که در صحن مجلس به این پدیده زیست محیطی استان اعتراض می کنند؟
بسیج دانشجویی استان ایلام بعنوان پرچمدار دفاع از حق مردم استان و پژواک صدای هم استانی های عزیز، خواستار رسیدگی دولت محترم به وضع زیست محیطی استان ایلام در قبال ریزگردها بوده و از نمایندگان مردم استان در مجلس می خواهد با جدیدت و تلاش هر چه بیشتر خود عواقب این معظل طبیعی را به گوش دولتمردان برسانند و اقدام به رفع آن نمایند.
آقا یابد یه کاری کرد که دولت محبور بشه برای ما کار ی کنه. این چه وضعیه هرروز تو این کشور یه بحث یه جریان یه درگیریه. آدم باید تاکی صبر کنه اگه تهران بود خوب جمع و جورش میکردن که حالا چون ایلام و خوزستانه و شهر های دوری هستن باید اینجور بی مهری بشه؟ هزینه اش جمع کردن سنگ ریزه های طبیعی تو شهرهای شمال غرب کشور و استفاده کردنش بجای مالچ تو بیابونهای عراقه که دیگه این گردو غبار رو نداشته باشیم یعنی این واقعن کار سختیه!!!! خدایا به ما صبری جمیل عنایت فرما