به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، معصوم ابتکار رئیس سازمان محیط زیست و معاون اول رئیس جمهور در حاشیه مراسم افتتاحیه چهاردمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست و در جمع خبرنگاران گفت: این نمایشگاه فرصت خوبی برای تبادل اطلاعات و فناوری و همچنین حرکت به سوی تجارت سبز است.
رئیس سازمان محیط زیست تصریح کرد: خوشبختانه بخش های خصوصی دولتی سازمان های مردم نهاد و شرکت های بین المللی از این نمایشگاه استقبال بسیار خوبی کردند و ما دستاوردهای خوبی را نیز در این زمینه داشتیم اگرچه که همچنان عقب ماندگی هایی نیز داریم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه نقش NGO ها در برنامه های محیط زیست کشور را به رسمیت می شناسیم گفت: در این نمایشگاه 80 تشکل غیر دولتی حضور دارند که نقش شان در پیشبرد اهداف محیط زیست را به رسمیت می شناسیم.
ابتکار در ادامه اظهار داشت: رئیس جمهور اعلام کردند باید تشکل هایی که مشکلات محیط زیست را می بینند صدایشان شنیده شود حتی اگر این صدا نقادانه باشد و ما نیز بر این اصل پایبند هستیم.
وی ادامه داد: 14 شرکت بین المللی در این نمایشگاه حضور دارند که یک دستاورد بزرگ است همچنین حضور سه وزیر از کشورهای ژاپن روسیه و لبنان بسیار موفقیت خوبی در این نمایشگاه بود که با هر کدام از آنها مذاکرات دو جانبه داشته و داریم و ما امیدواریم همکاری های منطقه ای را بتوانیم تقویت کنیم.
رئیس سازمان محیط زیست در ادامه با اشاره به اقدامات محیط زیست برای مقابله با گرد و غبار تاکید کرد: من امروز رسما از برنامه محیط زیست سازمان ملل خواستم که راه اندازی صندوق منطقه ای مقابله با گرد و غبار را در دستور کار قرار دهم و اقدامات خود را در این زمینه انجام دهم و ایران انتظار دارد صندوق بین المللی مقابله با گرد و غبار هر چه سریع تر شکل بگیرد و صندوق ملی محیط زیست ایران نیز اعلام آمادگی می کند که می تواند در این زمینه پیش گام شود.
وی اذعان داشت: نقشه های ماهواره ای و بررسی های انجام شده نشان از تاثیر جدی کشورهایی نظیر سوریه، عراق، مرز عربستان و حتی از شمال آفریقا در زمینه حضور گرد و غبارها را داشته ایم که باید این کشورها نیز در مقابله با این پدیده با ما همکاری داشته باشند.
ابتکار در ادامه در پاسخ به سوالی یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه عدم حضور وی در اهواز آیا به علت حضور وزیر بهداشت ابتدا در این شهر بوده است گفت: در چنین شرایطی در وهله اول بحث درمان مطرح است و وزیر بهداشت در همین زمینه و برای رسیدگی به بحث درمان در بیمارستان ها و دیدار بیمارها این سفر را داشتند که لازم و ضروری بود اما من به عنوان رئیس سازمان محیط زیست می بایست با برنامه و راهکار به این شهر می رفتم که خوشبختانه با همکاری هفت دستگاه مصوبه خوبی در این زمینه در دولت برای مقابله با گرد و غبار در مرحله اول داشتیم.
وی ادامه داد: دستگاه های دیگر نظیر سازمان جنگل ها و مراتع، هواشناسی وزارت نیرو وزارت نفت و سایر دستگاه های مرتبط در این زمینه باید وظایف خود را انجام دهند.
ابتکار در ادامه در خصوص زمان بندی طرح مقابله با گرد و غبار گفت: این زمان قطعا بلند مدت است و ما به طور کلی در مسئله محیط زیست طرح فوری و مقطعی نداریم و دولت نیز مصمم است در این زمینه حقایق را به مردم بگوید.
رئیس سازمان محیط زیست در ادامه اظهار داشت: ماتمام تلاش مان را در بحث آلودگی نیز انجام داده ایم اما علی رغم اهمیت این موضوع و نیاز به تجهیزات برای پالایش و آزمایش و ارزیابی در این زمینه بودجه این موضوع مصوب نشد که مشکلاتی را قطعا به دنبال خواهد داشت اما امیدواریم از سرعت و دقت و جدیت ما در این زمینه نکاهد.
ابتکار تاکید کرد: یکی از توجهات ما در این زمینه مسئله سازمان های مردم نهاد است که برای مثال ما در استان خوزستان 50 هزار دانش آموز را در خصوص مسائل محیط زیست آموزش دادیم که بسیار مطلوب بود و حمایت از سازمان های مردم نهاد در دستور کار سازمان قرار دارد.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی دیگر در ارتباط با بحث تالاب هورالعظیم گفت: بخشی از مشکلاتی که ایجاد شده ناشی از سیاست های عراق در زمان صدام است که خسارت بالایی را به تالاب هویزه و هورالعظیم وارد کرد اما آنچه علی رغم تاکیدات محیط زیست انجام شد انجام دایکت بندی در دولت قبل بود اما خوشبختانه در حال حاضر از حدود دو ماه پیش آب در این تالاب باز شده است.