به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، می گویند ازدواج، شتری است که در خانه هر جوانی میخوابد و او را از دوران تجرد به دوران تاهل میرساند، اما در چند سال اخیر شاهد کمیاب شدن و در مواردی نیز نایاب شده این شتر هستیم!
چه باید بگوئیم که حال، این بار بردوش دیگر دوستان این شتر افتاده و آنها نیز به دلایلی چون خستگی، بدجا خوابیدن، بالا رفتن تعداد مجردها باعث ایجاد مشکلاتی شده اند! و راه را برای دیگر رقیبان خود بازکرده اند و رقیبان آنها جوان را با ترفندهای مختلف به دورانِ تاهلِ پوچ و گذرا میرسانند.
گذران این دوران معمولا نتایجی چون ازدواج سفید، عقد موقت و از این دست موارد را به بار میآورد که عموما هم به طلاق منجر شده و عاملی شده برای افزایش مشکلات جوان، در صورتی که ازدواج باید عاملی برای کاهش مشکلات و باز شدن پنجرههای رشد، شکوفایی و آغاز دورهای جدید از زندگی باشد.
القصه، وارد شدن شترهای چینی و کاهش شترهای اصیل دلایلی دارد که از زبان جوان، مشکلات اقتصادی(خانه، ماشین، کار)، ادامه تحصیل، سربازی است و از زبان شترهای اصیل، مسئله و مشکل اصلی، مشکل آداب و رسوم غلط، توقعات خانوادهها و به تبع آن دختر و پسر و مهمتر از همه ضعیف شدن در اعتقادات است که ریشه آن را میتوان به ضعف جامعه در مسئله فرهنگی و غربزدگی دانست بیان کرد.
علی کریمی، فعال دانشجویی سابق و مسئول فعلی امور شاهد و ایثارگران دانشگاه آزاد نجفآباد ریشه اصلی مشکل جامعه در امر ازدواج را بحث فرهنگی و عدم توکل برخدا دانست و افزود: از عواملی که تاثیرگذار بر بالارفتن سن ازدواج و در جوانان است نفوذ فرهنگ بیگانه است، زیرا زمانی که جوان میبیند جوانان در کشورهای غربی تا آخر عمر مجرد باقی میمانند و برای رسیدن به لذتهای دنیایی به هر رابطهای تن میدهند بدون شک از این فرهنگ الگو میپذیرد.
وی ادامه میدهد: ازدواج مایه آرامش روح و روان انسانهاست و در آن تاکید شده در سن جوانی ازدواج کنید، چراکه اگر کسی ازدواج کند تحت ولایت و حمایت خدا قرار میگیرد و باعث خشمگین شدن شیطان، کامل شدن ایمان، زیاد شدن روزی و مسائلی از این دست میشود.
این فعال دانشجویی که خود سابقه ازدواج دانشجویی را در کارنامه دارد، در بحث اعتماد به خدا و مسئله اقتصادی که توجیه جوانان برای به تاخیر انداختن ازدواج است، جوانی را مثال زد که در محضر یکی از علما حاضر میشود و آن عالم از جوان دلیل به تاخیر انداختن ازدواج را جویا میشود و جوان این گونه ازدواج نکردن خود را توجیه میکند که اگر تا کنون ازدواج نکردهام به خاطر مسائل اقتصادی بوده و در جواب آن عالم بزرگ میگوید اگر من تمام هزینه ازدواج و زندگی شما را بپردازم ازدواج می کنی؟ جوان هم قبول میکند که ازدواج کند و آنجاست که عالم به جوان میگوید: تو به وعده خدا که در قرآن نیز فرموده «کسی که به خاطر مسائل مالی ازدواجش را به تاخیر میاندازد، ازدواج کند و من او را از ذخایز خود تامین میکنم» اعتماد نکردی و به وعده من که بنده خدا هستم اعتماد کردی و چه بد کردی با خودت!
مسئول امور شاهد و ایثارگران دانشگاه آزاد نجفآباد بهترین ازدواجها و پویاترین ازدواج را ازدواج دانشجویی خواند و افزود: افرادی که در دوران دانشجویی با تفکر و بینش صحیح دست به ازدواج میزنند، طبق آمارهای بدست آمده زندگی موفقتری نسبت به دیگر افراد دارند.
کریمی ادامه داد: فعالیت ماهوارهها و بخصوص شبکههای اجتماعی که در چند سال اخیر نیز شدت زیادی گرفته است، تاثیر بسزا و سویی در به تاخیرانداختن، ازدواج و افزایش ازدواجهای جدید که در حال شیوع است دارد، ولی الحمدالله قدمهای خوبی برای جلوگیری از این نوع ازدواجها در حال برداشته شدن است که امیدواریم نتیجه بخش باشد و اگر نه ضربه شدیدی را میتواند اول به بنیان خاواده و پس از آن به جامعه وارد کنند.
وی ادامه داد: هدف ماهواره ارتباط قبل ازدواج و نشان دادن ازدواج به عنوان یک امر محدود کننده و امری که بدون نیاز به آن میتوانید نیازهای خود را برطرف کنید است، که در نتیجه آن شاهد بالا رفتن سن ازدواج هستیم و از طرفی نیز شاهد کشیده شدن جوانان به سمت ارتباط با جنس مخالف هستیم که البته مانند مُسکن عمل کرده و فقط در ظاهر درد را تسکین میبخشد. در صورتی که در باطن اوضاع را از آنچه که بوده بدتر میکند و باعث افزایش این دسته از مشکلات و روابط و مسائلی میشویم که امروزه خود غرب دچار آن شده و دنبال راهی برای رهایی از آن است.
این فعال دانشجویی تصریح کرد: نقش مسئولین و رسانهها در این مسئله را نیز نمیتوان نادیده گرفت؛ چراکه نقش به سزایی در این مسئله دارند. البته هرچند که کارهایی چون وام ازداوج، کسری سربازی که برای متاهلین انجام شده؛ ولی این مسئله بسیار مهم بوده و بیش از اینها جای کار دارد. مسئولان میتوانند با کم کردن گوشهای از دغدغههای جوان او را به امر ازدواج ترغیب کرده و جلوی این افزایش سن و پیری جمعیت را بگیرند.
کریمی بیان داشت: نقش رسانهها و صداوسیما در این مسئله کم نیست و متاسفانه صداوسیما به عنوان فراگیرترین رسانه ملی در این امر ضعیف واقع شده و نتوانسته آن طور که باید و شاید مسئله ازدواج و اهمیت آن را برای خانوادهها و جامعه نهادینه کند.
وی تصریح کرد: جوانها نترسند و با توکل به خدا پا در این مسیر بگذارند، کما اینکه برای خود بنده نیز این اتفاق افتاده و هرچه دارم از برکت ازدواج و زندگی است، که شروع کرده ام و با توکل به خدا و اعتقاد به او تمام مشکلات قابل حل است.
این فعال دانشجویی سابق که ازدواجش نیز از نوع دانشجویی است در خاتمه میگوید: در آخر امیدواریم قبل از اینکه برنامههای دشمنان و گروههای مختلف که برای به دام انداختن جوانان و نابودکردن بنیان و اساس خانواده به ثمر بنشیند نه تنها مسئولان بلکه تمام افراد دغدغهمند و کسانی که به آینده کشور و جامعه خود اهمیت میدهند، با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری که مسئله خانواده را، مسئله بسیار مهمی دانسته و آن را را پایه اصلی در جامعه خواندهاند، تمام قد برای جلوگیری از این مسئله بایستند.