به گزارش «خبرگزاری دانشجو» به نقل از کُرددانش، ابوالفضل حاتمی شنبه شب در دومین کارگاه آموزشی معیارهای صحیح همسرگزینی و خانواده سالم که در آمفیتئاتر دانشگاه پیامنور بیجار برگزار شد، گفت: با توجه به بمباران اطلاعات و وجود شبکهها و فضاهای مجازی به صورت گسترده، اما باز هم این فضاها به هیچ وجه جوابگوی جوانان نیستند و گاها برای خانوادهها مخرب هستند.
وی با اشاره به سه مبحث آشنایی، محبت و عشق و انتخاب همسر، گفت: زوجین برای انتخاب همسر باید تمامی ملاکها را در نظر داشته باشند؛ اما بدانند که ملاکها باید به گونهای معقول باشد.
عضو هیات علمی دانشگاههای تهران و زنجان گفت: جذابیت ظاهری فرد را درگیر ازدواج میکند؛ اما ارتباط طولانی و شادی را به همراه ندارد.
به گفته این عضو هیات علمی دانشگاههای تهران و زنجان، کافی نبودن سوالات زوجین از یکدیگر و داشتن جنبههای عاشقانه سوالها در زمان آشنایی، سازش عجولانه و زودهنگام، نادیدهگرفتن نشانههای هشداردهنده مشکلات بالقوه و تسلیم نیاز جنسی را از مشکلات قبل از ازدواج و دوران آشنایی دانست.
حاتمی ادامه داد: زوجین جوان نباید تسلیم زرق و برقهای مادی و ظاهری شوند و در انتخاب همسر تحت تأثیر عواملی نظیر، پول، ثروت خانوادگی، قدرت و نفوذ فرد، شغل و شهرت و زیبایی فرد قرار بگیرند.
وی تصریح کرد: جوانان نباید تعهد را مقدم بر تفاهم در زندگی بدانند و قبل از آنکه بفهمند شخص مورد نظر مناسب ازدواج است قول ازدواج ندهند و متعهد نشوند.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران تأکید کرد: جوانان باید بدانند این باور که میتوانند طرف مقابل خود را با عشق و تلاش و زحمت فراوان تغییر دهند، باور غلطی است که البته بیشتر خانمها مستعد این باور غلط هستند.
وی با بیان اینکه آمار طلاق در کشور در حال ازدیاد است و از هر پنج ازدواج یک ازدواج منجر به طلاق میشود این آمار را زنگ خطری دانست که نیاز به آگاهی، آموزش و مشاورههای پیش از ازدواج دارد.
حاتمی تصریح کرد: جوانان باید معیارهای انتخاب همسر را بشناسند؛ اما باید قبل از آن، خود را بشناسند و ویژگیهای شخصی و نقاط ضعف و قدرت خود را درک کنند.
به گفته وی، انتخاب همسر، سنگ زیربنای یک زندگی موفق است و اکثر شکستها در زندگی مشترک، از بنا نهادن نامناسب این سنگ زیرین نشات میگیرد.