به گزارش گروه فرهنگی"خبرگزاری دانشجو"، حجتالاسلام والمسلمین مهدی ماندگاری در سمینار علمی فرهنگ جهاد که عصر امروز در سالن همایش مدرسه علمیه دارالشفا برگزار شد معنای جهاد را تلاش حداکثری دانست و اظهار کرد: اینکه در ادامه جهاد از تعریف شهادت استفاده میکنیم به علت این است که باید در راه جهاد به شیوهای حرکت کنیم که در نهایت نفس جانمان گرفته شود.
وی اضافه کرد: رهبر انقلاب اسلامی به جهادی که تا جان دادن ادامه پیدا کند تاکید کردهاند اما این حرکت نیازمند شاخصهایی است تا افراد بتوانند سعادت آن را به دست آوردند و با توجه به آیات قرآن میتوان گفت که آگاهی نسبت به عالم پنهان یکی از شاخصهای این سعادت است.
استاد برجسته حوزه علمیه با بیان اینکه تداوم جهاد به جز ایمان به وعدههای الهی تحقق پیدا نمیکند گفت: دشمن هم به خوبی نسبت به تاثیرگذاری فرهنگ جهاد آگاهی پیدا کرده به همین علت به دنبال تضعیف ایمان به وعدههای الهی است.
وی ولایتمداری را شاخصه دوم فرهنگ جهاد دانست و مطرح کرد: در این فرهنگ باید به دنبال اولویت فهمی باشیم تا بتوانیم با تبعیت از رهبری واحد جامعه اسلامی را به سمت تعالی و پویایی هدایت کنیم هر چند خداوند هم به خوبی نسبت به شاخصهای ولایت فقیه آگاهی دارد.
ماندگاری تضعیف نگاه به رهنمودهای ولایت فقیه را عامل برخی از کاستیهای فرهنگ جهادی دانست و ابراز کرد: اگر درک کنیم ولایت فقیه بیشتر از ما میداند و به داشتههای او ایمان داشته باشیم همانند رزمندگان دفاع مقدس از رهنمودهای این جایگاه تبعیت کرده و گاهی در صورت نیاز جان خود را برای آرمان او هدیه خواهیم کرد.
وی تکلیفمداری در زمان مورد نیاز را یکی دیگر از شاخصهای فرهنگ جهادی خواند و افزود: تقوا یعنی تکلیف و تکلیف یعنی پیروی از ولایت فقیه هر چند در این راستا برخی راه را تا پایان ادامه نمیدهند زیرا از شاخصه چهارم فرهنگ جهادی که استقامت است برخوردار نیستند.
ماندگاری با تاکید بر اینکه در راه جهاد گروههای مختلفی با شرایط خاصی حضور پیدا میکنند اظهار کرد: برای دفاع از ولایت حضرت فاطمة الزهرا (س) با همه داراییهای خود به صحنه آمد و بعد از شهادت در وصیتنامه خود به نعمت ولایت اشاره کرد و با مهری که به مظلومیت امام علی (ع) زد کاری کرد تا هیچ کسی نتواند اصل ولایتپذیری در این خاندان را نقد کند.
مسئول موسسه روایت سیره شهدا خاطرنشان کرد: شهدا که با تبعیت از رهبر خود به جایگاههای والای معنوی رسیدند برکتهای خاصی را برای مردم باقی گذاشتند و اکنون استخوانهای آنها هم در شهرهای مختلف تاثیرگذاریهای معنوی بسیاری دارد.
وی با بیان اینکه دشمن از فرهنگ جهادی ترس بسیاری دارد ابراز کرد: امیدواریم بتوانیم در این راه فدایی، عامل و اسمترار بخش این فرهنگ باشیم تا دشمن نتواند با عملکرد خود در جوامع اسلامی نفوذ داشته باشد.
ماندگاری توسل به معنویات را یکی از وظایف مجاهدان عرصه فرهنگی خواند و اضافه کرد: شهدا در زندگی خود به خوبی نسبت به آموزههای معنوی توجه داشتند و در هنگام شهادت هم توسل خود را نسبت اهل بیت (ع) نشان میدادند.
وی با اشاره به اینکه موسسه روایت سیره شهدا به دنبال تفحص در سیره شهداست گفت: رشته تخصصی فرهنگ جهاد به مراحل نهایی تصویب خود رسیده است که در مقطع سطح سه حوزه پذیرش طلبه صورت میپذیرد و در مرکز تخصصی کار خود را آغاز میکند.
ماندگاری با اشاره به تاکیدات رهبر انقلاب اسلامی در عرصه فرهنگ جهادی مطرح کرد: اینکه تا کنون توانستهایم به این دستاوردهای دینی برسیم را مدیون خون شهدا هستیم و امیدواریم با حمایتهای رهبر انقلاب اسلامی و مراجع تقلید بتوانیم این حرکتها را در راستای ادای دین به شهدا استمرار بخشیم.