به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از گرگان؛ محمدحسن قدیری ابیانه مدیر تأسیس انجمن بین المللی نخبگان مسلمان عصر امروز در مراسم بررسی عملکرد اقتصادی دولت تدبیر و امید در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان با ارائه چند معیار جهت احصای مشکلات اقتصادی و ارائه راه حل در این زمینه، گفت: تصورات مردم از منابع نفت کشور در حدی قرار دارد که درآمد حاصل از آن را حلال تمامی مشکلات اعم از مسکن و ازدواج میدانند و به فراخور همین توقع از هیچ دولتی رضایت کامل را کسب نمیکنند.
وی در بررسی عملکرد دولت کنونی در زمینه اقتصاد به بررسی «میزان درآمد» و «اولویت بندی مخارج» پرداخت و در قیاس این موارد با دولت گذشته، بیان داشت: درآمدهای دولت نهم و دهم در هشت سال گذشته در طول عمر انقلاب بی سابقه بوده اما در سال آخر تحریمها شروع شد و هم اکنون نیز کاهش قیمت نفت نیز مزید بر مشکلات اقتصادی کشور گشت از طرفی پول فروش نفت نیز بر اساس تحریمهای بانکی قابل وصول نیز نیست.
توهم نفتی مردم استخوان دولتها را خورد کرده است
قدیری ابیانه اضافه کرد: اگر بدون توجه به تحریم و کاهش قیمت نفت بخواهیم درآمد ماهیانه هر ایرانی را بسنجیم در بالاترین درجه بدون تحریم و بدون کاهش قیمت نفت به هر ایرانی در ماه تنها ۶۷هزار تومان از محل فروش نفت خواهد رسید در حالیکه تصور مردم گاهی به میلیونها تومان نیز میرسد و همین دلیل بر انتظارات بالای آنان از درآمدهای دولت است که اگر بخواهیم عملکرد دولتها را با این توهم نفتی بسنجیم همه دولتها با استخوانی خورد کنار میروند.
درآمد نفت امارات ۸۰برابر ایران است
مدیر تاسیس بنیاد بین المللی نخبگان مسلمان با ارائه آمار مربوط به فروش نفت ایران و درآمدهای حاصل از آن برای دولت و ملت، متذکر شد: اگر بخواهیم به عنوان مثال دو کشور را با هم مقایسه کنیم باید همه چیز آن را در نظر بگیریم برای مثال اگر به پیشرفت امارات نظر میکنیم باید این را هم در نظر بگیریم که درآمد حاصل از فروش نفت یک سالِ یک اماراتی بیش از ۸۰ سال صادرات نفت یک ایرانی است با این حساب اگر ما نیز تمام درآمد نفت کشور را برای قشم خرج میکردیم قشم ما از دبی نیز دبیتر میشد!
وی با بیان اینکه درآمدهای دیگری نیز برای دولت وجود دارد، اذعان داشت: تمام ردیفهای بودجه را روی هم که بگذاریم فقط مقدار ۱۱۵هزار تومان به درآمد هر ایرانی در ماه اضافه میشود؛ بر اساس این واقعیات مردم ما در توهم و تخیل از درآمدهای دولت به سر میبرند و اسفناکتر اینکه خود دولتمردان نیز دچار توهم هستند؛ چرا که اگر یک بار آمار فروش نفت و درآمدهای حاصل از آن را ضرب و تقسیم کنند به جای وعده به مردم حقیقت را میگویند تا توقعات پایین بیاید.
بدهی سال اول دولت روحانی بیشتر از بدهی 8سال احمدی نژاد است
قدیری ابیانه در ادامه به بحث هدفمندی یارانه وارد شد و در این باره عنوان کرد: دولت روحانی اولین نقدی که به احمدی نژاد وارد کرد این بود که من دولت را با 70هزار میلیارد دلار بدهی تحویل گرفتم اما با توجه به کاهش قیمت نفت و کاهش صادرات و هزینه هایی که دولت در بخش توزیع سبد کالا و ادامه پرداخت یارانه به پردرآمدها و عدم افزایش قیمت سوخت و هزینه های دیگر که قابل بررسی است پرداخت کرده و این عدم تناسب درآمد و هزینه متوجه خواهیم شد دولت روحانی فقط در سال اول به اندازه تمام عمر دو دولت گذشته بدهی به ارمغان آورده است!
دولت با یارانه به ثروتمندان در بادکنک بدهی های کشور فوت می کند
این کارشناس عالی علوم استراتژیک همچنین ابراز داشت: دولت می گوید با بدهی سکان را به دست گرفته است جای سوال است که پس از کجا به ثروتمندان یارانه می دهد و یا واقعا ندارد و مانند دولت گذشته که به آن انتقاد می کرد دارد به بدهی ها اضافه می کند؛ تا کجا قرار است در این بادکنک بدهی ها دمیده شود؟! ادامه پرداخت یارانه به پردرآمدها یک فساد بزرگ است چرا که تنها حاصل آن بدهی است.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس آمارِ درآمدهای دولت و ردیف بودجه کشور، حتی اگر دولت یارانه ها را حذف کند نیز 1500 میلیارد کسری خواهد داشت این واقعیت موجود است ولی دولت ها و نامزدهای انتخاباتی از گفتن آن دریغ می کنند.
دولت از اقتصاد به انتخابات مجلس آینده یارانه می دهد
قدیری ابیانه با طرح این پرسش که چرا دولت جرأت نمی کند یارانه ثروتمندان را حذف کند؟! تصریح کرد: دولت از اقتصاد به انتخابات مجلس آینده یارانه می دهد! از یارانه به سیاست های حزبی باج می دهد! در واقع عدم حذف یارانه ی پردرآمدها دست اندازی به بیت المال برای اهداف حزبی است؛ اسم این خیانت است؛ ما دلسوزانه به دولت می گوییم اگر احمدی نژاد اشتباه کرده است شما درست کنید و از آنچه مصلحت مردم است برای محبوبیت خودتان هزینه نکنید!
وی در همین راستا به توزیع سبد کالا اشاره کرد و گفت: فارغ از شیوه توزیع و تحقیرهایی که به دنبال آن صورت گرفت آنچه در این عملکرد دولت جای سوال است منبع هزینه این کار است؛ دولت برای این کار در وضعیت خالی بودن خزانه چون نداشت از صندوق توسعه ملی برداشت کرد و به مردم سبد کالا داد که بعدها این قضیه افشا شد اما چرا باید به ثروتمندان یارانه بدهیم که خزانه خالی بشود که مجبور بشویم برای بالانس رفع نیازمندی های مردم از صندوق توسعه برداشت کنیم و در نهایت نیز طرح ناقصی که مشکلی نیز حل نکرد را انجام دهیم چرا باید یک ثروتمندی که دارد پولی از دولتی دریافت کند که ندارد؟! چرا باید یک ثروتمند که مبلغ هزینه غذای سگ خانگی اش بیشتر از یارانه نقدی است از دولتی که معضلات دیگر در اقصی نقاط کشور را هنوز رفع نکرده یارانه نقدی دریافت کند کما اینکه یارانه های پنهان کاهش هزینه سوخت نیز بیش از هر کسی به جیب ثروتمندان می رود.
وی مشکلات دیگر کشور را مربوط به توقع مردم و عدم تلاش دانست و بیان کرد: از طرفی مردم چرا باید توقع داشته باشند که تمامی مشکلات آن ها توسط دولت برطرف بشود مردم این انتظارات باعث می شود هر دولتی می آید به فراخور طبع و توقع ما برای خوشامد مردم مدام بگوید ویرانه تحویل گرفته تا ما آوانس بدهیم و پس از پایان عمر دولت نیز بگوید می خواستم مشکلات را رفع کنم اما نگذاشتند، کسی نمی گوید درآمد چه مقدار است، نمی گوید حل کدام مشکلات به عهده دولت است و نمی گوید نقش مردم در اقتصاد کشور چیست.
قدیری ابیانه تأکید کرد: متأسفانه ما مردم خود را مخاطب شعارهای مدبرانه سال نمی دانیم اگر مردم پای کار نیایند امام علی (ع) نیز حکومت کند نتیجه درست حاصل نمی شود اگر حکومت امام علی (ع) پنج سال طول کشید، اگر امام حسن (ع) حکومت تشکیل نداد ضعف از مردم بود مردم باید مطالبه داشته باشند باید نقد داشته باشند اما منصفانه و واقع بینانه و حتی امقدور توأم با پیشنهاد سازنده انتقادهای خود را ارائه بدهند و خود را نیز در سعادت و شقاوت حکومت سهیم بدانند.
این کارشناس عالی علوم استراتژیک با ارائه آماری از ساعات مفید کاری ایرانیان و همچنین با اشاره مجدد به توهم نفتی موجود، ابراز داشت: متأسفانه مردم شریف ما در اقتصاد و فرهنگ کار گند زدند و متأسفانه این میان قشر دانشجوی ما نیز به خروج از این توهم نفتی کمکی نمی کند.
وی تنبلی اجتماعی، توسل به معجزه و شانس و متوسل شدن به غیر خود و امید به روابط خارجی و مذاکرات را از اثرات توهم نفتی خواند و گفت: در فرهنگ ما مطالعه زیاد به معنای خرخوانی و خنگی است در حالی که از سقف کتابخانه های چین سرم آویزان است ولی دانشجویان ما به دنبال پاس کردن واحدهای درسی و پارتی و استخدام است و اگر این مقاصد حاصل نشد معتاد می شود و ما نیز به او حق می دهیم!
قدیری ابیانه ادامه داد: امید به مذاکرات با غرب داشتن ناشی از توهم و تنبلی اجتماعی است چرا که اگر رابطه با آمریکا کارساز بود افغانستان و پاکستان در فلاکت به سر نمی بردند؛ تحلیل غلطی است اگر تصور کنیم پیشرفت ژاپن و کره به علت رابطه با غرب است اگر به دقت نگاه کنیم خواهیم دید ساعت مفید کاری در ژاپن و کره 8 و 9.5 ساعت است در حالیکه در ایران تنها 22 دقیقه ساعت مفید کاری داریم.
وی با توجه به سن بالای بازنشستگی، تعداد بالای تعطیلات و ساعت مفید کاری در کشور اقتصاد ایران را اقتصاد استراحتی معرفی کرد و بیان داشت: بیش از ان که دشمن در تولید و اقتصاد ما اخلال ایجاد کتد فرهنگ ما مخل اقتصاد است و تنها راه عبور از این وضعیت نیز کار و تلاش آحاد مردم، پرهیز از اسراف و تبذیر و پرهیز از خرید کالای خارجی است.
در بحث یارانه هم که اقای رئیس جمهور میگن ما نباید به زندگی خصوصی مردم وارد بشیم. این یعنی چی؟ جز این هستکه به دنبال منافع بعضی ها هستین؟ انصاف کجاست؟ این عدالت علی (ع) است؟
متاسفانه خیلی از هزینه های سنگین از سوی خود دولت هست. مثل همون تغییر دکراسیون دفتر رئیس جمهور که با هیچ منطقی سازگار نیست.
در خصوص تعامل با غرب هم من سوالم این هست که تابحال غرب چه حرکت مثبتی برای ما انجام داده است؟