به گزارش خبرنگار حوزه هنر و ادب «خبرگزاری دانشجو»؛ هفتهای که گذشت بازار کتاب با خبرهای متفاوتی همراه بود؛ خبر اول اینکه:
«خمپارههای فاسد» هم آمد
کتاب «خمپارههای فاسد» نوشته «داوود امیریان» با شمارگان 3 هزار نسخه از نشر «فاتحان» به تازگی منتشر و روانه بازار نشر شد.
این کتاب، مجموعه داستانهای دفاع مقدسی برای گروه سنی کودک و نوجوان به صورت طنز است که در 150 صفحه و در 4 رنگ به چاپ رسیده است.
مجموعه داستان «خمپارههای فاسد» دارای یازده داستان با عناوینی نظیر «اسم مادر سمرقند»، «اسیر خودی»، «پلکهای نیمه بسته»، «خمپارههای فاسد»، «صدای خوش در سرزمین عجیب»، «دزدان توالت»، «ستون پنجمی»، «شارلاتان»، «عروسی به صرف میوه و فاتحه»، «مداح فراری»، «من آنم که رستم بود پهلوان»، است.
این کتاب با داستان «اسم مادر سمرقند» اینگونه آغاز میشود:
پنج نفر بودیم همراه و همراز و همدرد. دردمان چه بود؟ رفتن به جبهه. همان 15 _ 16 ساله و شاگرد دبیرستانی. در آن جمع پنج نفره فقط من بودم که چند ماه پیش با هزار دوز و کلک توانسته بودم خودم را به عقبه منطقه عملیاتی برسانم.
اما وقتی شب حمله فرا رسید و خواستند گردان ما را به خط مقدم ببرند، فرمانده گردان آمد سراغم و محترمانه و بدون هیچ رحم و شفقتی حکم اخراج را دستم داد.
بر اساس این گزارش، کتاب «خمپارههای فاسد» تألیف «داوود امیریان» در 150 صفحه و با قیمت 12 هزار تومان از نشر «فاتحان» به چاپ رسیده است. علاقهمندان برای تهیه این کتاب میتوانند با شماره تلفن 66723521 و 66722799 تماس حاصل کنند.
ابوحمزه خاطرات دیدهبانهای لشکر ۱۰ سیدالشهداء را مینویسد
محمدحسن ابوحمزه، نویسنده ادبیات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس درباره تازهترین اثر در دست نگارش خود، گفت: به زودی نگارش کتاب خاطرات «دیدهبانهای لشکر 10 سیدالشهداء» را آغاز خواهم کرد.
وی ادامه داد: کتاب «دیدهبانها ایستاده میخندند» را با دید طنز نوشتم. وقتی این کتاب به دست بچههای لشکر 10 سیدالشهداء رسید، پیشنهاد دادند که خاطرات دیدهبانها را از تأسیس تیپ سیدالشهداء تا پایان جنگ تحمیلی به رشته تحریر درآورم.
ابوحمزه بیان کرد: نخستین جلسه با دیدهبانهای لشکر 10 سیدالشهداء، دو هفته پیش در هیأت راهیان نینوا برپا شد. در این جلسه به این نتیجه رسیدیم که طی یک زمانبندی مشخص خاطرات آنها را ضبط، ثبت و به کتاب تبدیل کنم.
وی افزود: مدیریت برنامهریزی کتاب خاطرات «دیدهبانهای لشکر 10 سیدالشهداء» با همان لشکر 10 است، یعنی آنها این کتاب به صورت تک جلدی یا چند جلدی و در کدام انتشارات منتشر شود.
ابوحمزه عنوان کرد: به احتمال زیاد خاطرات «دیدهبانهای لشکر 10 سیدالشهداء» در دو جلد به چاپ برسد، ولی خاطرات رزمندگان بقیه واحدها نظیر «خمپاره»، «ضد زره»، «مالیوتکا» و «107 یا مینی کاتیوشا»، هر کدام به صورت مجزا در یک کتاب به چاپ خواهد رسید.
بر اساس این گزارش، محمدحسن ابوحمزه، داستاننویس دارای داستانهای کوتاه بسیاری است که از جمله آنها میتوان به «تک برگ پیچک»، «خشمگین»، «هارمونی ریل راه آهن»، «صید ماهی صبور»، «سایبانی از نخل»، «سکهها»، «از ما اصرار از پیرمرد تدارکات انکار»، «این که آمد آن که باید بیاید نیست»، «پایان لبخند خاکی»، «آخرین پیام»، «آخرین پلاک شناساییمان را در مشت میفشردیم»، «آچمز» و «جون بکنید بیایید بالا» اشاره کرد.
مشکلات انتشار رمان «سال گرگ» با اعمال اصلاحات جزئی برطرف شد
جواد افهمی نویسنده، از بر طرف شدن مشکلات پیش روی انتشار رمان «سال گرگ» خبر داد و گفت: برای این کتاب 3 صفحه اصلاحیه دادند که من نگاه کردم اصلاحات جزئی بود که آنچنان لطمهای به داستان نمیخورد.
وی افزود: من نمیدانم در این مدت چه اتفاقی افتاده که توقیف کتاب تبدیل به اعمال اصلاحیه شده است؟ و اکنون منتظریم تا ببینیم چه اتفاقی میافتد. ما اصلاحات را لحاظ کردیم و کتاب اصلاح شده را به ناشر که شهرستان ادب است، دادیم تا تحویل ارشاد دهد.
نویسنده رمان «سوران سرد» گفت: امیدوارم این روند طی شود تا کتاب به نمایشگاه کتاب در اردیبهشت ماه برسد. این رمان که در 430 صفحه به نگارش در آمده، درباره سازمان مجاهدین خلق (منافقین) در بدو پیدایش و انحراف ایدئولوژیک و انشعاب آنها در سال 54 است و به عملکرد، سلسله مراتب و بافت سازمانی مجاهدین خلق از مقطع تاسیس آن تا زمان انقلاب اسلامی میپردازد.
وی در ادامه گفت: رمان «آشیانه بر اوج» که سرگذشت شهید بابایی است دیگر اثری است که برای دریافت مجوز نهایی ارسال شده که دو مورد برای اصلاح گفته تذکر داده شده بود که لحاظ شده است. این کتاب به سفارش عقیدتی سیاسی ارتش نوشته شده است.
افهمی در پایان گفت: دیگر کاری که در انتظار انتشار است پروژه «روزهای انقلاب» برای بخش کودک و نوجوان حوزه هنری است، که یک رمان برای این پروژه نوشتهام و قرار است سوره مهر آن را با عنوان «ملاقات در جنگل بلوط» منتشر کند.
نویسنده مجموعه داستان «تاکسی سمند» گفت: البته قرار بود این رمان برای دهه فجر منتشر شود و خبر انتشار آن را نیز رسانهای کردند ولی این اتفاق نیفتاد که باید از روابط عمومی سوره مهر در مورد آن سوال کرد.
نیستان «پنجشنبه فیروزهای» را روانه بازار نشر کرد
رمان دینی در ایران با فراز و نشیبهای ساختاری و معنایی متعددی همراه بوده است و در نهایت نیز ماحصل انتشار در این سبک ادبی را نمیتوان چیزی بیشتر از طبعآزمایی دانست. در طول چهار دهه پس از پیروزی انقلاب اسلامی نویسندگان متعددی که در این زمینه فعال بودهاند به طور عمده موفقترین آثار خود را در زمینه بازروایی از حوادث تاریخی قرار دادهاند. در چنین فضایی آنچه که کمتر به خلق آن توجه شده است، تولید رمانهایی دینی با مضمون اجتماعی و با حوادثی است که در چهارچوب و جغرافیای زیستی امروزی میگذرد. به عبارت دیگر، رمان دینی که در داستانش به مسئله سبک زندگی دینمدارانه به شیوهای کاملاً اسلامی و ایرانی بپردازد، کمتر مورد توجه و دقت نویسندگان ایرانی بوده است.
«پنجشنبه فیروزهای»، جدیدترین اثر سارا عرفانی را میتوان یک تجربه قابل اعتنا و قابل قبول در حرکت به سمت تولید چنین آثاری دانست؛ آثاری داستانی که پیش از هر چیز سعی دارند به دور از هر نوع قضاوت و یا ظاهرالصلاح نشان دادن بخشی از شخصیتهای داستانی و ترسیم فضاهای سفید و سیاه در داستان، سبکهای مختلف از زندگی انسانی را پیش روی هم قرار داده و مخاطب را به همذاتپنداری با آن وادارند.
«پنجشنبه فیروزهای» با یک داستان سریع و سرضرب آغاز میشود. با روایتی از یک دانشجو که مخاطب میتواند به سادگی با آن همذاتپنداری کند؛ دانشجویی که اهل ادا در آوردن نیست، اما رمان پس از این پیشدرآمد وارد رابطه ظریف چند دختر دانشجو میشود که برای زیارت به مشهد مقدس وارد شدهاند. شاید اوج رفتار عرفانی در نگارش این رمان و رو در رو قرار دادن سبکهای مختلف زیستی در رمان را بتوان در این بخش رمان جستجو کرد. عرفانی با زیرکی و در عین حال رعایت جنبههای مختلف عفاف، مخاطب را به درون تو در توی ذهن دختران جوان دانشجویی میبرد که در این سفر همراهاند.
توصیف دقیق پوشش، چهره و حتی شرح لحن آنها در کنار دیالوگهای به کار رفته توسط آنها و نیز شیوه ریاکشنهای جسمی آنها در بیان برخی جملات و عکسالعمل نشان دادن به آنها یکی از نقاط قوت وی در ترسیم شخصیتهای این رمان است. با این حال او در کنار این چنین ابتکاراتی، به ترسیمی ظریف و زیبا از اندیشه و نگاه و زندگی مؤمنانه از زاویه یک دختر جوان در بستر رویدادهایی که داستان پیش پای او میگذارد دست یافته است.
«پنجشنبه فیروزهای» از حیث بیان رویدادهای داستانی اثری به شدت امروزی است. به عبارت سادهتر این رمان در زمره آثار آپارتمانی و لوکس و شبهروشنکفرانه است و نه آثاری که به تمامی در مسجد و مکانهای مذهبی میگذرد. ساختار روایت دینی این رمان شکل گرفته در ساختارهای عادی و روزمره و قابل دسترسی زندگی امروزین همه ماست و همین مسئله است که این داستان را برای خواندن و پیگرفتن قابل تأمل میکند.
در بخشی از رمان میخوانیم:
«یکی از دخترها به طرفش آمد و گفت: «صبر کن!» جلوتر آمد. به جزوهای که دستش بود اشاره کرد و گفت: «بابا چقدر همه چی رو مینویسی! هر چی نیگاه کردم دیدم کم مونده سرفههای استادم بنویسی.» خندید.
پسر هم خندید. نفس عمیقی کشید و گذاشت بوی گرم و شیرین ادکلن تمام ریهاش را پر کند. گفت: «مگه یادت نیست؟ جلسه اول گفت توی امتحان از حرفای کلاس سؤال میده.»
دختر گرهای به ابروهای پیوستهش انداخت و گفت: «اتفاقاً همین خیلی منو ترسوند. برای همین گفتم جزوه تو رو امانت بگیرم کپی کنم، اگه اجازه میدی البته. بچهها گفتن جزوههات از بقیه کاملتره.»
پسر چند لحظه مردد ماند.
دختر بیمعطلی گفت: «نگران نباش! امانت دار خوبی هستم.» سر کج کرد و منتظر ماند. چند بار پلک زد و نگاهش کرد. گفت: «تازه میخواستم بگم برای جلسات قبلی رو هم بیاری ازت بگیرم.»
دختر دیگری چند ردیف جلوتر بند کیفش را روی شانه انداخت و وقتی داشت از کلاس بیرون میرفت، برایش دست تکان داد. پسر هم دست تکان داد. ورقها را مرتب کرد و جلو دختر گرفت که همچنان لبخند شیطنت آمیزی به لب داشت. گفت: «باشه، بگیر!» دختر که فاتحانه ورقهها را در کوله پشتی میگذاشت گفت: «ممنونم! کپی میکنم فردا میآرم. اگه توام لطف کنی بقیهشو بیاری خیلی عالی میشه.»
ـ باشه. میآرم...
پسری که تا آن موقع کنارش نشسته بود بلند شد. با چشم به کوله او اشاره کرد و گفت: «اونم بیزحمت کپی کن فردا بیار. یادت نره.»
ـ یادم نمیره. برو خوش باش!
بعد نفس عمیقی کشید و به دختر گفت: «پس بوی ادکلن تو بود که از اول ساعت، تمام کلاس رو برداشته بود. درسته؟ الآن که اومدی نزدیکم متوجه شدم.»
ابروهای پیوسته دختر در هم رفت و یک قدم عقب گذاشت. گفت: «ببخشید... اذیتت کرد؟»
ـ اصلاً!... اتفاقاً خیلی عالی بود. میشه گفت دیوانهکننده بود. معلومه فیک نیست. حتماً کلی به خاطرش پیاده شدی! ولی معلومه خوش سلیقهای. آفرین!
ـ لطف داری. اگه زنونه نبود میگفتم قابل نداره.
هر دو خندیدند... .»
انتشارات کتاب نیستان، «پنجشنبه فیروزهای» را در 376 صفحه و با قیمت 21 هزار تومان منتشر کرده است.
«رایحهای از بهشت» در نمایشگاه کتاب
کامران شرفشاهی، مدیر انتشارات تجلی مهر، در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به آثار در دست چاپ این انتشارات برای عرضه در بیست و هشتمین دوره نمایشگاه کتاب گفت: قرار است از انتشارات تجلی مهر چند مجموعه شعر جدید وارد بازار کتاب شود که از جمله این آثار مجموعه سرودههای عباس هاتفی با عنوان «زمزمه عشق» است. این مجموعه سروده دارای سرودههای اجتماعی و آیینی است که در 100 صفحه منتشر خواهد شد.
وی ادامه داد: همچنین مجموعه سروده دیگری با عنوان «ساحل اندیشه» نیز از سعادت سلیمانی روانه بازار کتاب خواهد شد. این مجموعه در بردارنده سرودههای این شاعر جوان در قالبهای رباعی، دوبیتی و غزل است که در موضوعات اجتماعی و مذهبی سروده شدهاند.
به گفته وی، در کنار این دو اثر، دو کتاب دیگر با عنوان «رایحهای از بهشت» سروده فرشته موسوی شیرازی و «الینه» نوشته رسول عالم نیز روانه بازار کتاب خواهد شد. برخی سرودههای مجموعههای ذکر شده در موضوعات عاشقانه سروده شدهاند که به فراخور موضوع گاه محتوایی مذهبی نیز به خود میگیرد.
سیره سردار «عبدالله اسکندری» موضوع کتاب جدید اکبر صحرایی
اکبر صحرایی، نویسنده مجموعه «دار و دسته دارعلی» گفت: در حال نگارش زندگی نامه سردار شهید عبدالله اسکندری هستم از سوی نشر شاهد به بنده پیشنهاد شده و تا پایان سال 94 آماده چاپ خواهد شد.
وی ادامه داد: این سردار هشت سال در دفاع مقدس حضور داشته و چند ماه قبل در شهر حما سوریه توسط نیروهای تکفیری داعش به شهادت رسیده است.
نویسنده مجموعه «دارودسته دارعلی» اظهار داشت: زندگی نامه داستانی این شهید از زمان کودکی آغاز می شود و پایان داستان نیز مربوط به اتفاقات شهر حما سوریه است؛ البته فعلا در مرحله فیش برداری اثر قرار دارم و هنوز نامی برای آن انتخاب نکرده ام.
صحرایی خاطر نشان کرد: با اعضای خانواده و همرزمان این شهید مصاحبه کرده ام و خوشبختانه کار مصاحبه آن به اتمام رسیده و حتی کار پیاده سازی مصاحبه ها نیز به پایان رسیده و امیدوارم اثر را در زمان مقرر آماده شود.
«من زندهام» را ناشران خارجی ترجمه میکنند
علیرضا ربانی، مدیر آژانس ادبی غزال گفت: نماینده ما سال آینده در نمایشگاه کتاب بولونیا و نمایشگاه کتاب لندن که در ماه آوریل برگزار خواهد شد، شرکت می کند تا بتوانیم رایزنی هایی را با ناشران شرکت کننده در این نمایشگاه ها برای عرضه کتاب های ایرانی انجام دهیم.
وی با اشاره به کتاب «من زنده ام» معصومه آباد اظهار داشت: قرار است به زودی معرفی این کتاب را به ناشران سایر کشورها در دستور کار قرار دهیم و قطعا این کتاب را در نمایشگاه لندن و سایر نمایشگاه های کتاب معرفی خواهیم کرد.
مدیر آژانس ادبی غزال ادامه داد: در حال مذاکره با ناشران کشور ترکیه برای ترجمه آثار محمدرضا بایرامی هستیم، علاوه بر آن مذاکراتی را باناشران خارجی برای معرفی آثار ایرانی و ترجمه و انتشار آنها در دستور کار داریم که یک مجموعه 12 جلدی آموزشی از جمله آنها است.
مدیر آژانس ادبی غزال خاطر نشان کرد: البته تا به حال مذاکراتی که در نمایشگاه کتاب فرانکفورت داشته ایم به قرارداد ختم نشده ولی در حال مذاکره با ناشران مربوطه هستیم