به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو»، محمدفرهادی، وزیر علوم تحقیقات و فناوری در حاشیه نشست هیئت وزیران با خبرنگاران در پاسخ به سئوالی مبنی بر چرایی عدم تعیین رؤساها و سرپرست دانشگاه ها به خصوص دانشگاه تهران اظهار داشت: در حال حاضر ۳۲ دانشگاه سرپرست ندارند به غیر از دانشگاهی که در زمان ما سرپرست معرفی شده بود لذا برخی از این سرپرست ها در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده و به جزء چهار دانشگاه مابقی را به شورای عالی انقلاب فرهنگی فرستادیم تا بررسی کنیم.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری در مورد دانشجویان ستاره دار اظهار داشت: به آن شکل رسمی کمیته ای تشکیل نشده است و تنها از طریق وزارتخانه پیگیر با مراجع ذی ربط انجام می شد و به دلیل عدم مشکلات موجود دانشگاه ها معرفی شدند.
فرهادی با تاکید بر این مطلب که اگر مسائل خاصی وجود نداشته باشند معرفی خواهند شد و کار خود را انجام می دهند، ادامه داد: پذیرش ها در سال جاری در دست بررسی بوده اما تاکید مجدد می کنم که کمیته رسمی وجود ندارد.
وی در مورد برخی رشته محل ها در دانشگاه آزاد نیز گفت: برای بررسی رشته محل ها و پذیرش دانشجو کمیته ای ویژه ای برای تعیین تکلیف مشخص شده بود و هر هفته جلسات آن بررسی می شود.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه ها پیشنهادات خود را در این زمینه ارائه می دهند، اضافه کرد: اگر شرایط لازم برای تأسیس رشته محل ها وجود داشته باشد، انجام خواهد شد اما بسیاری از درخواست های دانشگاه برای رشته محل ها اطلاعات کافی نداشته که در حال تکمیل است و برخی تاکنون بررسی شده و تعدادی دیگر در حال بررسی است.
فرهادی همچنین در مورد وضعیت بورسیه ها نیز گفت: مقصود از رها شدن در این زمینه را نمی فهمم چیست، اما بررسی ها انجام شده و کمیته ای هم در معاونت دانشجویی تشکیل شده بود که افرادی هم به عنوان ناظر از مجلس شورای اسلامی حضور داشتند.
وی با تاکید بر اینکه اگر اعتراضاتی باشد بررسی خواهد شد، ادامه داد: عده ای که تعیین تکلیف شده بودند اعتراض داشتند که رسیدگی ها انجام شد اما امید است تا پایان سال وضعیت بورسیه ها مشخص شود که تعدادی مجاز به ادامه تحصیل بودند و تعدادی دیگر هم در دانشگاه ها پذیرش شدند.
فرهادی تاکید کرد: قرار شد اگر ظرفیت پذیرش دانشجویی دکتری را دارند از بین همین افراد انتخاب کنند که همه شرایط را به جزء بورسیه شدن دارا هستند.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری سه شرط را برای بررسی بورسیه ها مطرح کرد و گفت: یک شرط سنی که به شدت رعایت می شود، دو عدم اشتغال به کار دولتی و سوم شرط معدل بوده است که کمیته این موارد را بررسی کرده و با یک جمع بندی و هماهنگی کار ادامه خواهد یافت لذا امید است تا پایان سال تعیین تکلیف صورت گیرد.
وزیر علوم همچنین در پاسخ به سئوالی درباره تقویت بخش خصوصی دانشگاه ها اظهار داشت: تقویت بخش خصوصی تا سال ۸۴ مجوز ۷۴ یا ۷۳ مؤسسه غیرانتفاعی را از وزارت علوم گرفته بودند که در حال حاضر به ۲۳۰ مؤسسه رسیده است لذا بنابر این است که کمک نظارتی انجام شود.
فرهادی همچنین درباره بودجه وزارت علوم نیز گفت: با همه مشکلات موجود این مهم بررسی شده و با حداقل های که دانشگاه داشته است کار خود را انجام داده است.
فرهادی تاکید کرد: صددرصد بودجه تخصیص داده شده است، افزود: تا اوایل سال ۹۲ تخصیص ها خوب نبوده است و برخی انباشت بدهی از گذشته دارند که امید است آنها را در زمان مناسب پرداخت کنند.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری در پایان درباره بودجه صندوق رفاه نیز خاطرنشان کرد: عمده آن تعیین شده است و دانشجویان در این زمینه نیازهای جدی دارند که سعی داریم با پرداخت های لازم این خدمات را ارائه کنیم.