به گزارش خبرنگاردانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، محمدفرهادی در کنگره صنعت و دانشگاه که امروز در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد، گفت: از جمله برنامه های که وزارت علوم دنبال می کند تاسیس رشته های غیررشته ای است که بتوانیم ارتباط صنعت و دانشگاه را گسترش دهیم.
وی افزود: رابطه طولانی در خصوص ارتباط صنعت و دانشگاه در دنیا وجود دارد اگر تغییرات و پیشرفت های صنعتی را می خواستند صورت بدهد از طریق ارتباط با دانشگاه به آن می رسیدند اما در ایران ارتباط صنعت و دانشگاه به چند دوره کوتاه می رسد و این نشان می دهد که این دوره بسیار کوتاه بوده است.
وی افزود: در دوره سوم ارتباط صنعت و دانشگاه که بعد از انقلاب آغاز شده مصوبه ای خوبی در انقلاب فرهنگی داشتیم که از جمله آن تأسیس مرکز پژوهش های علمی و صنعتی بود که مرجعی بین دانش و ارتباط آن با جامعه بود پس از آن شورای پژوهش های علمی شکل گرفت اما متأسفانه سامان یافته نبود.
در ادامه شورای هماهنگی ارتباطات با صنعت در شورای آموزش عالی تأسیس شد و پس از آن به سازمان پژوهش های علمی و صنعتی انتقال یافت.
وزیر علوم اضافه کرد: در وزارتخانه صرف اینکه بستر ارتباط با صنعت داشته باشیم کافی نیست بلکه باید در سازمان های مربوطه این ارتباط دنبال شود که کاربردی تر و عملی تر خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: باید ارتباط صنعت و دانشگاه مورد حمایت جدی دولت قرار بگیرد، دانشگاه و صنعت می توانند در زمینه تحقیق و توسعه همکاری داشته باشند و پروژه های دانشجویی می تواند کاربردی تعریف شود و مورد استفاده قرار بگیرد و امتیازاتی به دانشجویانی که کارهای کاربردی انجام شود داده شود.
فرهادی یادآور شد: ما به سمت و سویی رفتیم که دانشگاه های نسل سوم و کارآفرین را باید دنبال کنیم دانشگاه های مانند فنی و حرفه ای و علمی کاربردی که برهمین اساس پایه ریزی شده است.
وی در پایان افزود: معضلات و مشکلات کشور باید شناسایی شود و دانشگاه ها براساس این معضلات برنامه ریزی کرده و به سمت و سویی کارآفرینی پیش بروند.