مهرداد غفارزاده کارگردان سینما در گفتگو با خبرنگار سینمایی «خبرگزاری دانشجو» با اشاره به اهمیت از آثار دفاع مقدس، اظهار کرد: باید ارگانها و نهادهای دولتی از طرحهایی که به تاریخ مقدس هشت سال جنگ تحمیلی می پردازند، حمایتهای مادی و معنوی خود را به منصه ظهور برسانند تا از ناگفتهها و افتخارات و پیامدهای جنگ بیشتر صحبت شود. باید مسائل و اتفاقات جنگ را برای نسل جدید بیشتر واکاوی کرد. بخش خصوصی به آن صورت از طرح های جنگی استقبال نمی کند، چرا که حمایت جدی از این بخش به عمل نمیآید. بنده فیلمنامه ای در زمینه دفاع مقدس نوشتم و به هر ارگان و نهاد دولتی و خصوصی مراجعه کردم مورد پذیرش این سازمان ها قرار نگرفته است، به مسئولین ذیربط پیشنهاد دادم. متاسفانه توجهی نکردند. امیدوارم روزی فرا برسد تا بتوانم این سناریو را به مرحله تولید برسانم.
وی افزود: این فیلمنامه که «زمین پاک» نام دارد، اتفاقات این اثر سینمای مربوط به سالهای پس از جنگ است و در منطقهای مرزی درباره یک گروه تخریبچی اتفاق میافتد. یک گروهی ژاپنی از یک شرکت معتبر برای مین روبی مناطق مرزی به کشورمان اعزام می شوند که هیچگدام از تجهیزات و ابزارهای آنها توان پاک کردن مناطق مینگذاری شده را ندارد و سرانجام به شخصی به نام عباس آقا مراجعه می کنند که در گذشته بخشی از آن مناطق مین گذاری شده را پاک کرده، داستان به این شکل شروع می شود و بسیار دراماتیک است، از دور و با فاصله به اتفاقات و رخدادهای جنگ میپردازد که عموم مردم به خصوص نسل جدید می توانند با خیلی از حوادث های کمتر دیده شده جنگ آشنا شوند.
کارگردان «دریا و ماهی پرنده» در ادامه تصریح کرد: به افراد و مکان های خیلی مطرحی برای ساخت این فیلمنامه مراجعه کردم که متاسفانه عزمی برای ساخت و تولید آثاری که در رابطه با جنگ کشورمان با عراق می پردازد، وجود ندارد کما اینکه تم غالب این فیلم ها صبر،استقامت، ایثار و مقاومت رزمندگان،کشورمان در مقابل با نامردی های دشمن بعثی ما در آن سالهای دور بوده است، امیدوارم که مسولان در وزارت ارشاد، فارابی، حوزه هنری و باقی نهادها اهمیت بیشتری به دغدغههای کمتر گفته شده از جنگ تحمیلی بدهند.
غفارزاده در پاسخ به اینکه ژانر کمدی فیلم های جنگی بیشتر مورد اقبال عموم مورد قرار می گیرد، اظهار کرد: بنده مخالفتی با ژانر بندی مختلف فیلمهایی که مضمون آنها مربوط به ایثارآفرینی مردم در دهه ۶۰ است، ندارم. بشرطی که قالب تولید سینمایی ما سمت و سوی کمدی صرف نداشته باشد. در کنار آثار کمدی درباره دفاع مقدس، آثار جدی و رئال هم تولید شود تا ارزشهای جنگ محفوظ بماند و خدایی ناکرده رشادتها و شهادتها لوس نشود. چرا که مادران سرزمینم جیگر پاره های خودشان را در راه امنیت و رفاه حال ناموس های خودشان از دست دادند هرچند که جایگاه شهدا نزد خداوند بسیار رفیع و مقدس است.