جعفر قادری، در گفتگو با خبرنگار پارلمانی «خبرگزاری دانشجو» در خصوص محقق شدن اقتصاد مقاومتی در سال ۹۳، گفت: در اجرای صحیح اقتصاد مقاومتی در بحث فضاسازیها در سال ۹۳ اقدامات بسیار مناسبی از سوی دستگاهها و نهادها انجام گرفته و مطالب بارها در جهت اجرای مولفههای اقتصاد مقاومتی از سوی مسئولان مطرح شده است.
وی در ادامه افزود: نهادها و سازمانها همواره در اجرای اقتصاد مقاومتی در بیان مولفهها به نکاتی در خصوص رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی صحبتهایی را مطرح کرده و بیان داشتهاند که اقتصاد مقاومتی باید به گونهای در کشور اجرایی شود تا با شوکهای داخلی و خارجی اقتصاد کشور شکننده نباشد اما در اجرای این اقتصاد ما شاهد اقدامات جدی از سوی مسئولان نبودهایم.
وی افزود: بیان و بررسی نکات در زمینه یافتن راه حلها در جهت برون رفت از مشکلات اقتصادی لازم است اما کافی نیست و تا زمانی که راه حلهای مطرح شده از سوی مسئولین در کشور اجرایی نشود قطعاً نخواهیم توانست اقتصاد مقاومتی را به خوبی در کشور اجرا کنیم.
قادری گفت: برخی از قوانین در کشور وجود دارند اما مدلهای اجرایی آنها با اقتصاد مقاومتی مغایر است مثلاً در بحث نفت باید از ظرفیتها موجود در دستگاهها به گونهای بهرهمند شویم تا در جهت اقتصاد مقاومتی از خام فروشی فاصله گیریم ولی اکنون شاهد هستیم که خام فروشی در کشور ما بیشتر از ظرفیتهای تولید فرآوردههای دیگر نفتی است.
وی گفت: در بحث نفت میتوانیم با احداث پالایشگاهها، در مناطق نفت خیز کارخانجات تولید فرآوردههای نفتی را نیز در کنار این پالایشگاهها احداث کرد تا مواد خام نفتی را به فرآورده تبدیل کرد و این فرآورده را که سود بیشتری برای کشور دارد در بازارهای جهانی به فروش برسانیم.
نماینده مردم شیراز در خانه ملت گفت: در راستای اجرای اقتصاد مقاومتی همان گونه که مقام معظم رهبری اشاره فرمودهاند باید هر چه سریعتر قوانین مزاحم و مغایر با اقتصاد مقاومتی لغو شود و هیئت دولت در این زمینه میبایست تاکنون کمیتهها و کارگروههای را تشکیل میداد تا قوانین مغایر را شناسایی و طی لایحهای به مجلس ارائه کند اما تاکنون هیچ لایحهای به مجلس ارائه نشده است.
عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس، تصریح کرد: نهادها و سازمانها اگر بتوانند به صورت عمیق در بحث اقتصاد مقاومتی ورود پیدا کنند قطعاً خواهند توانست به اهداف اقتصاد مقاومتی که مدنظر مقام معظم رهبری است دست یابند ولی امروزه شاهدیم که عدهای کارهای روزمره خود را به عنوان اقتصاد مقاومتی گزارش میکنند.
عضو فراکسیون رهروان ولایت در ادامه خروج از رکورد را یکی از اهداف اقتصاد مقاومتی برشمرد و گفت: با توجه به اینکه توانمندسازی بخشهای غیردولتی یکی از اهداف بلند اقتصاد مقاومتی است لذا برداشت از صندوق توسعه ملی مغایر با اجرای اقتصاد مقاومتی است شاید خروج از رکورد یکی از برنامهها باشد اما نباید برای رسیدن به این هدف از صندوق توسعه ملی برداشتی انجام شود چرا که خروج از رکورد راهش این است که پروژهها جهت عملیاتی شدن به بخش خصوصی واگذار شود و اگر دولت نمیخواهد به افراد واگذار کند میتواند این پروژهها را به شرکتهای تعاونی و تشکلهای مردمی واگذار کند و نه اینکه از صندوق توسعه ملی برداشت کند.
وی در خاتمه با تأکید بر این مطلب که نمره قابل قبولی نمیتوان در جهت اجرای اقتصاد مقاومتی به دولت داد گفت: و مجلس در جهت اجرای اقتصاد مقاومتی در بحث لایحه خروج از رکورد اقدامات مناسبی را انجام داد اما میتوانست عمیقتر از این نیز ورود کند.