کد خبر:۳۹۷۳۰۱

چگونه سراغ تعطیلات نوروزی برویم؟/ ۷ دستور مهم برای برنامه‌ریزی تعطیلات نوروز

معمولا همه مردم قبل از شروع تعطیلات نقشه‌ها و افکار دور و درازی دارند. استراحت، تفریح، ورزش، رسیدگی به کارهای عقب افتاده، دیدار دوستان و بستگان و خیلی کارهای دیگر. اما مطمئنا نمی‌توان همه این کار‌ها را همزمان انجام داد. شاید یکی از اصلی ترین علت‌های پریشانی و استرس در طول تعطیلات هم، همین افکار باشد. اما چنین استرسی راهکارهایی بسیار ساده دارد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»،دوباره به روزهای پایانی سال و ازدحام و ترافیک و مشغله زیاد این ایام نزدیک می‌شویم. این روز‌ها، از طرفی روزهایی شاد و پرجنب‌وجوش واز طرف دیگر، باعث بروز استرس‌ها و درگیری‌هایی برای ما می‌شود.

 

این نگرانی‌ها، بحث و جدل‌ها و مشکلات، فقط مختص روزهای پایانی سال نیست و گاهی به سال جدید هم کشیده می‌شود. رفت‌و‌آمد زیاد با اقوام و دوستان،  برنامه‌ریزی سفرهای نوروزی، توقعات افراد فامیل از یکدیگر و... از جمله این مشکلات است. توصیه‌های زیر به شما کمک می‌کند تا با مهارت بیشتری به سراغ تعطیلات نوروزی بروید.

 

 ۱-اولویت‌های خود را بنویسید:

 

معمولا همه مردم قبل از شروع تعطیلات نقشه‌ها و افکار دور و درازی دارند.  استراحت، تفریح، ورزش، رسیدگی به کارهای عقب افتاده، دیدار دوستان و بستگان و خیلی کارهای دیگر. اما مطمئنا نمی‌توان همه این کار‌ها را همزمان انجام داد. شاید یکی از اصلیترین علت‌های پریشانی و استرس در طول تعطیلات هم، همین افکار باشد. اما چنین استرسی یک راهکار بسیار ساده دارد:

 

 دسته بندی و مکتوب کردن برنامه‌ها:

 

می‌توانید یک قلم و کاغذ بردارید، چند دقیقه بنشینید و اولویت‌های خود را مشخص کنید. به این موضوع فکر کنید که در تعطیلات پیش رو واقعا چه کاری برای شما ارزشمند‌تر است. همه کارهایی را که مدنظر دارید روی کاغذ بنویسید و سپس به آن‌ها نمره بدهید. مثلا شاید روزهای کاری سختی داشته‌اید و در حال حاضر مهم‌ترین مساله برای شما آرامش داشتن و به اصطلاح ریلکس شدن است. پس اولویت اول شما استراحت می‌شود. حالا روی یک کاغذ جدید اولویت‌ها را به ترتیب نمره بنویسید. این کاغذ را جایی نگهداری کنید که همیشه در معرض دیدتان باشد. این کار به شما کمک می‌کند در طول تعطیلات، مدیریت
زمان خوبی داشته باشید.

 

۲-- با خودتان روراست باشید:

 

لازم نیست برنامه‌ای که برای تعطیلات خود ترتیب می‌دهید شبیه تفریحات اطرافیانتان باشد. یادتان نرود که هر انسانی سلیقه و نظری مخصوص به خود دارد و شما هم از این قاعده مستثنا نیستید. می‌توانید به تعطیلاتی که قبلا داشتید فکر کنید و ببینید چه کاری برای شما لذت بخش‌تر بوده است. بعضی‌ها پیک نیک رفتن و سفر را خیلی دوست دارند. اما برخی دیگر در خانه ماندن و با بچه‌ها سروکله زدن را به هر کار دیگری ترجیح می‌دهند.

 

۳- قبل از خرید فکر کنید:

 

وقتی تعطیلات مربوط به عید و سال نو باشد، مسلما بحث خریدکردن و هدیه دادن و هدیه گرفتن هم پیش می‌آید. رفتن به بازار و انتخاب اجناس موردنیاز می‌تواند از طرفی شادی آور و لذت بخش باشد و از طرف دیگر خسته کننده و عذاب آور.

 

اگر می‌خواهید دچار دردسرهای خرید نشوید باید حواستان جمع باشد که به دام تبلیغات نیفتید. قبل از اینکه به بازار بروید به خودتان قول بدهید فقط چیزهایی را که نیاز دارید می‌خرید. همه اجناسی را که لازم دارید روی کاغذ بنویسید و برای هریک از آن‌ها سقف قیمت تعیین کنید. مطمئن باشید اگر بدون برنامه پا به بازارهای شب عید بگذارید هم پولتان تا ریال آخر خرج می‌شود و هم بسیاری از خریدهای لازم انجام نمی‌شود.


۴- آداب سفردسته جمعی را بیاموزید:

 

خیلی‌ها دوست دارند هنگام تعطیلات با گروه زیادی از دوستان و نزدیکان خود به سفر بروند. در واقع آن‌ها با یک تیر دونشان می‌زنند؛ هم به مسافرت رفته اند و هم کنار افراد موردعلاقه خود هستند. اما چنین سفرهایی هم گاهی خسته کننده می‌شوند و فرد بدون اینکه لذتی برده باشد دوست دارد زود‌تر به خانه برگردد. البته علت‌های مختلفی ممکن است پشت این مساله باشد، به عنوان نمونه تقسیم نادرست وظایف، جور نبودن سلیقه‌ها یا رعایت نشدن حریم خصوصی افراد. برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی بهتر است قبل از سفر، خیلی روشن و بدون تعارف کردن وظایف هر کس در طول این دوره مشخص شود.


۵- حریم خود را حفظ کنید:

 

حفظ حریم شخصی یکی از نکاتی است که رعایت آن برای جلوگیری از تنش و استرس اهمیت زیادی دارد. وقتی همراه گروه زیادی هستید اگر چه به شما خوش می‌ گذرد اما مطمئنا به زمان‌هایی هم برای تنها بودن نیاز دارید. بهتر است اول صبح یا بعدازظهر، به تنهایی یا همراه همسر یا یکی از نزدیک‌ترین دوستان خود، برای قدم زدن به طبیعت بروید. می‌توانید در این زمان موسیقی مورد علاقه خود را گوش کنید یا کمی ورزش کنید. این کار باعث می‌شود که وقتی در کنار دیگران هستید بیشتر به شما خوش بگذرد.

 

۶-آداب بعضی‌ها را باید تحمل کرد:

 

ممکن است در ایام عید مجبور به دید و بازدید با افرادی بشوید که چندان مورد علاقه شما نیستند. به عنوان نمونه با گوشه و کنایه با شما حرف می‌زنند یا رفتار آن‌ها شما را آزار می‌دهد. شاید همین مساله باعث ناراحتی و استرس شما یا حتی پیش آمدن بحث و جدل بین شما با اعضای خانواده‌تان شود. افراد و گفته‌هایشان را تحمل کنید و درصدد پاسخ دادن به آن‌ها و انتقام جویی نباشید.

 

۷-فعالیت‌های انسان دوستانه را فراموش نکنید:

 

فرصت‌هایی را در ایام تعطیل برای سرزدن به افراد تنها یا کمک به اشخاص ناتوان اختصاص دهید. این نوع فعالیت‌ها نه تنها به دیگران سود می‌رسانند بلکه آرامش عمیق و پایدار هم برای خود شما به ارمغان می‌آورند. این حس خوب تا مدت‌ها پس از پایان تعطیلات با شما باقی می‌ماند و رضایتمندی شما را از زندگی بالا می‌برد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار