آخرین اخبار:
کد خبر:۳۹۷۶۸۹
گزارش/

رکود و انتظار؛ آینده مبهم بازار مسکن در سال ۹۴

چشم انداز بازار مسکن در سال ۹۴ چگونه خواهد بود؟ آیا قیمت مسکن در سال آینده ثابت می ماند؟ آیا بازار مسکن از رکود دو ساله خود خارج می‌شود؟ جواب چیست؟

به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، چشم انداز بازار مسکن در سال 94 چگونه خواهد بود؟ آیا قیمت مسکن در سال آینده ثابت می ماند؟ آیا بازار مسکن از رکود دو ساله خود خارج می‌شود؟ اینها تمام سوالاتی است که با ورود به سال جدید خورشیدی ذهن بسیاری از کارشناسان اقتصادی، سرمایه‌گذاران، سیاستمداران و حتی مردم عادی را به خود مشغول کرده است. چه جوابی وجود دارد؟

 

دو سالي ميشود که از نگاه مسئولان دولتي مسکن با مسئله‌ای به نام رکود درگير است. برخي بر اين باورند که اکنون بهترين زمان خريد مسکن است و برخي دیگر نیز تقصيرها را برگردن تحريمها و مذاکرات ژنو انداخته و ميگويند مسکن به عنوان سرمايه تاثيرگذار و تاثير پذير در اقتصاد از تاثیرپذیری مسائل سیاسی مستثني نيست تا زمان مشخص نشدن تکليف مذاکرات آب از آب تکان نميخورد.

 

بله، وضعیت اقتصادی سال گذشته که به موجب ابهام در نتیجه مذاکرات هسته‌ای خود نیز حالتی مبهم پیدا کرده بود، همه بازارهای اقتصادی کشور را تحت تاثیر قرار داد. مسکن يکي از بزرگترين بازارهايي بود که در امید و انتظار باقی ماند و رونقي که ميتواند حداقل 260 شغل وابسته به بازار مسکن را به يکباره فعال کند، همچنان در رکود به سر می‌برد.

 

آخوندی: سال آینده اتفاق خاصی در بخش مسکن رخ نمی‌دهد

 

در آستانه ورود به سال 94، گمانه‌زنی‌های فراوانی درباره چشم‌انداز بازار مسکن در سال جدید در رسانه‌ها منعکس شد و در گیر و دار همین گمانه‌زنی‌ها زیر راه و شهرسازی در تازه‌ترین اظهار نظر خود اعلام کرده است که قیمت مسکن در سال آینده تغییری نخواهد داشت. به گفته آخوندی، پیش‌بینی ها حاکی از این است که سال آینده اتفاق خاصی در بخش مسکن رخ نمی‌دهد و افزایش قیمتی نداریم.

 

این اظهار نظر آخوندی نشان داد که حداقل در اوایل سال آینده خبری از سیاستی جدید برای خروج از رکود بخش مسکن وجود ندارد.

 

با این وجود رکود دوساله بازار مسکن موجب شد تا حباب قیمتی این بازار اندک مقداری از بین رفته و قفیمت‌ها به واقعیت نزدیک‌تر شود اما کاهش شدید ساخت و ساز به خصوص در کلان شهرهایی همچون تهران، آینده تقاضا در این بخش را با مشکل جدی مواجه خواهد کرد چرا که بر اساس برآوردهای انجام شده کشور تا سال ۱۴۰۵ به ۱۲ میلیون واحد مسکونی نیاز داریم و تداوم رکود بازار مسکن این تحقق مهم را با چالشی جدی همراه خواهد کرد.

 

آمارها نشان می‌دهد که در تابستان امسال، تعداد ۲۳۳۹ پروانه ساختمانی توسط شهرداری تهران صادر شده است که نسبت به فصل گذشته حدود ۳۳.۶ درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته حدود ۶۲.۱ درصد کاهش داشته است که این تعداد پروانه حدود ۷.۸ درصد از کل پروانه‌های ساختمانی کشور را تشکیل می‌دهد.

 

از کل پروانه‌های صادر شده ۱۶ پروانه (۰.۷ درصد) مربوط به افزایش بنا و ۲۳۳۳ پروانه (۹۹.۳ درصد) مربوط به احداث ساختمان بوده است که پروانه‌های صادر شده برای احداث ساختمان نسبت به فصل گذشته حدود ۳۳.۷ درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته حدود ۶۲.۲ درصد کاهش داشته است.

 

ستاریان: سالانه نیازمند تولید یک میلیون واحد مسکونی هستیم

 

بیت‌الله ستاریان، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در گفتگویی در پاسخ به این سئوال که آیا کاهش آمار ساخت و ساز در کشور می‌تواند در سال 94 قیمت مسکن را تحت تأثیر قرار دهد، گفت: دولت‌ها در گذشته همواره تعمداً‌ رکورد بخش مسکن را ایجاد می‌کنند تا از لحاظ تبلیغات و ارائه آمار مناسب اعلام کنند که قیمت مسکن را ثابت نگه داشته‌اند که اتفاقاً این موضوع ضرر و زیان‌های زیادی را به اقتصاد کشور وارد می کند.

 

وی با تأکید بر اینکه نگه داشتن تعمدی رکود مسکن موجب کوچ سرمایه از بخش مسکن می‌شود، افزود: همواره سرمایه‌های خرد و کوچک هستند که وارد بخش مسکن می‌شوند و وقتی که رکود رخ می‌دهد سرمایه‌های خرد و تولیدکنندگان کوچک از این بازار فرار کرده و کوچ می‌کنند و همین می‌شود که می‌بینیم مرکز آمار اعلام می‌کند ساخت و ساز 50 درصد کاهش یافته است.

 

ستاریان خاطرنشان کرد: وقتی که سرمایه‌ها از بازار مسکن خارج می‌شوند و آمار ساخت و ساز کاهش می‌یابد نیاز و تقاضای انباشته مسکن افزایش می‌یابد.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه با وضعیت به وجود آمده حداقل سالانه نیازمند تولید یک میلیون واحد مسکونی هستیم، گفت: در مقایسه‌ای که مرکز آمار انجام داده است تولید مسکن در سال‌ جاری نسبت به سال گذشته 50 درصد کاهش یافته است اما اگر همین آمارها نسبت به سال 91 مقایسه می‌شد کاهش تولید مسکن به بیش از 90 درصد می‌رسید.

 

عقبایی: بهار آرامی را در بازار مسکن داریم

 

با این وجود رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک استان تهران با پیش‌بینی بازار مسکن در سال 94، گفته است: از آن جایی که 18 روز اول فروردین بازار مسکن خاموش است و پروسه خرید و فروش هم از سه هفته تا سه ماه طول می‌کشد، پیش‌بینی بهار آرامی را در بازار مسکن داریم.

 

عقبایی با بیان اینکه خوشبختانه در سال 93 دولت برای کنترل تورم تلاش داشته است، گفت: پیش‌بینی نمی‌کنیم که در بهار سال آینده حتی به اندازه تورم هم رشد قیمت داشته باشیم.

 

وی در مورد کاهش صدور پرونده‌های ساختمانی هم گفته است: ممکن است این موضوع دغدغه متقاضیان باشد اما با توجه به اینکه پروسه تولید مسکن بین 12 تا 18 ماه است، بنابراین در کوتاه مدت، کاهش پروانه‌های ساختمانی تاثیری بر قیمت ندارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
نیما
Iran (Islamic Republic of)
۰۵ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۰
از رکود عبور کردیم برادر عبور کردیم مدیون هستین اگه فکر کنین دروغ سیزده هست
0
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۵:۱۱
کلید رو دیدیم یاد دولت تخریب افتادیم
0
0
ناشناس
United States of America
۰۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۹
" جواب چیست؟ "
مسکن رفته به خاک سیاه بشینه
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار