به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از پایگاه اینترنتی (http://freebeacon.com) در حالی که مذاکرات بین ایران و پنج بعلاوه یک بر سر مساله اتمی به مراحل پایانی خود می رسد، آمریکا و متحدانش از برگزاری یک مانور گسترده نظامی در خلیج فارس خبر دادند.
به گفته مقامات فرماندهی مرکزی آمریکا (CENTCOM)، در حالی که مذاکرات برای متوقف کردن برنامه تسلیحات نظامی ایران در حال نهایی شدن است، نزدیک به سه هزار نظامی آمریکایی در کنار نیروهای ویژه عملیاتی زمینی، دریایی و هوایی برای اجرای رزمایش به خلیج فارس اعزام شده اند.
این رزمایش که نام آن« عزم عقاب »گذاشته شده است، از هشتم مارس در آب های کویت شروع شده است و تا پایان ماه ادامه خواهد داشت، زمانی که انتظار می رود آمریکا خبر از چارچوب توافقی بدهد که گامی به سوی توافق هسته ای به شمار می آید.
به گفته مقامات نظامی آمریکا، رزمایش امسال که در سواحل جنوبی ایران برگزار می شود، بزرگترین رزمایش برگزار شده تا این زمان است و بیش از دوازده کشور متحد آمریکا نیز در آن حضور دارند.
به گفته فرماندهی مرکزی، هدف این رزمایش که از ماه ژانویه سال گذشته روی آن کار می شد، افزایش توان واکنش منطقه ای به درگیری های احتمالی و تمرین حرکت از زمین، دریا و هواست که فراتر از رزمایش های انجام شده در منطقه به شمار می آید.
فرماندهی مرکزی در بیانیه ای اعلام کرده است عملیات عزم عقاب 2015 شامل تمرین های یک هفته ای شبیه سازی شده است که توان واکنش چند ملیتی زمینی، دریایی و هوایی به نمایش گذاشته می شود. این رزمایش با سمینار سران ارشد کشورهای شرکت کننده برای بهبود فضای فرماندهی برای بحث درباره منافع منطقه ای پایان می گیرد.
در عین حال، فرماندهی مرکزی آمریکا گفته است هدف از این رزمایش، به هیچ روی ارسال پیام برای ایران نیست.
با این حال، این رزمایش در زمانی برگزار می شود که مقامات نظامی ایران تهدیدهای مکرری را برضد تجهیزات آمریکایی در منطقه مطرح و تسلیحات و کشتی های جدید را با هدف مقابله با نیروهای غربی حاضر در خلیج فارس رونمایی کرده اند.
یک مقام فرماندهی مرکزی آمریکا گفت، هدف از این رزمایش، ارسال پیام برای تهران نیست. در صورتی که پیامی نیز باشد، پیام این است که همه شرکت کنندگان منافعی مشترک در امنیت منطقه دارند.
این مقام اضافه کرد، لازم است که اشاره شود این رزمایش، سالهاست که اجرا و تکرار می شود و این رزمایش، سال گذشته طرح ریزی شده بود. هدف آن نیز تقویت توانمندی های لازم برای سناریوهای مختلف و افزایش امنیت منطقه ای با براساس شبیه سازی دشمن فرضی است.
تسلیحات دریایی از جمله مسائل مورد توجه ایران بود، جمهوری اسلامی در ماه ژانویه معامله ای تسلیحاتی با روسیه برای خرید زیردریایی، اژدر و کروزهای دریایی برای افزایش قدرت دریایی خود امضاء کرد. کشتی های جنگی ایران نیز در منطقه به قدرت نمایی پرداخته اند تا دشمنان منطقه ای مرعوب و در شرکای جمهوری اسلامی نیز اطمینان ایجاد شود.
ایران در راستای افزایش قدرت دریایی خود، هفته گذشته اعلام کرد تولید انبوه موشک های دور برد ضد کشتی را شروع کرده است.
مقامات ایرانی در ماه مه اعلام کردند نیروی دریایی آمریکا را نابود می کنند و حملات انتحاری و حمله با پهپاد بخشی از این راهبرد است.
مایکل لدین کارشناس ایران و مشاور سابق شورای امنیت ملی آمریکا گفت، بسیاری از کشورهای منطقه ای شرکت کننده در این رزمایش، از حرکات منطقه ای ایران نگران شده اند.
لدین ادامه داد، بسیاری از کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به شدت به عزم آمریکا و قابل اعتماد بودن آن مشکوک هستند و روابط ارتش های طرفین با افزایش تهدید ایران، مهم تر می شود. یمن نمونه ای از آن است و کنترل ایران بر این گلوگاه عمده دریایی، تهدیدی برای کشورهای شورای همکاری به شمار می آید.
رزمایش عزم عقاب به مدیریت بهتر امنیت مرزی کشورها و رویارویی با آنچه که فرماندهی مرکزی آن را تهدیدهای نامتقارن می خواند، کمک خواهد کرد.
فرماندهی مرکزی اعلام کرده است، رزمایش امسال عزم عقاب شامل دفاع هوایی تا امنیت مرزی و ضد تروریسم و مدیریت پیامدهای آن خواهد بود. هر چند کشورهای مختلف دلایل گوناگونی برای شرکت خود دارند، یک وابستگی مشترک وجود دارد و آن اینکه همه ما منافعی در امنیت منطقه ای داریم.
ترکیبی از نیروهای تاکتیکی ارتش آمریکا، تفنگداران دریایی و دیگر شاخه های نیروهای مسلح آمریکا در این رزمایش شرکت کرده بودند. در این رزمایش، همچنین تمرین بالگردها مانند عملیات محاصره کشتی ها نیز صورت گرفت.
سنتکام اعلام کرده است عملیات عزم عقاب فرصتی عالی برای ارتقای توان شرکای ما در خلیج فارس و نیروهای بین المللی برای شناسایی بهترین تمرین ها در مقابله با تهدیدهای متقارن به شمار می آید.
این نخستین باری است که دولت کویت میزبان برگزاری این رزمایش ها می شود.