به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، بر اساس ماده 11 این طرح که به تصویب رسید، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکلف شد، ترتیبی اتخاذ نماید که در هر برنامه پنج ساله، حداقل یک چهارم مساجد شهری و روستاهای بالای هزار نفر جمعیت، از کانون فرهنگی و هنری با رعایت موازین اسلامی برخوردار شوند.
این طرح دارای 27 ماده است که هم اکنون مجلس درحال بررسی سایر مواد آن است.
تسهیلات جدید برای اداره امور مساجد
مجلس شورای اسلامی امروز در ادامه بررسی طرح یک فوریتی حمایت از احداث ، تجهیز ، نوسازی و مدیریت مساجد کشور و پیگیری امور نمازخانه ها ، مصوب کرد امام جماعت ،مدیر امور مسجد و نیز رئیس هیئت امنای مسجد است.
براساس یکی از مواد تصویبی این طرح همچنین وظایف و اختیارات هیئت امنای مساجد مشخص شد.
نمایندگی مسجد در برابر معاونت مرکز امور مساجد و کلیه نهادها و موسسات و ادارات و همچنین تشکل های فعال در مسجد از جمله وظایف و اختیارات هیئت امنای مسجد تعیین شد.
همچنین تصمیم گیری و هماهنگی تشکل های داخل مسجد ، مراقبت ، نگهداری ، انجام تعمیرات و تلاش در رعایت پاکیزگی و آراستگی مسجد ، اخذ سند مالکیت و ثبت مسجد در معاونت و ثبت اموال منقول با مشخصات دقیق در دفتر امور مسجد با رعایت ضوابط شرعی و نیز مشارکت و همکاری در اجرای طرح و برنامه های لازم در امور فرهنگی و اجتماعی از دیگر وظایف و اختیارات هیئت امنای مساجد است که در این طرح به تصویب رسید.
در بخش دیگری از این مصوبه همچنین تعیین محل مناسب با هماهنگی دستگاه های ذیربط برای حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس ، آثار معنوی ، مفاخر و نخبگان محل و ایجاد دفتر یادبود و همچنین جلب کمک ها و مشارکت های اشخاص حقیقی و حقوقی به منظور انجام فعالیت ها ، تجهیز مسجد به فناوری های جدید متناسب با شئون مسجد و نیز جمع آوری درآمدها ، کمک ها و نذورات نقدی و غیرنقدی و ثبت آن در دفاتر حسابداری مسجد از دیگر وظایف هیئت امنای مساجد ذکر شده است.
براساس این مصوبه ، پرداخت هزینه های ضروری و جاری مسجد و پرداخت حقوق و دستمزد به خادم یا خادمان مسجد و پیگیری بیمه آنها و نیز تهیه گزارش عملکرد سالانه ، صورتحساب و تنظیم و نگهداری اسناد درآمد و هزینه مسجد و همچنین طرح دعوی و دفاع از حقوق مسجد و تعقیب دعاوی مربوط به آن و در صورت لزوم انتخاب وکیل برای انجام امور ذکر شده از دیگر اختیارات هیئت امنای مسجد می باشد.
در تبصره این مصوبه آمده است: هیئت امنای مساجد مکلفند فعالیت های فرهنگی و قرآنی را در اولویت قرار دهند.
ترکیب هیات امنای مساجد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه رسیدگی به طرح یک فوریتی حمایت از احداث، تجهیز، نوسازی و مدیریت مساجد کشور ماده 15 این طرح را تصویب کردند.
بر اساس این ماده هر مسجد واقع در شهر و روستا توسط هیات امنایی مرکب از امام جماعت، مسئول بسیج مسجد، مسئول انجمن اسلامی، مسئول کانون فرهنگی هنری مسجد (هرکدام در صورت وجود) ، نماینده واقف در هیات امنا و حداقل سه نفر نماینده نمازگزاران با تایید امام جماعت مسجد اداره می شود.
در مساجدی که واقف در مورد هیات امنا یا در مورد مدیریت مسجد نظری داشته باشد اعمال می شود.
نخستین جلسه مجلس در سال جدید
گزارش کمیسیون مشترک درباره طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر برگشت داده شده از شورای نگهبان، گزارش شور دوم کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی درباره طرح اصلاح موادی از قانون آیین نامه داخلی مجلس از مهمترین دستور جلسه امروز مجلس است.
ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون عمران درباره طرح اصلاح موادی از قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان و گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری درباره طرح استفساریه الحاق قانون دو تبصره به ماده 17 قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حق التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش نیز از دیگر مهمترین دستور جلسه نخست مجلس در سال جدید است.