آخرین اخبار:
کد خبر:۴۰۰۶۷۶
به مناسبت روز «انرژی هسته‌ای»

همه فیلم‌های هسته‌ای

یستم فروردین ماه روزی است که همزمان با اعلام دستاورهای هسته‌ای قابل توجه در آن روز، به عنوان روز ملی فناوری هسته‌ای نامگذاری شده است. اهمیت این روز برای ملت ایران بسیار زیاد است به طوری که از هر قشر و گروهی با توجه به تخصص خود در موضوع هسته‌ای وارد شده است. در این میان هنرمندان و سینماگران نیز سعی کردند که از قطار هسته‌ای جا نمانند و به نحوی در مورد آن صحبت کنند. در این هشت سال گذشته شاید تعداد فیلم های فاخر در این حوزه انگشت شمار باشد.

به گزارش خبرنگار سینما و تلویزیون«خبرگزاری دانشجو»، بیستم فروردین ماه روزی است که همزمان با  اعلام دستاورهای هسته‌ای قابل توجه در آن روز، به عنوان روز ملی فناوری هسته‌ای نامگذاری شده است. اهمیت این روز برای ملت ایران بسیار زیاد است به طوری که از هر قشر و گروهی با توجه به تخصص خود در موضوع هسته‌ای وارد شده است. در این میان هنرمندان و سینماگران نیز سعی کردند که از قطار هسته‌ای جا نمانند و به نحوی در مورد آن صحبت کنند. در این هشت سال گذشته شاید تعداد فیلم های فاخر در این حوزه انگشت  شمار باشد.

فیلم «پازل» به کارگردانی ابراهیم شیبانی که نام قبلی آن عامل سوم بود؛  درباره خرابکاری صنعتی در تاسیسات هسته‌ای کشور را روایت می‌کند. جاسوسان در یکی از برنامه‌های سازمان انرژی هسته‌ای خللی وارد می‌کنند تا ایران در برابر خبرنگاران و مدعوین خارجی تحقیر شود؛ اما وزارت اطلاعات این موضوع را کشف می‌کند و تلاش دارد این توطئه را خنثی کند.

در واقع این سریال کشف برنامه‌ریزی برای خرابکاری در تاسیسات هسته‌ای ایران را نمایش می‌دهد که نهادهای مسئول سعی می‌کنند این طرح خرابکارانه را توسط افراد متخصص مدیریت و مهار کنند.

 رضا کیانیان  آرش مجیدی، محسن بهرامی، شقایق فراهانی و ماه چهره خلیلی از جمله بازیگران این فیلم هستند.

 

«آینه‌های نشکن» عنوان یک مجموعه تلویزیونی ایرانی یا موضوع انرژی هسته‌ای و به کارگردانی جواد اردکانی است که در سال ۱۳۸۷ از شبکه دو سیما پخش شد. داستان این سریال درباره دختری به نام سیمین فرهد است که به دام سازمان جاسوسی سیا و موساد می‌افتد و مجبور به جاسوسی از سازمان انرژی اتمی ایران می‌شود.

 

این مجموعه تا قبل از پخش از سیمای جمهوری اسلامی ایران، فتانه نام داشت. آزیتا حاجیان ، صبا کمالی، سعید نیکپور، علی قربانزاده، قاسم زارع از جمله بازیگران این سریال هستند.

 

«شکار روباه»  فیلمی به کارگردانی مجید جوانمرد و نویسندگی فتانه یعقوبی ساختهٔ سال ۱۳۸۷ است. این فیلم سینمایی داستان دو دانشمند ایرانی است که با زنی روس آشنا می‌شوند و اتفاقت پس از آن را ورایت می‌کند.

 

دانیال حکیمی ، سام درخشانی، پوراندخت مهیمن، فرهاد قائمیان، موریس باقداساریان، حامد آقایی، ملیسا مارابان از جمله بازیگرانی هستند که در این فیلم ایفای نقش کرده‌اند.

 

«تعبیر وارونه یک رویا» عنوان سریالی با موضوع ترور دانشمندان هسته‌‍‌‌ای ایران است. تعبیر وارونه یک رویا داستان جاسوسی پیچیده‌ای دارد و قصه در خارج از ایران شروع و به داخل ایران کشیده می‌شود.

این سریال که این روزها مراحل پایانی ضبط خود را طی می‌کند. یک تریلر جاسوسی است که فیلمنامه آن بر مبنای اطلاعات واقعی و ماجراهای اتفاق افتاده در ایران، بدون اغراق در شخصیت‌پردازی‌ها و فقط با اضافه کردن تعلیق داستانی و روابط خانوادگی قهرمانان قصه و حتی قهرمانان خارجی داستان نوشته شده است. در واقع در این سریال ملودرام و فضای جاسوسی با هم ادغام شده‌اند و در عین حال این مجموعه روایتگر یک ماجرای عاشقانه تلخ هم هست.

این سریال در 20 قسمت 50 تا 55 دقیقه‌ای آماده پخش می‌شود که تیتراژ اول ندارد ولی تیتراژ آخر دارد و به صورت سیاه و سفید از شبکه یک پخش خواهد شد تا فضای کار بیشتر به بیننده منتقل شود.

 

اما در عرصه سینما فیلم «روباه» فیلمی به کارگردانی و نویسندگی بهروز افخمی و تهیه‌کنندگی محمد پیرهادی ساخته سال ۱۳۹۳ ساخته شده است که مرتبط با مسائل امنیتی و جاسوسی در حوزه انرژی هسته‌ای است.

این فیلم که در بخش سودای سیمرغ سی و سومین جشنواره فیلم فجر حضور داشت، بنیاد سینمایی فارابی و سازمان انرژی اتمی و محمد پیر هادی سرمایه گذاری این فیلم را برعهده داشتند. «روباه» بهترین فیلم جبهه رسانه‌ای سینمای انقلاب در جشنواره فیلم فجر سی و سوم شد.

 

حمید گودرزی، بابک حمیدیان، جلال فاطمی، آرش مجیدی، مرجان شیرمحمدی از بازیگران این فیلم هستند.

 

«تنهای تنهای تنها» فیلمی ایرانی به کارگردانی احسان عبدی‌پور است که اولین بار در بهمن ۱۳۹۱ به نمایش درآمد. این فیلم داستان پسربچه‌ای است که راهی سازمان ملل می‌شود تا پیام صلح ایرانیان را به رئیس‌جمهورهای جهان برساند و همچنین از حقوق کشورش دفاع کند. البته صحنه حضور وی در سازمان ملل به نمایش درنمی‌آید بلکه بیانیه وی خطاب به خانواده‌اش و دوستانش توسط وی در فیلم خوانده می‌شود.

 

میثم فرهومند، آرمان هوانسیان، ابراهیم تمهید، عباس جوادی، آنا پانوسیان، تیگران خزمالیان، عباس باک، حسین قفلی، محسن مکاری و غلامرضا فرح زاده در تنهای تنهای تنها ایفا نقش کرده‌اند.

 

در سینمای ایران شاید بتوان دو فیلم «روباه» و «تنهای تنهای تنها» رابه عنوان ، آثار سینمایی ساخته شده در موضوع هسته ای نام برد. البته رسانه ملی به جز آثار نام برده شده تولیدات دیگری نیز داشته است اما باز جای سوال باقی خواهد ماند که انرژی هسته ای، این موضوع ملی ، چه جایگاهی می‌تواند در بین تولیدات سینمای و تلویزیونی داشته باشد و آیا حق مطلب آنگونه که می‌بایست ادا شده است؟

طبعاَ انرژی هسته‌ای با توجه به اهمیت و گستردگی و به روز بودن آن می‌تواند سهم بیشتری از تولیدات را به خود اختصاص داده و جنبه‌های مختلف دیگری را پیش چشم مخاطب امروز قرار دهد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار