به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ الجزایریهای آسیب دیده از آزمایش اتمی فرانسه سالهاست که از بیماریهای ناشناخته رنج میبرند. آزمایشهای اتمی فرانسه در خاک الجزایر به سالهای پایانی حضور استعماری فرانسه در این کشور باز میگردد. برخی اطلاعات در این زمینه نشان میدهد در فوریه سال ۱۹۶۰ میلادی فرانسویها، اولین بمب اتمی خود را در جنوب الجزایر منفجر کردند.
رهبر انقلاب در سخنان خود درباره بیانیه لوزان که چند روز پیش و در جمع مداحان سراسر کشور بیان شد، به برخی نکات مهم و قابل تامل اشاره فرمودند که در این بین نکتهای خاص درباره آزمایشهای مخرب اتمی در جهان به ویژه توسط کشورهای عضو گروه 1+5 مانند فرانسه اشاره کردند.
ایشان در بخشی از سخنان خود فرمودند: «حالا چند کشور جنایتکاری که خودهاشان یا بمب هستهای را علیه ملّتها به کار بردند مثل آمریکا، یا آزمایش کردند مثل فرانسه ــ فرانسه همین ده دوازده سال قبل از این سه آزمایش هستهای پشت سر هم در اقیانوس کرد که اینها مخرّب است و محیط دریایی را نابود میکند؛ سه آزمایش هستهای بسیار خطرناک؛ [در] دنیا هم یک جنجال مختصری کردند، بعد هم دهنها را بستند، تمام شد ــ اینها دارند به ما میگویند!«
روایت زیر، یکی از اقدامات پاریس درباره آزمایش سلاحهای کشتار جمعی خود است که حدود 50 سال پیش صورت گرفته و همانطور که رهبر انقلاب اشاره کردند، در سالهای اخیر نیز ادامه داشته است.
کدام کشورها بیشترین سلاح هستهای را در اختیار دارند؟
به نقل از روزنامه انگلیسی اندیپندنت بیش از 16 هزار سلاح اتمی در 98 پایگاه و 14 کشور جهان وجود دارد که از این تعداد 93 درصد در آمریکا و روسیه می باشند.
سهم ایالات متحده از این تعداد موشک 7100 عدد میباشد که بیش از دو هزارتای آنها آماده شلیک،2680 در انبارها و 2340 تای آنها در انتظار نابود شدن می باشند. همچنین کشور روسیه نیز که امار دقیقی از تعداد موشکهایش وجود ندارد به نظر می رسد که چیزی حدود هشت هزار کلاهک در مخازن خود داشته باشد.
از بین این تعداد موشک هسته ای در جهان ده هزار عدد در مخازن تسلحاتی و بقیه آنها در انبارهای نظامی در انتظار نابودی هستند. همچنین چهار هزار عدد از این موشکها در حالت آماده باش هستند و 1800 آنها در حالتی هستند که در مدت چند دقیقه می توان آماده شلیک ساخت.
همچنین انگلستان با 215 کلاهک هسته ای،فرانسه 300 و چین 2501 کلاهک هسته ای از دیگر کشورهایی هستند که این سلاح را در اختیار دارند.
از طرف دیگر رژیم صهیونیستی نیز از این قافله عقب نمانده و در حالی به انتقاد از برنامه انرژی هسته ای صلح آمیز ایران می پردازد که خود حدود هشتاد کلاهک هسته ای در اختیار دارد .
اسرائیلیها که تاکنون آمار ارائه شده درباره حجم تسلیحات اتمی خود را تایید یا تکذیب نکرده اند هفته آینده میزبان کنفرانس بین المللی " منع آزمایشهای هسته ای " در تل آویو خواهند بود.
روزنامه های معاریف و هآرتص تاکید کردند که در این اجلاس قرار است حدود 100 نماینده از کشورهای عربی و اسلامی از جمله مصر و اردن شرکت کنند.
این کنفرانس قرار است در یک اجلاس پنج روزه با حضور 20 کارشناس از سازمان انرژی اتمی موضوع ممنوعیت آزمایش های هسته ای را بررسی کند.
ماجرای آزمایش اتمی فرانسه در الجزایر
حضور استعماری فرانسه در الجزایر علاوه بر خسارتهای جبران ناپذیر اقتصادی سیاسی و فرهنگی و تلفات جانی بسیار، تبعات منفی دیگری را نیز به مردم الجزایر تحمیل کرده است. آزمایشهای هستهای فرانسه درخاک الجزایر و آثار زیانبار آن، ابعاد دیگری از حضور استعماری فرانسه در این کشور را بر ملا ساخته است.
تاکنون نیز شماری از الجزایریهای آسیب دیده از آزمایش هستهای فرانسه در صحرای الجزایر، خواستار دریافت غرامت از دولت فرانسه شدهاند اما پاسخی دریافت نکردهاند.
برخی گزارشهای مطبوعاتی حاکی از آن است که الجزایریهای آسیب دیده از آزمایش اتمی فرانسه سالهاست که از بیماریهای ناشناخته رنج میبرند. آزمایشهای اتمی فرانسه در خاک الجزایر به سالهای پایانی حضور استعماری فرانسه در این کشور باز میگردد. برخی اطلاعات در این زمینه نشان میدهد در فوریه سال ۱۹۶۰ میلادی فرانسویها، اولین بمب اتمی خود را در جنوب الجزایر منفجر کردند.
قدرت این بمب اتمی، شش برابر قدرت بمبی بود که آمریکاییها در هیروشیما و ژاپن منفجر کردند. بر اساس همین اطلاعات، در فاصله سالهای ۱۹۶۰ تا ۱۹۶۶ فرانسویها 17 بمب در خاک الجزایر منفجر کردند. چهار بمب در فضای باز و ۱۳ بمب دیگر در تونلهای زیر زمینی منفجر شد.
فراتر از آزمایشهای هستهای که آثار مخرب زیست محیطی آن همچنان پا برجا است، گفته میشود که استعمارگران فرانسوی برای مطالعه آثار تشعشعات هستهای بر روی انسان، بیش از ۲۴ هزار زندانی الجزایری از جمله مبارزان بازداشت شده جبهه آزادیبخش ملی الجزایر را در معرض این تشعشعات قرار دادند. ضمن آنکه از این طریق، میزان مقاومت لباسهای ضد تشعشعات هستهای را نیز ارزیابی کردند.
تحقیقات انجام گرفته پس از آزمایشهای هستهای مشخص کرد که تشعشعات ناشی از انفجار اولین بمب هستهای فرانسه تا شعاع ۷۰۰ کیلومتری آن را آلوده ساخته است و این آثار مخرب و زیانباری را بر محیط زیست و سلامتی افراد بر جا گذاشته است.
اما این پایان کار نیست. فرانسه پس از آن نیز بارها اقدام به انجام آزمایشهای مخرب هستهای کرده است که از سال ۱۹۶۶ تا ۱۹۹۶ میلادی بیشتر از ۱۹۰ آزمایش اتمی در اقیانوس آرام انجام داده است. حتی پس از این سالها نیز آزمایشهای پاریس پایان نیافته و هنوز ادامه دارد.
در همین رابطه و به نقل از روزنامه الجزایری المستقبل، تعدادی از صاحبنظران و کارشناسان الجزایری در آستانه پنجاهمین سالگرد استقلال الجزایر در نشست بررسی آزمایش های هسته ای فرانسه در الجزایر با عنوان "نسل کشی برنامه ریزی شده" اعلام کردند که مسوولیت فرانسه در خصوص این انفجارهای هسته ای همچنان پابرجاست.
در این نشست که در شهر بندری "وهران" برگزار شد، سخنرانان و کارشناسان، اثرات منفی و تخریبی تشعشعات ناشی از آزمایش های هستهای فرانسه در ۱۳ فوریه ۱۹۶۰ میلادی (۱۳۳۹ شمسی) در منطقه "رقان" بر روی ساکنان و حیوانات موجود در منطقه جنوب این کشور را تشریح کردند.
‘
العراقی العبودی" از کارشناسان الجزایری در سخنانی با بیان اینکه اولین آزمایش هستهای فرانسه در الجزایر، در تاریخ بشریت به عنوان "روز سیاه" به ثبت رسید، تاکید کرد که آثار مخرب این ازمایش همچنان بر روی ساکنین مناطق جنوب الجزایر و همچنین حیوانات موجود در این منطقه مشاهده می شود.
وی با اشاره به اینکه ساکنان منطقه رقان در ۵۲ دو سال پیش شاهد انفجاری به مراتب قدرتمند تر از انفجار اتمی هیروشیما بودند، افزود: تاثیرات تخریبی انفجار هسته ای بر روی انسان سال های سال و به نسل های بعدی منتقل می شود.
یک سازمان غیر دولتی فعال در حوزه حقوق بشر الجزایر پیش از این اعلام کرده بود که فرانسه از سال ۱۹۶۰ تا ۱۹۸۳ میلادی ۲۱۰ آزمایش هسته ای در صحرای الجزایر و پولینزی انجام داده است.
بر اساس گزارش این سازمان، ۲۰ هزار تن از مردم الجزایر بر اثر این آزمایش ها آسیب های جدی دیده اند.
خانواده های آسیب دیدگان از آزمایش های هسته ای فرانسه در جنوب الجزایر و همچنین ساکنان مناطق نزدیک به محل آزمایش همواره پیگیر دریافت غرامت هستند .
این درحالیست که فرانسه مدعی است چهار آزمایشی که در الجزایر انجام داده است دور از محل های مسکونی بوده و در پولینزی نیز از ۴۱ آزمایش هوایی تنها ۱۰ آزمایش حاوی مواد رادیو اکتیو بوده است.
این سازمان الجزایری پیشتر و در پنجاه و دومین سالروز اولین آزمایش هستهای فرانسه در الجزایر با اشاره به اینکه تعداد قربانیان آزمایش های هسته ای پاریس در این کشور بیش از ۳۰ هزار نفر است، از فرانسه خواست ضمن عذرخواهی از ملت الجزایر، غرامت قربانیاناین جنایت را پرداخت کند.
این نهاد فعال الجزایری معتقد است که قربانیان آزمایش های هسته ای فرانسه در الجزایر به بیش از ۱۷ نوع بیماری از آن جمله سرطان خون و تیروئید مبتلا هستند.
منابع :ایندیپندنت، نسیم، ایرنا
این وحشی ها تو دی ان ای شون شرارت، استعمار، تفرقه و خیلی صفتهای دیگه هست. باید زد تو دهنشون... اما چطوری نمیدونم. باید این اجماع به اصطلاح بین المللی رو جمع کرد و با کشور های دیگه دنیا که قطعا 5 تا نیستن یک اجتماع جهانی راه انداخت و اونها رو تحریم کرد. قدرت اونها زیاد نیست ذهن کوچیک ما از اونها غول ساخته. تاریخ شاهد زیر پا افتادن امپراطوری های زیادی بوده. پس امیدوار به یه اجماع جهانی به نفع بشریت میمونم.