به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از کرمان، محمد میرزایی صبح امروز در نشست مشترک مراکز آموزش عالی استان کرمان گفت: این نشست مشترک جهت هرچه بهتر برگزاری چهل و هفتمین اجلاس معاونان پژوهش و فناوری دانشگاهها، پژوهشگاهها و پارکهای علم و فناوری کشور که در دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته برگزار شد.
سرپرست دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری ادامه داد: این اجلاس در روزهای ۵ و ۶ خرداد ماه سال جاری با حضور دکتر احمدی معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مدیران و مسئولان ستادی وزارت متبوع و بیش از ۲۵۰ نفر از معاونان پژوهش و فناوری دانشگاهها، پژوهشگاهها و پارکهای علم و فناوری کشور در دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته برگزار خواهد شد.
وی افزود: هماهنگیهای لازم با وزارت متبوع انجام شده و ابلاغ روسای کمیتههای برگزار کننده اجلاس صادر شده است.
محمد میرزایی بیان داشت: مفهوم پژوهش در کشور ما هنوز به صورت جامع و مانع تعریف نشده است؛ بنابراین این حوزه با مشکلات متعددی مواجه میباشد؛ در جوامع امروزی افراد باید دارای قابلیتهای بسیار بالای علمی، نوآوری و خلاقیت، توان حل مسئله را داشته باشند تا بتوانند به حوزه پژوهش ورود کنند، این رویکرد هنوز در کشور ما جایگاه لازم را کسب نکرده است.
وی در ادامه ضمن اشاره به مشکلات ساختاری بودجه ریزی کشور و توزیع نامتناسب اعتبارات تصریح کرد: این اجلاس فرصت مناسبی است تا توانمندیها و قابلیتهای پژوهشی و فناوری مراکز علمی استان کرمان معرفی شود.
سرپرست دانشگاه هایتک کرمان در ادامه گفت: بدین منظور در حاشیه اجلاس فضای مناسب جهت برپایی نمایشگاه با ۳۰ غرفه در نظر گرفته شده که مراکز آموزش عالی و شرکتهای دانش بنیان میتوانند؛ نسبت به ارائه دستاوردهای پژوهشی و فناورانه اقدام نمایند.
میرزایی بیان داشت: از دیگر بخشهای این اجلاس برگزاری پنلهای تخصصی جهت آسیبشناسی و بررسی مشکلات حوزه پژوهش و فناوری کشور با حضور صاحب نظران میباشد.
در این جلسه رهنما، رئیس دانشگاه صنعتی سیرجان نیز خواستار مشارکت و همکاری دستگاه های اجرایی استان در برگزاری این اجلاس شد.
رهنما گفت: حضور صنایع بزرگ استان و تخصصی نمودن زمینههای کاری اجلاس در راستای مسائل استان میتواند فرصت بسیار مناسبی جهت معرفی قابلیتهای بخشهای صنعت و معدن استان کرمان باشد.
وی در ادامه تصریح کرد: دانشگاه سیرجان به منظور بازدید مهمانان اجلاس از منطقه آزاد تجاری سیرجان و صنایع گل گهر اعلام آمادگی نمود.
سپس احتشامزاده، معاون پژوهشی استان کرمان نیز ضمن اشاره به اهمیت و جایگاه پژوهش و برشمردن مشکلات اعتباری این بخش خواستار توجه بیشتر به این حوزه شد.
وی با اشاره به مشکلات قوانین موجود گفت: آئین نامه فعلی ارتقاء اعضای هیات علمی بار ویکرد آموزش محور تدوین شده که این موجب بروز مشکلاتی برای اعضای هیات علمی پژوهش محور میشود.
احتشامزاده در ادامه تصریح کرد: هم اندیشی دانشگاههای استان قابلیت لازم را جهت اثرگذاری مثبت بر اجلاس فراهم خواهد کرد و خواستار تداوم این جلسات شد.
دهقان، رئیس دانشگاه رفسنجان نیز در این جلسه ضمن تاکید بر حضور کیفی دانشگاههای استان در این اجلاس گفت: دانشگاه رفسنجان در بخش انرژیهای نو و تجدید پذیر تحقیقات قابل توجهی انجام داده است. که در این اجلاس بخشی از آنها بخصوص پیل سوختی ارائه خواهد شد.
در پایان این نشست توافق اولیه جهت استفاده از امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی منحصر به فرد هر دانشگاه در سطح استان به منظور پژوهشهای علمی توسط سایر دانشگاههای استان صورت پذیرفت.