ممتاز در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، حدود دو سال قبل اکثر فعالیتهایی که توسط انجمن روانشناسی دانشگاه انجام میشد به صورت برگزاری همایش بود؛ اما پس از آن به سمت فعالیتهای پژوهشی رو آوردیم به همین دلیل به تشکیل کارگروههای تخصصی- پژوهشی از جمله کارگروه روانشناسی اسلامی، کارگروه روانشناسی خانواده، کارگروه علوم شناختی، کارگروه روان تحلیلگری، کارگروه نقد فیلم و نشریه و غیره پرداختیم.
وی ضمن اشاره به اینکه این کارگروهها صرفا به کار پژوهشی از جمله نوشتن کتاب، مقاله و غیره میپردازند، تصریح کرد: چنانچه درصدد برگزاری همایش، کارگاه، سمینار و یا بازدیدی باشیم باید از درون این کارگروهها این همایش و یا بازدیدها را برگزار کنیم.
این فعال دانشجویی با بیان اینکه نشریه انجمن علمی روانشناسی تحت عنوان «دیگری» نیز باید از این فعالیتها تغذیه شود، تصریح کرد: کنار این فعالیتها تیمی به نام شورای انجمنهای علمی روانشناسی تشکیل دادهایم.
ممتاز ادامه داد: همایش ملی روانشناسی اجتماعی، همایش ملی هیبنوتیزیم، همایش باورهای ناکارآمد در روابط زناشویی، همایش روانشناسی اسلامی، همایش تربیت و طبعیت، همایش کتابداری و غیره از جمله همایشهایی است که در طول ترم گذشته تحصیلی برگزار شدند.
عضو انجمن علمی روانشناسی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان این مطلب که یکی از دغدغههای ما در برگزاری همایشها و سمینارهای تخصصی این بود که از دانشجویان تحصیلات تکمیلی نیز استفاده کنیم، گفت: به همین دلیل بر آن شدیم سمینارها و کارگاههای تخصصی برگزار کنیم تا دانشجویان تحصیلات تکمیلی نیز بتوانند از آنها بهرهمند شوند تا این افراد به جای اینکه جهت گذراندن دورههای خود به خارج از دانشگاه بروند در همین دانشگاه و با هزینه کمتر دورههای خود را بگذرانند.
وی با اشاره به اینکه این دورهها هر هفته برگزار میشود، خاطرنشان کرد: خوشبختانه این دورهها با استقبال خوبی از طرف دانشجویان ارشد و دکترا روبه رو شده است.
این فعال دانشجویی با اشاره به اینکه بازدید از مدرسه اوتیسم، آسایشگاه فیاض بخش و فتح المبین از جمله فعالیتهایی است که در طول این ترم برگزار شد، گفت: ما در طول این سال شاهد برگزاری نخستین اتحادیه انجمنهای علمی روانشناسی و مشاوره کشور به میزبانی دانشگاه فردوسی بودیم که در این مراسم دبیران انجمن علمی روانشناسی تمامی استانها حضور داشتند.
ممتاز افزود: پس از انتخاباتی که انجام شد دبیر این اتحادیه و یکی از بازرسان اتحادیه از دانشگاه فردوسی برگزیده شدند.
وی در ادامه بیان داشت: همچنین در کنار این انتخابات دبیران قطبهای انجمن علمی روانشناسی نیز انتخاب شدند که کار این قطبها، تخصصیتر کردن اقدامات و فعالیتها میباشد.
برگزاری۲۰ سمینار تخصصی توسط انجمن علمی روانشناسی در ترم تحصیلی گذشته
عضو اتحادیه انجمنهای علمی روانشناسی و مشاوره کشور گفت: به طور کلی چنانچه بخواهیم یک گزارش کلی در رابطه با تعداد برنامههایی که این انجمن در ترم گذشته تحصیلی انجام داد را گزارش کنیم باید بگوییم حدود سمینار تخصصی، هشت همایش علمی و حدود چهار بازدید ترتیب داده شد.
ممتاز هدف از برگزاری چنین مراسماتی را آشنا شدن دانشجویان با فضاها، فعالیتها و حیطههای مختلف روانشناسی دانست و تصریح کرد: درصدد هستیم ۲۰نشست علمی، دو همایش ملی، هشت همایش استانی و حدود چهار تا پنج بازدید را برای ترم آینده در دستور کار خود قرار دهیم.
بازرس اتحادیه انجمنهای علمی روانشناسی و مشاوره کشور ضمن تاکید بر این که برگزاری چنین همایشهای بازخورد بسیار مثبتی دارد، گفت: به طور مثال در صدد هستیم به روانشناسی جنایی و یا ورزشی بپردازیم و دانشجویان را با این حوزهها آشنا کنیم.
وی ادامه داد: یکی از دغدغههای انجمن علمی روانشناسی دانشگاه فردوسی مشهد افزایش طلاق در جامعه ایران است که امید است بتوانیم به ریشه یابی طلاق در جامعه بپردازیم.
ممتاز ضمن تاکید بر اینکه همکاری خوبی با دانشجویان دیگر تشکلها و انجمنهای علمی و کانونهای فرهنگی دانشگاه داریم، تصریح کرد: در جشنواره حرکت دانشجویی که در دانشگاه فردوسی برگزار شد به عنوان انجمن قابل تقدیر در بخش فعالیتهای آموزشی معرفی شدیم.
عضو انجمن علمی روانشناسی دانشگاه فردوسی مشهد در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این مطلب که انجمن علمی روانشناسی نسبت به سال گذشته در بخش فعالیتها رشد بسیاری داشته است، گفت: سابق بر این دانشکده از فعالیتهای انجمن حمایت میکرد که خوشبختانه این حمایتها افزایش یافته است.
بازرس اتحادیه انجمنهای علمی روانشناسی و مشاوره کشور با یادآوری اینکه بستن فضای دانشگاه، انگیزه دانشجویان را جهت انجام فعالیت دانشجویی کاهش میدهد، خاطرنشان کرد: نباید اجازه دهیم از خارج از دانشگاه شخصی بخواهد برای دانشگاه تصمیمگیری کند.
تنها کسی که قدم به اتاق انجمن علمی گذاشت، کافی بود
وی تاکید کرد: پیش از این هیچ مسئولی پایش را داخل اتاق انجمن علمی نگذاشته بود، تنها کسی که قدم به انجمن علمی گذاشت کافی، رئیس فعلی دانشگاه فردوسی بود، ما در اتاق نشسته بودیم که مشاهده کردیم وی وارد اتاق ما شد.
این فعال دانشجویی این ماجرا را اتفاق بسیار خوبی دانست و گفت: هنگامی که کافی وارد اتاق ما شد از دانشجویان انجمن علمی خواست تا مشکلات موجود را مطرح کنند.
ممتاز در ادامه سخنان خود در رابطه با فضای دانشگاه جهت انجام فعالیتهایی در رابطه با نشریه دانشجویی افزود: متاسفانه تا کنون دو نشریه بیشتر به چاپ نرسانده و در این حوزه بسیار ضعیف عمل کردهایم، به همین دلیل بر آن شدیم با برگزاری کارگاههای آموزشی و تخصصی نشریات را تغذیه کنیم.
بازرس اتحادیه انجمنهای علمی روانشناسی و مشاوره کشور تصریح کرد: با توجه به مشغلههای بسیاری که داریم به نظر نمیآید که بتوانیم در ترم آینده نیز در حوزه نشریات رشد قابل توجهی داشته باشیم.
وی در ادامه تصریح کرد: یکی از اقدامات مثبتی که انجام دادیم ارتباط گیری با دانشجویان روانشناسی دانشگاههای مشهد و خراسان رضوی بود تا بتوانیم به صورت مشترک فعالیت کنیم.
توصیه به مسئولان دانشگاه
این فعال دانشجویی یکی از معضلات دانشگاه را کمرنگ بودن نقش دانشجوی انجمن علمی در برگزاری برنامه بیان و تصریح کرد: به مسئولان توصیه میکنم که اقدامی انجام ندهند که انگیزه دانشجو بسوزد. تعداد دانشجویان فعال بسیارند؛ اما چنانچه نتوانیم فضا را برای فعالیت آنان باز نگاه داریم قطعا انگیزه خود را از دست خواهند داد.
ممتاز خاطرنشان کرد: حتی حضور اساتید و مسئولان دانشگاه در برنامههایی که دانشجویان برگزار میکنند منجر به افزایش روحیه در آنان میشود.