به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، محمد احمدیان امروز در جمع خبرنگاران با اعلام این خبر که شاخص کاهش مرگ مادران باردار در مراکز زیر پوشش اين دانشگاه کاهش یافته است، گفت: شاخص مرگ و میر زنان باردار به وضعیتی تلقی میشود که به دلیل عوارض بارداری و زایمان در طول بارداری و 45 روز پس از زایمان فوت کند.
وی ضمن اشاره به اینکه میزان مرگ مادران باردار در کشور باید به زیر 15 نفر در یک صد هزار تولد زنده کاهش یابد، خاطرنشان کرد: در سال گذشته 18 زن به علت عوارض ناشی از بارداری و زایمان جان خود را در خراسان رضوی از دست دادهاند.
مدیر گروه جمعیت و خانواده دانشگاه علوم پزشکی مشهد روند مرگ و میر زنان باردار در خراسان رضوی رو به کاهش است، به طوریکه از هفت سال گذشته تا کنون در تمامی سالها کمتر از 20 مورد مرگ زن باردار گزارش شده است؛ این در حالی است که در دو دهه گذشته میزان مرگ و میر زنان باردار در خراسان رضوی بیش از 30 زن به ازای یک صد هزار تولد زنده بوده است.
احمدیان ضمن بیان این مطلب که هر زن باردار باید در طول بارداری هشت نوبت به پزشک و مراکز بهداشتی مراجعه کند، گفت: 75 درصد زنان باردار در خراسان رضوی در طول بارداری به مراکز بهداشتی مراجعه میکنند و 25 درصد مابقی هیچ مراجعهای به مراکز بهداشت ندارند.
وی خونریزی، تشنجهای مرتبط با بارداری، فشار خون بالا و بیماریهای زمینهای را از جمله عوامل مرگ و میر زنان باردار برشمرد و گفت: این بیماریها به دلیل عدم مراجعه به مراکز بهداشتی در طول دوران بارداری و انجام زایمان غیر ایمن رخ میدهد.