بابک مینایی در گفتگو با خبرنگار سینما و تلویزیون «خبرگزاری دانشجو» با اشاره به مستند«حاج مرزوق» گفت: قبل از شروع مستند «آسید مهدی» در نظر داشتیم تا سه گانهای درباره سه قشری که نفس به نفس با مردم در ارتباط هستند ، بسازیم. برای فیلم اول به سراغ سید مهدی قوام روحانی رفتیم، که در شیوه هدایت و ارشاد مردم 50 -60 سال پیش نمونهای منحصر به فرد بود. و در جامعه امروز شاید بتوان گفت که سبک امر به معروف و نهی از منکر ایشان کارآمد و آموزنده باشد.
وی در ادامه افزود: برای فیلم و مستند دوم به سراغ یکی دیگر از صنوفی رفتیم که در ارتباط مستقیم با مردم هستند، و آن صنف مداح و نوخه خوان بود. در این بین «حاج مرزوق حائری» پدر نوحه خوانی سنتی ایران را انتخاب کردیم که ایشان در آدابی که به جا گذاشت و پرورش شاگردان و عنایتی که اهل بیت به او داشتند ، چهره ای ویژه بود.
مینایی تاکید کرد: این مستند 54 دقیقهایی به تهیه کنندگی مهدی مطهر، نگاهی به زندگی شخصی و شاگردان و اقدامات حاج مرزوق حائری پدر نوحهخوانی سنتی ایران دارد.
وی با بیان اینکه بسیاری از سنتهای مذهبی و مراسمهای عزاداری در ایران برگرفته از آموختههای حاج مرزوق بوده ، تصریح کرد: برپایی آیین شبهای مسلمیه در شاه عبدالعظیم حسنی، نامگذاری ایام دهه اول محرم، ایجاد سینهزنی به سبک واحدنوس، بانی فینه به سرگذاشتن مداحان اهل بیت، ایجاد دم سرپا و زمینهخوانی در نوحه، نظم بخشیدن به سنت چارپایه رفتن از جمله سنت های حاج مرزوق است.
این مستندساز در ادامه اظهار داشت: برای مستند سوم به سراغ فردی خاص از صنفی دیگر خواهیم رفت تا این سه گانه(تریلوژی) تکمیل شده باشد.
پیش از این بابک مینائی فیلم مستند "آسیدمهدی" را ساخته بود که علاوه بر نمایش از تلویزیون، برنده فانوس زرین از پنجمین جشنواره مردمی فیلم عمار شده بود. و اکنون فیلم مستند حاج مرزوق به کارگردانی ویپس از نزدیک به یک سال بزودی آماده نمایش و حضور در جشنوارههای داخلی و خارجی میشود.