به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، غلامحسین خدایی دقایقی پیش در جمع دانشجویان اساتید و کارشناسان بهداشت استان خراسان رضوی در دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در همایش هفته بهداشت و سلامت در تالار رازی این دانشکده با بیان اینکه بحث پیشگیری جزو اولویت های امروز کشور است، گفت: بار این بحث بر دوش کارشناسان بهداشت می باشد.
وی با بیان اینکه تغییر شاخص های سلامت در سطح بین الملل در جمهوری اسلامی ایران حاصل تلاش کارشناسان بهداشت و بهورزان بوده است، افزود: اگر در بحث رشته های جراحی و بیمارستانی امروز در کشور کارهای فوق العاده ای انجام می شود باید گفت این موفقیت ها تنها نیاز ما را به دیگر کشورها کم کرده است؛ اما بخش فعالیت های پیش گیرانه که قابل تقدیر می باشد بر دوش کارشناسان بهداشت کشور قرار گرفته است.
مشاور معاون بهداشتی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: متاسفانه عدم باورپذیری کامل در میان کارشناسان بهداشت و مقایسه محوری به جای حق محوری موجب شده است که نتوانیم در حوزه بهداشت در کشور موفق عمل کنیم.
خدایی متذکر شد: هنگامی که بحث PHC مطرح شد اولین اقدام بحث آموزش بود آنچنان که خداوند نیز بزرگترین رسالت پیامبر (ص) ابلاغ و آگاهی مردم قرار داد؛ اما آیا ما در خصوص آموزش موفق بوده ایم؟
وی با انتقاد از عالمان دینی، عالمان پزشکی و مدیرانی که در جهل نسبت به سلامت به سر می برند، تصریح کرد: ما فکر می کنیم جهالت در زمان پیامبران صورت می گرفته است در حالی که امروز جهل به سلامت و نداشتن باور در این خصوص را در میان عالمان دینی پزشکی و مدیران خود به خوبی می بینیم.
مشاور معاون بهداشتی وزارت بهداشت از نبود باور و تعریف درست از سلامت در کشور انتقاد و خاطرنشان کرد: متاسفانه رگ های غیرتی که در کشور به هر بهانه ای به جوش می آیند در بحث تغذیه سلامت و امنیت غذایی مردم کوچکترین واکنشی از خود نشان نمی دهند.
خدایی افزود: در کدام مجمع و یا جلسه ای بحث سلامت مردم مطرح می شود و در حقیقت ما کارشناسان سلامت فکر می کنیم که باید داد بزنیم تا جامعه را از جهالت خارج کنیم.
وی در ادامه صحبت های خود به موفقیت های صورت گرفته در کشور در کاهش سوانح و حوادث رانندگی اشاره کرد و افزود: این جای تاسف دارد که مرگ بیش از 50 هزار نفر هم وطن ما به دلیل مصرف دخانیات مورد توجه هیچ ارگانی قرار نمی گیرد و اصلا برای مردم این تعداد مرگ در کشور دارای اهمیت نیست.
مشاور معاون بهداشتی وزارت بهداشت اولین قدم در کشور در حوزه بهداشت را آموزش دانست و گفت: مرکز بهداشت امروز باید بر آموزش و امر به معروف در بهداشت در میان مردم در کشور جایگاه اول را داشته باشد و با کمک کارشناسان خود بر پیشگیری در درمان تاکید کند.
وی خاطرنشان کرد: امروز گرفتاری ما در جامعه این است که سرمایه انسانی را تربیت می کنیم که بناست زیر دست افرادی قرار بگیرند که به اندازه یک میز برای این پتانسیل عظیم ارزش قائل نیستند.
خدایی با بیان اینکه نباید ناامید باشیم و در برابر سختی ها امیدوارانه باید حرکت کنیم، گفت: در صورتی که تعامل سازنده بین دانشکده مسئولان مرکز بهداشت استان و انجمن های صنفی کارشناسان بهداشت شکل بگیرد مطمئنا موفقیت های ما در حوزه بهداشت روز افزون خواهد بود.
مشاور معاون بهداشتی وزارت بهداشت در پایان گفت: باید نشست های ماهانه در میان این سه ضلع دارای اهمیت در حوزه بهداشت شکل بگیرد تا نیروی انسانی در حال تربیت نیروی انسانی در حال کار و بخش های در حال توسعه در حوزه بهداشت بتوانند با هم پوشانی مشکلات امروز بهداشت کشور را حل کنند.