به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، بيگلری، رئیس دانشگاه زنجان در اولين روز از هفته سلامت در ويژه برنامه سيمای سلامت که از شبکه اشراق استان پخش شد، با اشاره به نامگذاری هفته سلامت 94 با عنوان «ايمنی غذا از مزرعه تاسفره» گفت: اصل «انسان سالم، محور توسعه» به عنوان يکی از اصول مهم در پويايی و مشارکت اجتماعی محسوب ميشود و از مهمترين عوامل موثر بر سلامت نوع تغذيه است. غذا با توجه به اينکه يکی از ضروريات و نيازهای اساسی زندگی انسان است اگر توجه به توليد و نحوه مصرف آن نشود می تواند عامل ضد سلامتی باشد.
وی افزود: به هيمن دليل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برآن شده که با توجه به اهميت اين موضوع ايمنی غذا را محور قرار داده و به صورت گسترده به اين موضوع پرداخته شود.
رئیس دانشگاه زنجان ادامه داد: ايمنی غذا اعم از توليد غذا از مزرعه و مقدار سموم و کودی که کشاورزان استفاده مي کنند و نحوه آماده سازی غذا در صنايع و کارخانه ها و بخصوص در خانه را شامل مي شود.
بيگلری مشارکت همه ارگان های ذيربط را در اين راستا مهم دانست و گفت: بايد به کسانی که در امر توليد و توزيع غذا دخالت دارند آموزش لازم و کافی داده شود تا با تهيه غذای سالمتر، تضمين کننده سلامتی فرد و جامعه باشند و در عين حال بايد با آموزش مناسب از دريافت کالری بيش از حد که باعث چاقی در فرد می شود و با تجميع چربی در بدن، انسان دچار بسياری از بيماري ها از جمله قلبی عروقی، ديابت و غیره می شود، جلوگيری کرد.
وی گفت: با توجه به اهميت اين مسئله سياستگذاران نيز بايد در اين امر دخالت کرده و توجه خود را معطوف به سياستگذاری درست و مناسب در جهت آموزش جامعه کنند از کشاورزان تا دست اندر کاران صنايع غذايی و بخصوص خانواده ها تا با آموزش مناسب در سلامت خود و جامعه سهيم باشند.