به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاري دانشجو، قاسم جان بابایی گفت: با توجه به تغییر سیمای بیماریها و ضرورت توجه ویژه به دو مقوله تغذیه سالم و سلامت روان و در راستای اجرای برنامه جامع تحول سلامت در حوزه بهداشت، طرح خوبی در این استان آغاز شده است.
وی افزود: در این طرح، 26 کارشناس تغذیه و 44 کارشناس روانشناسی که از طریق خرید خدمت جذب شدهاند، از امروز در مراکز منتخب شهرستانهای سراسر مازندران مستقر شدند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران تصریح کرد: این کارشناسان خدمات مشاوره تغذیه و روانشناسی را به موارد ارجاعی از مناطق شهری به صورت رایگان ارائه و هر کدام از آنها جمعیتی معادل 30 هزار نفر را زیر پوشش قرار میدهند.
جانبابایی بیان داشت: خدمات مشاوره و مراقبت روانشناختی و خدمات مشاوره و مراقبت از تغذیه سالم بهعنوان دو بسته از 11 بسته خدمت پیشبینیشده در برنامه تحول سلامت در حوزه بهداشت ارائه میشود.
وی تصریح کرد: خدمات روانشناسی در سطح پایگاهها و مراکز سلامت جامعه با هدف ارتقای سطح سلامت و آگاهی گروههای هدف، ارائه مشاورههای رایگان روانپزشکی، پیشگیری، درمان و کاهش آسیبهای سوء مصرف مواد و الکل، پیشگیری، تشخیص و درمان اختلالات روانی و رفتاری، همچنین آموزش و توانمندسازی والدین و سایر گروههای هدف در زمینه مهارتهای زندگی و فرزندپروری ارائه میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به گسترش روزافزون بیماریهای غیرواگیر مرتبط با تغذیه، گفت: خدمات مشاوره و مراقبت از تغذیه سالم نیز با هدف افزایش دسترسی مردم به خدمات آموزشی و پیشگیرانه تغذیه، افزایش بهرهمندی مردم از خدمات مشاوران تغذیه و گسترش خدمات تغذیهای پیشگیرانه برای مبتلایان به بیماریهای مزمن غیرواگیر همچون دیابت و فشار خون به مراجعان ارائه میشود.
جانبابایی تصریح کرد: بیماران ارجاعشده از سوی کارشناسان مراقبت سلامت و پزشکان مستقر در پایگاههای سلامت، پایگاهها و مراکز مجری پزشک خانواده شهری و مراکز سلامت جامعه، توسط این کارشناسان بهصورت رایگان خدماترسانی میشوند.
وی گفت: با ارائه این خدمات و پاسخگویی به نیازهای جامعه، شاهد ارتقای سطح سلامت جامعه و افزایش کیفیت زندگی مردم باشیم.