به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر زهرا عبدالهي در سمينار سبک زندگي سالم که به مناسبت روز جهاني غذا در دانشکده علوم پزشکي ساوه برگزار شد، بر لزوم برخورداري جامعه از الگوي تغذيه اي سالم جهت دستيابي به زندگي سالم تأکيد کرد.
وي با اشاره به نقش تغذيه در پيشگيري از بيماريها اظهار کرد: حدود 80 درصد بيماريهاي قلبي عروقي، 90 درصد ديابت نوع دو، 30 درصد سرطانها از طريق رژيم غذايي صحيح قابل پيشگيري هستند.
عبدالهي با اشاره به اينکه براساس مطالعات انجام شده مصرف چربي و نمک ارتباط مستقيمي با بيماريهاي قلبي، عروقي، سرطان و بيماريهاي معده دارد، افزود: در الگوي مصرف غذايي صحيح بايد از مصرف قندها، چربيها، روغن و نمک خودداري شود.
مديرکل بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت گفت : ميزان مصرف روغن بصورت روزانه در کشور ما 46 گرم است که حد استاندارد آن 35 گرم عنوان شده و ميزان مصرف قندو شکر 66 گرم در روز است که بر اساس استاندارد بايد حدود 40 گرم مصرف شود، همچنين شير و لبنيات نيز در کشور ما کمتر از حد معمول مصرف ميشود.
وي تصريح کرد: براي کاهش آمار مرگ و ميرهاي ناشي از اضافه وزن بر اثر مصرف بيش از اندازه نمک و چربيها بايد مصرف سبزيجات، ميوه، لبنيات و حبوبات همواره در هرم غذايي مورد توجه باشد.
به گفته وي در حاليکه يک فرد براي حفظ سلامتي خود بايد روزانه 400 گرم ميوه و سبزي مصرف کند اما، متاسفانه تنها 12 درصد مردم کشورمان اين ميزان ميوه و سبزي را مصرف مي کنند که اين زنگ خطري براي سلامت افراد بشمار ميآيد.
وي با بيان اينکه مصرف نمک در ايران بيش از دو برابر مقدار مجاز است، افزود: نمک مهمترين عامل ازدياد فشار خون است و استفاده از نمکدان در سفره يک رفتار غذايي ناصحيح است که متاسفانه حدود 80 درصد مردم کشور ما به آن عادت دارند.
عبدالهي با ابراز نگراني از مصرف بالاي نمک در کشورمان افزود: بر اساس مطالعات 54 درصد ميزان نمک دريافتي افراد در هنگام طبخ و سرو غذا در کنار سفره و با استفاده از نمکدان است و بهترين کار براي کاهش ميزان مصرف نمک، فرهنگ سازي براي برداشتن نمکدان از سفره است .
وي با بيان اينکه سالانه بيش از 32 ميليارد ريال براي درمان شکستگيهاي قابل انتساب به پوکي استخوان در کشور هزينه ميشود، که نتيجه کمبود کلسيم در بدن است، افزود: کلسيم در تنظيم فشار خون نقش موثري دارد و مهمترين منابع آن منابع حيواني مثل شير و لبنيات کم چرب هستند که بايد روزانه 2 تا سه واحد از اين گروه در رژيم غذايي استفاده شود.
مديرکل بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت به کمبود ويتامين D در بين کودکان و زنان باردار نيز اشاره کرد و افزود: براساس مطالعات انجام شده در سال 91، 86 درصد زنان باردار، 76 درصد نوجوانان و 61 درصد کودکان دچار کمبود ويتامين D هستند.
به گفته وي کمبود اين ويتامين خطر بيماريهاي غيرواگير نظير آلرژي،آسم، ام اس و غيره را افزايش ميدهد و مطالعات نشان داده است که با مکمل ياري ميتوان اين کمبود را جبران کرد.
مديرکل بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت افزود: يکي از برنامههايي که وزارت بهداشت و درمان امسال پيگيري ميکند مسئله حذف توليد روغن جامد و نيمه جامد در کشور است و تا پايان سال 95 بطور کلي توليد روغن نيمه جامد در کشور متوقف خواهد شد.