کد خبر:۴۰۴۹۲۳
رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

صدای علم باید به گوش همه برسد/ برخی ملاحظات سلامت عمومی جامعه را به خطر انداخته است

رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: متاسفانه برخی در کشور به بهانه جلوگیری از تشویش عمومی مانع از بیان حقیقت به مردم می‌شوند، باید صدای علم را به گوش مردم برسانیم و با بیداری وجدان عمومی مسئولان را واردار به حرکت در حوزه بهداشت و سلامت عمومی کنیم.

به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، صفریان در همایش هفته بهداشت دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد که به همت بسیج دانشجویی این دانشکده در تالار رازی این دانشگاه برگزار شد، خاطرنشان کرد: حضور اساتید قدیمی حوزه بهداشت همانند آیه السابقون السابقون است.

 

وی ضمن اشاره به شعار هفته بهداشت سازمان جهانی بهداشت افزود: باید به عنوان یک کارشناس بهداشتی با توجه به شعار«ایمنی غذا از مزرعه تا سفره» بگویم متاسفانه وضعیت فعلی ایران در این حوزه بسیار مایوس کننده است.

 

استفاده از سموم موجب آلودگی غذایی در کشور شده است

 

رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: بخشی از ایمنی غذا از مزرعه تا سفره اجتناب ناپذیر است مانند سمومی که در خود زنجیره غذایی وجود دارند؛ اما  استفاده از سموم در زنجیره تولیدی ما در خصوص مواد غذایی در کشور موجب شده است آن‌چه بر سر سفره ما قرار می‌گیرد بسیار آلوده باشد.

 

صفریان در ادامه متذکر شد: آمارهای وزارت کشاورزی به روشنی نشان می‌دهد که سالیانه حدود 70 میلیون لیتر سموم کشاورزی به صورت قانونی در حال ورود به کشور هستند.

 

وی ادامه داد: این میزان به جزء مواد سمی هستند که از طریق مرزها به صورت قاچاق وارد کشور شده است و باید در کنار این موارد موارد سمی چینی را نیز در نظر بگیریم.

 

رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این نکته که به جرات می‌توان گفت دیگر ماده غذایی بدون سم در کشور وجود ندارد، گفت: سابق بر این ما بر خوردن میوه‌ها با پوست جهت جذب تمام مواد مغذی داخل آن تاکید داشتیم؛ اما امروزه به دلیل جذب سم فراوان در پوست میوه‌ها این توصیه را به ضرر مصرف کننده می‌دانیم.

 

نظارت کافی بر چگونگی مصرف سموم در کشور وجود ندارد

 

صفریان توزیع کننده این سموم بر مواد غذایی را مردم جامعه کشاورزی کشور دانست و متذرکر شد: متاسفانه نمی‌توان به دنبال مقصر در این حوزه در بیرون از مرزهای کشور گشت زیرا کسانی که این سموم را بر بذر و میوه تولید شده می‌پاشند خود مردم و کشاورزان ایرانی هستند.

 

وی با انتقاد از نبود نظارت در مصرف سموم و کودهای شیمیایی در کشور بیان داشت: من به همکاران خود در وزارت خانه بارها گفته‌ام که در هیچ کجای دنیا این‌گونه بر پیکره زمین سموم و کودهای سیمیایی پاشیده نمی‌شود و زمین و نحوه استفاده از سموم دارای شناسنامه و نظارت کارشناسان است.

 

رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد زمان دار بودن اثر سموم شیمیایی جدید را معظل دیگری در حوزه سلامت و بهداشت موارد غذایی در کشور دانست و افزود: متاسفانه اکنون در ایران کودها و سمومی در حال مصرف است که 40 سال قبل در اروپا استفاده آن‌ها ممنوع اعلام شد.

 

صفریان با ابراز تعجب از وارد کردن بخشی از این سموم به وسیله وزارت کشاورزی افزود: قانون ما در مقابله با ورود و مصرف این سموم بسیار ضغعیف عمل می‌کند و ناظران قدرت لازم در برخورد را ندارند و در این میان حضور ناظران دانشکده‌های بهداشت نیز آن‌گونه که باید اتفاق نیفتاده است.

 

برخی به بهانه جلوگیری از تشویش عمومی مانع از بیداری مردم می‌شوند

 

وی با اشاره به این نکته که نمی‌شود با ابراز نگرانی از تشویش عمومی مانع از برخورداری مردم از حق سلامت آن‌ها شد، افزود: متاسفانه برخی در کشور به بهانه جلوگیری از تشویش عمومی مانع از بیان حقیقت به مردم می‌شوند، باید صدای علم را به گوش مردم برسانیم و با بیداری وجدان عمومی مسئولان را وادار به حرکت در حوزه بهداشت و سلامت عمومی کنیم.

 

رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه با بیان این‌که باید صدای ما به جایی برسد تا مردم هوشیار شوند، بیان داشت: تا هنگامی که مسئولان در بطن موضوع قرار نگیرند متوجه عمق فاجعه‌ای که در حال رخ دادن است، نخواهند شد.

 

صفریان به بی‌توجهی برخی مسئولان در خصوص جرایم مرتبط با سلامت و بهداشت مردم اشاره و با انتقاد از این رفتارها بیان داشت: متاسفانه بارها در سرکشی از کارگاه‌های مواد غذایی غیرمجاز استان که سلامت مردم را با تقلب و کارشکنی به خطر انداخته است متوجه حمایت برخی مسئولان استانی از شخص متقلب شده‌ایم.

 

وی خاطرنشان کرد: اگر مسئولان بالادستی سلامت مردم را جدی نگیرند و از کنار این گونه جرایم به سادگی بگذرند دیگر از افراد پایین دستی هیچ انتظاری نباید داشته باشیم.

 

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار