به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، سوت آغاز بزرگ ترین ماراتن فرهنگی کشور 11 روز دیگر در مصلی امام خمینی به صدا در خواهد آمد و اندرکاران برگزاری بیست و هشتمین دوره نمایشگاه کتاب تمام توان خود را برای آماده سازی کامل مصلی برای 16 اردیبهشت را جمع کرده اند.
امروز اهالی رسانه همراه با امیرمسعود شهرام نیا، قائم مقام بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب؛ محمود آموزگار، سخنگوی شورای سیاست گذاری نمایشگاه، حسین صفری، مدير كميته اجرايي نمايشگاه كتاب تهران و تنی چند از مسئولان این دوره از نمایشگاه از روند آماده سازی مصلی بازدید کردند.
شهرام نیا به عنوان اولین سخنران این مراسم با بیان اینکه هفته آینده نشست خبری بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب برگزار خواهد شد، گفت: نمایشگاه کتاب تهران یکی از پرجمعیت ترین نمایشگاه کتاب دنیا به شمار می رود و این مهم یکی از نقاط قوت نمایشگاه محسوب می شود.
وی ادامه داد: حجم عملیات اجرایی نمایشگاه کتاب بسیار گسترده است؛ چرا که طی یک دوره یک ماهه یک شهرک در مصلی ایجاد و بعد از آن جمع خواهد شد. به عبارت دیگر 120 تا 130 هزار مترمربع فضای نمایشگاه کتاب است که از این میزان 75 هزار مترمربع فضای مسقف خواهد بود.
قائم مقام بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب با بیان اینکه کار احداث سالن های همه بخش ها به اتمام رسیده است، اظهار داشت: امسال بخش قابل توجه از فعالیت های نمایشگاه را به تشکل های نشر واگذار کردیم و امیدواریم از سال آینده بتوانیم واگذاری قابل توجهی را به بخش خصوصی و تشکلهای نشر در خصوص انجام فعالیتهای اجرایی نمایشگاه انجام دهیم.
در ادامه حسین صفری با بیان اینکه از اسفند سال گذشته عملیات اجرایی سالن گمرک نمایشگاه کتاب آغاز شده است، گفت: امسال درحوزه زیرساختی نمایشگاه اتفاقات خوبی رخ داده است، همچنین 3 هزار و 500 دستگاه کارت خوان در فضای نمایشگاه کتاب بیست و هشتم مستقر خواهد بود.
شهرام نیا با اشاره به رواق شرقی مصلی گفت: این فضا برای اولین بار در اختیار نمایشگاه کتاب قرار می گیرد که کارنامه نشر و بخش فعالیت های جنبی در رواق شرقی مصلی برگزار خواهد شد. همچنین بخش شبستان و نیم طبقه شبستان نیز از طریق رواق شرقی قابل دسترسی است.
وی افزود: همچنین فضای ۴۰ هزار مترمربعی صحن مصلی نیز امسال در اختیار نمایشگاه کتاب قرار می گیرد و امکانات رفاهی مانند نمازخانه و ... در این فضا برپا می شود.
قائم مقام بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب اظهار داشت: غرفه کشور عمان نیز در نیم طبقه شبستان برگزار خواهد شد و علاوه بر آن غرفه موسسات و دستگاه های فعال در بخش بین الملل نیز تحت عنوان بازار جهانی کتاب در این طبقه خواهد بود.
وی گفت: امسال ۶ سرای اهل قلم خواهیم داشت که سرای اهل قلم سالن آموزشی، کودک، دانشگاهی و بین الملل نیز جزو آنها هستند، همچنین تالار گفتگو نیز در نیم طبقه دوم شبستان برگزار می شود.
گفتنی است، امسال ۷ هزار متربع فضای غیرمفید ناشران آموزشی، ۴ هزار و ۷۰۰ متر فضای ناشران کودک و ۶ هزار ۷۰۰ متر فضای غیرمفید دانشگاهی برای این دوره از نمایشگاه کتاب اختصاص داده شده است.