به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو» داریوش قنبری در مناظره با موضوع (نقش مجلس شورای اسلامی وکنگره امریکا در تفاهم نامه هسته ای) که امروز در تالار شهید مطهری دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد گفت: به لحاظ روابط بین قوا در هر کشور سه قوه وجود دارد و نظام های سیاسی عمدتا به دو دسته نظام های پارلمانی ونظام های ریاستی تقسیم می شود در نظام های پارلمانی تفکیک نسبی قوا برقرار است و قوی سه گانه در حین استقلال با هم همکاری دارند برخلاف آن در نظام ریاستی تفکیک کامل قوا برقرار است و قوای سه گانه هیچ مداخله ای در کار هم نمی توانند داشته باشند.
وی به نظام جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت: نظام کشور ما نظامی شبه پارلمانی یا شبه ریاستی است کشورهای در حال توسعه کمتر پیش می آید که یکی از این دو نظام را به طور کامل داشته باشند در حالی که امریکا یک نظام کاملا ریاستی است تفاوت این دو نظام در این است که در مجموع در نظام ریاستی، پارلمان حق دخالت ندارد.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در ادامه بیان داشت: در نظام ریاستی دولت حق لایحه دادن به مجلس را ندارد و فقط به مجلس می تواند طرح بدهد در نظام های پارلمانی مجلس یا پارلمان حق نظارت بر کابینه و دولت را دارد و می تواند وزرا را سوال و استیضاح کند. بحثی تحت عنوان تذکر به وزرا و رئیس دولت در امریکا وجود ندارد و این مکانیزهای نظارتی وجود ندارد لذا دست دولت در تصمیم گیری بازتر است.
وی به تفاوت این دو نظام اشاره کرد و گفت: تفاوت دیگر وجود حق وتو است در نظام ریاستی مثل نظام امریکا رئیس دولت حق وتو مصوبات کنگره را دارد کنگره امریکا از دو مجلس نمایندگان و سنا تشکیل شده است. مجلس نمایندگان انتخاباتی دارد که هر ایالات متناسب با جمعیت خود فردی را به عنوان نماینده انتخاب می کند در مجلس سنا توجهی به جمعیت ایالت ها نمی شود و اصل بر تساوی ایالت ها گرفته شده است و همه به یک اندازه نماینده دارند مجلس شورای اسلامی هم حق وضع هر قانونی را دارد در امریکا هم این حق به کنگره داده شده اما زمانی جنبه قانونی دارد که هر دو مجلس سنا و نمایندگان به تأیید برسانند.
قنبری با اشاره به اینکه جمهوریخواهان اکثریت کنگره را شامل می شوند گفت: جمهوریخواهان سنا 54 نفر هستند و می توان گفت اکثری این مجلس را شامل می شوند که الحاقیه های را وضع کرده اند دو الحاقیه بحث برانگیز در طرح نمایندگان سنا وجود دارد یکی این است که ایران باید حمایت خود را از گروه های مقاومت قطع کند و دوم اینکه ایران باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد اما دمکرات ها مخالف این الحاقیه ها هستند و می گویند هر طرحی باید در دایره مسئله هسته ای باشد و دیگر موضوعات نمی تواند در طرح نظارت بر مذاکرات هسته ای قرار بگیرد.
قنبری به عوارض تصویب این دو الحاقیه اشاره کرد و گفت: به هر حال اگر جمهوریخواهان موفق شوند این دو الحاقیه را تصویب کنند می توانند مشکلاتی را سر راه مذاکره به وجود بیاورند شاید چون بحث تقابل دولت و مجلس است و حفظ عزت مجلس سنا مهم است نمایندگان دمکرات نیز در دوره اول به آن رای بدهند اما مطمئنا اوباما آن را وتو می کند و وتو اوباما می تواند به چالش کشیده شود که باز هم اوباما دو سوم رای را دارد.
وی در خصوص دخالت مجلس در مذاکرات هسته ای تصریح کرد: اگر در کشور ما مجلس شورای اسلامی ورود کند دست و بال تیم مذاکره کننده را می ببندد چرا که رئیس جمهور حق وتو ندارد اینکه مجلس و کنگره امریکا مخالفت دارد دلیلش این است که ما توانسته ایم امتیازات بیشتری بگیریم بعضی افراد می گویند دولت می خواهند استفاده انتخاباتی کند ولی ما باید ببینم از کجا به کجا رسیده ایم.
این اصلاح طلب با تأکید بر خروج ایران از فصل هفت منشور سازمان ملل گفت: کشورهای که تحت فصل هفت منشور سازمان ملل متحد قرار گرفته اند سالم بیرون نیامدند که یکی از نمونه های آنها کشور عراق است که اشغال شده و حالا هم تا مرز تجزیه پیش رفته است ما اولین کشوری هستیم که تحت فصل هفت منشور سازمان متحد سالم بیرون می آییم. ما به خاطر دولت اصولگرای قبلی تحت فصل هفت قرار گرفتیم و چهار نوع تحریم علیه ما وضع شد که اگر به همین منوال پیش می رفت تحت ماده 42 قرار می گرفتیم که اجماع بین المللی علیه ما صورت می گیرد دولت هم حمله نظامی را دفع کرده و هم باعث شده از تحت فصل هفت خارج شویم و ما به باشگاه هسته ای پیوسته ایم و طرف مقابل متعهد شده که برای ما نیروگاه بسازد.
وی با اعلام اینکه قدرت یک کشور به چانه مجلس آن نیست گفت: قدرت یک کشور به اقتصاد، دانش فنی و قدرت نظامی بستگی دارد ما با شش کشور قدرتمند جهان طرف هستیم. امریکا یک ابرقدرت است که به لحاظ اقتصادی، نظامی و تکنولوژی و دانش فنی حرف اول را در جهان می زند.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی به اصل 77 قانون اساسی تأکید کرد و گفت: در این اصل آمده است که باید توافق در مجلس هم تصویب شود ولی طبق فرمایش رهبری هنوز توافقی صورت نگرفت است که بخواهد به تصویب مجلس برسد برخی منافع ملی را به خوبی درک نکرده اند و نمی دانند دستاورد این مذاکرات چه بوده است و می ترسند روحانی با این کار مجلس را در دوره جدید از آن خود کند.
این اصلاح طلب در ادامه بیان داشت: 24 میلیارد دلار پول ما در خارج از کشور است و ما نمی توانیم به آن دست پیدا کنیم چرا که دولت قبلی وقتی تحریم ها وضع می شد آنها را کاغذ پاره ای می دانست ولی حالا همان حمایت کنندگان دولت قبلی در مجلس انتظار دارند تحریم ها برداشته شود ما نمی خواهیم بگوییم هیچ امتیازی داده نشده اما ما به مراتب امتیاز بیشتری گرفتیم.
وی در خصوص عدم تأثیر تحریم ها گفت: لازم نیست به سخنان اوباما که گفته تحریم ها تأثیر نداشته استناد کنیم شما به وضعیت کشور نگاه کنید که چه وضعیتی با وجود تحریم ها داشته ایم اوباما این سخنان را برای قانع کردن مجلس سنا و نمایندگان گفته است.
این اصلاح طلب با اشاره به اینکه مشکلات زیادی به خاطر سیاست خارجی غلط داشتیم گفت: در امریکا هم رقیب حزبی وجود دارد دمکرات ها می خواهند به جمهوری خواه ها نشان دهند که توانسته اند به شکل مسالمت آمیز بحران ایران را از بین ببرند و آنها هستند که نگاه انتخاباتی دارند و باید بدانیم اگر جمهوری خواه ها قدرت را در دست بگیرند مذاکرات با آنها ممکن نیست.
قنبری در پایان خاطرنشان کرد: افت ارزش پولی ایران در دوره های قبل صورت گرفته که نتیجه همین تحریم ها بود و ایران یکی از کشورها پرتورم جهان شد. ما تاوان تفکری را می دهیم که با بی تدبیری چهار تحریم را برای کشور وضع کرده و امروز دلواپس شده اند.
با این تفکری که شما دارید و با این راهکارهایی که از درون کشور برای بیگانگان میفرستید، معلوم است که شما به دنبال چه هستید. بروید توبه کنید. با این سخنرانی ها، جاده را برای اعتمال تحریم های دیگر و فشاور آوردن به نظام بیشتر می کنید. عبارت های شما، تئوریزه شده است. خدا به داد ملتی برسد که مدتی در مجلس بوده اید و الان هم با اقدامات نظری و زنجیره ای به فکر تصاحب مجلس هتیدو مدتی به خواندن وصیت نامه های شهدا مشغول شوید. هیچ شهیدی در وصیت نامه اش نگفته عزت ایران اسلامی را زیر سوال ببرید. هیچ شهیدی نگفته است که برای دلخوشی این زمان تان ایران را مورد تاخت و تاز قرار دهید. امید است به خود آیید به جای تخریت داخل، راههای درست همدلی و هم زبانی را فراگیرید و از تجزیه ایران جلوگیری کنید. خدای بزرگ ما را به راه درست خودش هدایت کند.
این افساد طلبها همیشه از پله دوم شروع می کنند!!
تمام تحریمها رو به گردن دولت قبل می اندازن و اصلا هم به روی مبارکشون نمیارن که تحریمهای اصلی بعد از جریان فتنه و امیدوار شدن استکبار جهانی به مزدوران داخلی تصویب شد!!!!