به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، ستار هدایتخواه در مناظره با موضوع «نقش مجلس شورای اسلامی و کنگره آمریکا در تفاهم نامه هسته ای» که امروز در تالار شهید مطهری دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد گفت: معمولا در عرف سیاسی دنیا در مذاکرات دیپلماتیک یکی از اهرم هایی که دولتمردان در مذاکرات استفاده می کنند استفاده از اهرم مجلس است تا امتیاز کمتری بدهند چرا که مجلس از نماینده های مردم تشکیل شده که می خواهند خواسته های مردم را تحقق ببخشند.
وی افزود: آمریکایی ها از این اهرم استفاده های زیادی برای پیشبرد اهداف خودشان کرده اند و از این به بعد هم خواهند کرد در اصل ۵۷ قانون اساسی تصویب شده است که قوا مستقل از یکدیگر و زیر نظر رهبری هستند اختیارات مجلس ما به مراتب بیشتر از مجلس آمریکاست چرا که مجلس ما می تواند رئیس جمهور را استیضاح کند ولی اگر نحوه اثرگذاری این دو مجلس را مقایسه کنیم می بینیم که مجلس شورای اسلامی نقش کم رنگ تری دارد. نکته مهم این است که چرا مجلس آمریکا می تواند اعمال نفوذ کند ولی مجلس ما نمی تواند.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی به تشریح نگاه به دولت و مذاکرات پرداخت و گفت: نوع نگاه دو دولت به مذاکرات مهم است دولت مردان آمریکایی در این مذاکرات به دنبال این هستند که پرستیژ ابر قدرتی آمریکا را حفظ کنند و به منافع و مصالح ملی خودشان فکر می کنند و دنبال این هستند که در مذاکرات امتیازات بیشتری بگیرند در طول دوران مذاکرات چماقی که همواره بر سر ایرانیان کوبیده اند تحریم هایی است که توسط کنگره اعمال شده است.
وی در ادامه بیان داشت: این نگاه باعث شده که برای تحریم عقاید خودشان را اعمال کنند و دولت ما هم برای آنکه بخواهد به همه نشان بدهد که توانایی داشته و بگوید شما نتوانستید و ما توانستیم مجلس را منزوی کرده است و همین باعث شده که مجلس ما اصلا نقشی در مذاکرات نداشته باشد ولی کنگره آمریکا در جزئیات مذاکرات هم حضور دارد و متاسفانه مشکل در ریشه های این نحوه نگاه است.
هدایتخواه با اشاره به اینکه سخن از گرفتن امتیازات در بیانیه لوزان می شود گفت: سخن از امتیازات زده می شود این امتیازات را تشریح کنید اینکه می گویید از ذیل فصل هفت منشور سازمان ملل خارج شده ایم را نشان دهید که کدام قطعنامه سازمان ملل حذف شده است چرا که قرار است یک قطعنامه جدید صادر شود و همه قطعنامه های گذشته را در آن بگنجانند.
وی به سخنان ظریف اشاره کرد و گفت: ظریف دو بار در سخنان خود یکی در مذاکرات و دیگری در میانه سال های ۸۲ تا ۸۴ گفته است که اگر در این مسئله با ما کنار نیایی رقیب ما که کاملا ضد آمریکایی هستند قدرت را در دست می گیرد باید خاطر نشان کنم که مهمترین قدرت یک کشور پایگاه مردمی آن کشور است اوباما هم به زبان آورده است که تحریم های ما مردم ایران را به زانو درنیاورده چرا که مردم پای نظام ایستاده اند و در همین دوران تحریم ۱۶۰ سانتریفیوژ به ۱۹ هزار رسید باید از پشتوانه مردمی استفاده کرد.
وی به فتنه ۸۸ اشاره کرد و گفت: فتنه ۸۸ عاملی شد که آمریکایی ها جری تر شده و زیر وعده های خود بزنند قطعنامه ۱۹۲۹ در سالگرد فتنه ۸۸ تصویب شد که مبنای آن این است که اگر جریان جنبش سبز به پیروزی نرسید دلیلش این است که توده های طبقه متوسط به پایین پای نظام ایستادند و برای اینکه جنبش سبز زنده بماند باید توده زجر بکشند به همین دلیل است که می گویم با نگاه سیاسی وارد مذاکرات شده اند.
هدایتخواه با تاکید بر اینکه ظریف از افشای جزئیات بیانیه خودداری می کند گفت: ظریف گفته است که محتوای مذاکرات را حتی اگر استیضاح بشوم در اختیار مجلس قرار نمی دهم در حالی که آمریکایی ها در همان جلسه مذاکرات با صهیونیست ها در ارتباط اند و تمام جزئیات آن را می گویند.
وی به فرمایش مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: طبق فرمایش ایشان مردم غریبه نیستندو باید از محتوای مذاکرات با خبر شوند این چه مذاکره ای است که دشمنان ما ازمحتوای آن مطلع هستند ولی مردم از آن خبر ندارند.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با اشاره به اصل ۸۴ قانون اساسی گفت: در این اصل آمده است که نماینده مجلس می تواند در این مورد اظهارنظر کند ولی آنها منتقدین را تمسخر کردند و نام دلواپسان را به سخره گرفتند آیا منتقدین طرفدار صهونیست ها هستند بعضی نشریات مانند ۹ دی را تعطیل کردند بعضی از اساتید دانشگاه مثل سعید زیباکلام را دادگاهی کردند و اینها به خاطر این بود که منتقد بودند و آنها تحمل انتقاد را نداشتند.
وی با بیان اینکه اگر فکت شیت آمریکایی اشتباه است شما فکت شیت ایرانی صادر کنید گفت: چرا نمی خواهند مردم از محتوای جزئیات مذاکرات با خبر شوند چرا روزنامه صهیونیستی پیش از مردم از محتوای مذاکرات باخبر است بسیاری از منتقدین دلسوز نظام و ارزش های انقلابی هستند و رای خود را از مردم گرفتند اگر به اقتصاد مقاومتی تکیه می کنید تحریم ها بی اثر می شود و حالا این منتقدین دلسوز می گویند حالا که در حال امتیاز دادن به آمریکا هستید لااقل تحریم ها را لغو کنید.
وی افزود: بعضی از اقتصادانان طرفدار دولت می گویند کاش این اتفاق صورت نگیرد چرا که اقتصاد ما از لحاظ ساختاری مشکل دارد و حتی با توافق تغییری صورت نمی پذیرد فردو هم برای آنکه به غرور ملی ما بر نخورد می چرخد و وعده های سر خرمنی به ما داده شده است.
هدایتخواه به سیاست تنش زدایی اشاره کرد و گفت: براثر همین سیاست تنش زدایی نفت ۱۱۰ دلاری به ۵۰ دلار رسید روزی ۶۰ میلیون دلار قیمت نفت کاهش یافته که اگر در دولت احمدی نژاد نفت بلوکه شده بود امروز کلا این ذخیره ملی در حال از دست رفتن است قرار است ۴ تا ۸ میلیارد دلار بازگردد ولی ۲۰ میلیارد دلار از جیب مردم می رود.
وی افزود: طبق مصوبه مجلس هفتم ما باید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته ای تولید کنیم که برای هر هزار مگاوات ۱۹ هزار سو نیاز داریم ولی با ده هزار سو چطور می توانیم این برق را تولید کنیم، ایران کشوری است که در همین دوران تحریم به اعتراف رسانه های خارجی رشد متوسط علمی بالایی داشته است ما از ۱۳ آبان ۵۷ تا الان تحریم داشته ایم و ۷۰ درصد به ضعف ساختار اقتصادی باز می گردد چطور در انتخابات می گفتند مشکل اقتصادی به خاطر دولت قبلی است ولی حالا می گویند که مشکل ساختاری داریم.
هدایت خواه به پروتکل الحاقی اشاره کرد و گفت: آنچه که در بیانیه لوزان پذیرفته شده است پروتکل الحاقی و بازرسی های بیش از حد است که استقلال ما را به خطر می اندازد در حالی که آمریکا و اسرائیل هم پروتکل الحاقی را نپذیرفتند.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی به تشریح دلایل کوتاه آمدن مجلس در مذاکرات پرداخت و گفت: چند تا دلیل وجود دارد یکی از ترس تحقیر و سرکوب در رسانه ها که در دست آنهاست کوتاه آمده اند و بعضی افراد در مجلس هم همفکر با تیم مذاکره کننده هستند اما گروهی هم با این توجیه کوتاه آمدند که این دولت مدعی است که با مذاکرات هسته ای همه مشکلات ملت را حل کند به همین دلیل که راه بهانه تراشی را برای دولت باز نکنند سخنی نمی گویند ولی آنها قسم خورده اند و باید در پیشگاه ملت و عدل الهی پاسخگو باشند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: مذاکرات در دوران جلیلی شفاف بود و می گفتند ما حاضریم در مقابل تمام رسانه های دنیا این مذاکرات پخش شود ولی ظریف برای این مذاکرات گفته اگر استیضاح هم بشوم از جزئیات مذاکره سخنی نمی گویم ترس، فشار تحریم، فریب که درDNA ایرانی هاست دلایلی بوده که آمریکایی ها برای مذاکره به ایرانی ها نسبت داده اند.