به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، مهدی دواتگری در نشست بررسی «مزایا و معایب طرح استانی شدن انتخابات مجلس» که امروز در دانشکده رسانه فارس برگزار شد گفت: طرحی که ارائه شده با زمانی که نظام های سیاسی انتخاباتی را مورد بررسی قرار می دهیم می توان از آن به عنوان یک طرح نوین یاد کرد نظام انتخاباتی به طرق مختلف اجرا می شود که بعضی به صورت تک حوزه ای، لیستی اکثریت نسبی و مطلق می باشد در انگلستان که نظام پارلمانی وجود دارد 651 حوزه انتخابیه و نماینده مجلس پارلمان داریم و حوزه های انتخابیه به صورت حوزه های جزء تعریف شده اندمن می توانم مصادیق زیادی از کشورهای مختلف را بیاورم.
وی درباره خرید و فروش رای افزود: ما با طرح استانی شدن در واقع یک حوزه انتخابیه تعریف شده را توسعه می دهیم و بهتر است این انتخابات را نام انتخابات استانی و شهرستانی بگذاریم اگر بنا بر این باشد که جلوی خریدو فروش رای را بگیریم باید یک گستره انسانی را شکل بدهیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه بیش از 200 حزب ثبت شده داریم گفت: در واقع به تعداد انگشتان دست این احزاب فعالیت دارند و احزاب جان داری که بتوانند در انتخابات حضور پیدا کند نداریم هر چند بعضی از احزاب همان شب انتخابات ظهور می کنند و پس از پایان آن از بین می روند و نمی توان ساختار و نظام انتخاباتی را براساس این احزاب تعیین کرد.
وی در ادامه بیان داشت: نگرانی در باره خریدو فروش در سطح استانی رای بیشتر خواهد بود چون فرد با تمامی سطوح استان شناسایی ندارد و افرادی را برای ستاد خود انتخاب می کند که آنها هم هزینه ای را شامل می شوند.
دواتگری با تاکید بر اینکه اگر انتخابات استانی انجام شود خرید و فروش رای و وجود پول های کثیف در پروسه انتخابات به شدت خواهیم داشت گفت: ما باید مجلس را به سوی تحزب گرایی سوق دهیم که بهترین شیوه است که در مدل های سیاسی و انتخاباتی جواب خواهد داد و ما باید دیر یا زود این تجربه را به دست آوریم ولی ما چه قدر می توانیم متکی به احزابی باشیم که توان حضور در عرصه سیاسی را ندارند و بخواهیم سرنوشت سیاسی کشور را در دستان آنها قرار دهیم.
وی در ادامه بیان داشت: طرح استانی شدن حرکت خوبی است منتها باید پایه های احزاب را تقویت کنیم و احزاب جایگاه خود را بدانند که این ما را به سمت استانی شدن سوق می دهد.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره آسیب های انتخابات در سطح استان ها گفت: آسیب هایی که مطرح می شود این است که یک روستایی مطالباتی دارد که نمی تواند به دولتمردان منعکس کند طبیعی است اگر بخواهیم بحث استانی را داشته باشیم این تحزب گرایی می تواند ارتباط میان احزاب با اجزای تقسیمات کشوری را ایجاد کند.
وی تصریح کرد: ما فراموش نمی کنیم اگر یکسری ضعف درجامعه وجود دارد ناشی از این است که نامزدهای انتخاباتی بر اساس شرایط قومی منطقه ای و محله ای رای آورده و وارد مجلس می شود و این افراد برنامه مشخص ندارند و در نتیجه پاسخگو نیستند.
دواتگری درباره حضور احزاب در مجلس گفت: وقتی احزاب در مجلس حضور پیدا می کنند فعالیت و تلاش می کنند تا برنامه های حوزه های مختلف را پوشش دهند و پاسخگو باشند آنچه که امروز در مجلس داریم بحث نبود برنامه است و این یکی از آسیب های جدی است که وجود دارد.
وی با اشاره به سخنان زیباکلام مبنی بر اینکه دولت احمدی نژاد تنها کار مثبتی که انجام داد این بوده است که به نمایندگان مجلس اجازه نداد تا استانداران و فرمانداران شهرستان ها را مشخص کنند گفت: در این کلام تناقض آشکاری وجود دارد چرا که در حال حاضر هم دولت فعلی این اجازه را نمی دهد و عزل و نصب ها در اختیار دولت است در خصوص نصب ها نمایندگان حق و اختیاری ندارند ولی اگر یک مدیر ضعف عملکردی و نظارتی دارد نمایندگان می توانند درباره آن تذکر دهند به هر حال ما باید به اصلاح این ساختار فکر کنیم چرا که یک نظام مردم سالاری وِیژه با انگیزه های دینی داریم.
این نماینده مجلس در ادامه به استفاده از نخبگان تاکید کرد و گفت: ما برای تقویت مجلس و حمایت از نخبگان باید وارد عمل شویم تا مجلس قوی تری داشته باشیم ولی اینکه بخواهیم از نظارت شورای نگهبان ایراد بگیریم کاملا اشتباه است.
وی افزود: قانون اساسی کاملا مشخص است و کسی که آن را قبول ندارد نمی تواند وارد مجلس شود وقتی این فرد اعتقاد به قانون اساسی ندارد چگونه می خواهد در برابر تعرضات به آن از قانون اساسی حمایت کند.
دواتگری در ادامه گفت: طبیعی است نمایندگان موجود ما مورد شناس مردم در هر منطقه و استانی هستند و طبیعی است که کاندیدای جدید که نخبگان ما را شامل می شوند چون ناشناخته هستند رای نمی آورندو رای آوردن نمایندگان موجود کاملا مشخص است.
وی به پول های کثیف اشاره کردو گفت: پول های کثیف در انتخابات نقش آفرینی می کنند متاسفانه بده بستان و زد و بندها وجود دارد ما از نفوذ احزاب وحشت داریم ولی از صاحبان زر و زور و قدرت واهمه نداریم این طرح کارآمدی مجلس را به مراتب بیشتر خواهد کرد اما این را فراموش نکنید اگر دولت وظایف خود را درست انجام نداد این نمایندگان هستندکه باید مشکلات شهرستان ها را که با آنها ارتباط دارند و لمس کرده اند بیان کنند.
این نماینده مجلس در پایان خاطر نشان کرد: وقتی فرمانداری وظیفه اش را درست انجام نمی دهد نماینده به عنوان سخنگوی مردم باید آن را پیگیری کند متاسفانه ما در کشور در حوزه های مختلف آمایش نداریم و چون مشکلات به صورت جزیره ای است باید نماینده ها احقاق حق کنند.