به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، رضا اسماعیلی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اصفهان و دبیر همایش ملی کانونهای فرهنگی نشریات دانشجویی و انجمنهای علمی دانشگاههای آزاد کشور در نشست خبری این همایش گفت: این همایش توسط معاونت پژوهشی و معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد از ۱۹ تا ۲۲ اردیبهشتماه جاری به میزبانی دانشگاه آزاد اصفهان برگزار خواهد شد.
وی افزود: مراسم افتتاحیهی این همایش روز شنبه از ساعت ۱۶ الی ۲۰ با حضور دکتر حمید میرزاده، رئیس دانشگاه آزاد کشور، دکتر طه هاشمی، معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد و دکتر واشقانی، معاون پژوهشی دانشگاه آزاد، روسای واحدهای آموزشی استان اصفهان و مدعوینی از سراسر کشور برگزار میگردد.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اصفهان با بیان اینکه مخاطب اصلی این همایش مدیران دانشجویی کانونهای فرهنگی، نشریات دانشجویی و انجمنهای علمی هستند، گفت: رویکرد اصلی این همایش رویکرد علمی، آموزشی، فرهنگی و اجتماعی میباشد.
اسماعیلی افزود: هدف از برگزاری این همایش توانمندسازی دانشجویان و کارشناسان در جهت مدیریت فعالیتهای جمعی در دانشگاهها است.
وی ادامه داد: برای برگزاری این همایش ساختارهایی با مشارکت گروههای مختلف دانشجویی تدارک دیده شده است و در کنار آنها مسئولین دانشگاهی قرار گرفتهاند، و در واقع برنامه افتتاحیه که روز شنبه برگزار میشود محصول و پرداخت دانشجو است.
دبیر همایش ملی کانونهای فرهنگی نشریات دانشجویی و انجمنهای علمی دانشگاههای آزاد خاطر نشان کرد: مهمترین پیام این همایش برای مدیران دانشگاهی این است که اگر به دانشجویان اعتماد کنیم و در کنار دانشجویان به صورت سازمان یافته فعالیت کنیم و ظرفیتهای دانشجویان شناسایی شود، دانشجویان نمومه بارز ما میتوانیم، خواهند بود.
اسماعیلی با اشاره به برگزاری هفت کارگاه در این همایش گفت: این کارگاهها شامل برنامهریزی فرهنگی، اصول برنامهریزی، اصول و فنون مذاکره، سواد رسانهای، کارآفرینی و اصول کسب و کار، اخلاق حرفهای، مبانی نویسندگی و ویراستاری، اصول تیتر و گرافیک در نشریات و سوژه یابی در فعالیتهای هنری میباشد که دانشجوان میتوانند با انتخاب خود در سه کارگاه شرکت کنند.
وی افزود: دبیرخانه این همایش نیز چهار اثر مکتوب و برگزیده را در قالب مجله به شرکتکنندگان ارائه خواهد کرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اصفهان با بیان اینکه یکی از دلایل شکلگیری این همایش آسیب شناسی فرهنگی در دانشگاهها است، گفت: فردگرا بودن و به صورت فردی فعالیت کردن، و در واقع نقص نظام ارتباطی بین دانشجو، استاد و کارمند یکی از مشکلات عمده در دانشگاهها است.
اسماعیلی ادامه داد: این همایش تجلی رنگین کمان واحد فرهنگی کشور ایران است، چراکه در این همایش همه فرهنگها و دانشجویان از سرار کشور حضور خواهند داشت.
وی با تاکید بر اینکه نظام جمهوری اسلامی در زمینه همگانی کردن آموزش عالی گامهای جدی برداشته است، خاطر نشان کرد: با گسترش دانشگاهها و افزایش تنوع نظام دانشگاهی به یکی از مهمترین تقاضاهای اجتماع یعنی آموزش به سرعت پاسخ داده شد.
دبیر همایش ملی کانونهای فرهنگی نشریات دانشجویی و انجمنهای علمی دانشگاههای آزاد با بیان اینکه در حال حاضر یک چهارم صندلیهای دانشگاهی خالی است، افزود: در حال حاضر مرحله تقاضا شیب منطقی خود را پیدا کرده است و داشگاهها در مرحله کیفی قرار دارند.
اسماعیلی بیان داشت: در حال حاضر دانشگاههای کارآفرین جایگزین دانشگاههای سنتی شدند و باید توجه داشته باشیم که گذر از دانشگاههای سنتی به کارآفرین مستلزم پیشبینی تمهیدات متعدد است، که تقویت حوزه فرهنگ و پژوهش یکی از این راهکارها است.
وی با اشاره به اینکه وجود انجمنهای علمی در توسعه موسسات دانشبنیان یک ضرورت است، گفت: حوزه فرهنگ در فعالیتهای دانشجویی یکی از راهبردهای مهم دانشگاه است، چراکه دانشجویان باید علاوه بر کسب مهارتهای علمی در دانشگاه بتوانند توان لازم را برای ایجاد یک زندگی جمعی در دانشگاه کسب کنند.
دبیر همایش ملی کانونهای فرهنگی نشریات دانشجویی و انجمنهای علمی دانشگاههای آزاد در پایان گفت: این همایش فرصت ارزشمندی برای تمرین مسئولیتپذیری، شناسایی نیازها و استعداد دانشجویان و همچنین آشنایی دانشجویان از دیگر نقاط کشور با شهر اصفهان است.