به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، سید ضیاء هاشمی امشب در مراسم کنگره شهدای دانشجوی خراسان رضوی که در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، با اشاره به اینکه تفاوت شهدای خراسان با دیگر استان تفاوت بارزی است که ناشی از تفاوت مشهد با سایر شهرها میباشد، گفت: این شهر از بیش از ۱۳۰۰ سال پیش رنگ و بوی شهادت دارد و همیشه منشأ جوانانی بوده که از شهرهای سراسر کشور جهت طی کردن راه آسمانی حرکت کرده اند.
وی ادامه داد: در این ۳۱ استانی که این اجلاسیه برگزار شده است شاهد پیام گویایی بودیم، پیامی که بعد از گذشت سال ها هنوز هم برای ما حاضر است.
معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم ضمن اشاره به اینکه شهادت دانشجویان ما یک پیام مشخص دارد ،تصریح کرد: شهید دانشجو یعنی کسی که با کسب دانش، مسیر شهادت را طی کرده است و این امر نشان از این دارد که راه شهادت جدا از مسیر علم نیست.
نایب رئیس کنگره شهدای دانشجویی کشور یادآور شد: این شهدا از چنان معرفتی برخوردار بودند که با خون خود این مسیر را امضاء کرده و نشان دادند طی این مسیر تنها با معرفت همراه خواهد بود.
هاشمی با بیان اینکه شهید دانشجو یعنی نماد و پیوند شهادت، جهاد و دانشگاه، تصریح کرد: این به معنای این است که محل شهادت و کسب علم دو جنس نیستند بلکه یک مسیرند در دو جلوه.
وی با بیان اینکه شهدا زنده اند و در نزد خداوند روزی میگیرند تصریح کرد: در این موضع معرفتی و دانشگاهی ما تنها خود را متبرک به یاد و نام شهدا نمیدانیم، زیرا شهید تنها منبع تبرک نیست بلکه شهید و شهادت پیام تحرک و پویایی میباشد.
نایب رئیس کنگره شهدای دانشجویی کشور با بیان اینکه ما امروز نیز نیازمند طی کردن همین مسیر هستیم، بیان کرد: امروز در محضر شهدا میآموزیم و درس میگیریم، ما نیازمند شهدا هستیم، آنان به برگزاری چنین مراسماتی نیازمند نیستند. حضور آنان حلقه وصل گذشته و آینده است.
معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم ضمن تأکید بر اینکه گذشته پرافتخار ما با حضور و فداکاری شهدا خلق شده است و ما در صددیم این گذشته را به آینده پرافتخار دیگری پیوند دهیم، گفت: شهدا برای ما منشأ تولید فرهنگ بودند؛ به طور کلی شهادت منشأ فرهنگ سازی است.
هاشمی افزود: امروز در دانشگاه وظیفه صیانت از مسیر شهدا را داریم و دانشجو باید به این نتیجه برسد که منطق شهادت با منطق علم تعارضی ندارد زیرا چنانچه این دو با هم در تعارض بودند در این کشور بیش از چهار هزار شهید دانشجوی تقدیم به نظام نمیشد.
وی با بیان اینکه تاریخ منهای شهادت تاریخ بی روح و بی جانی است بیان کرد: هنگامی که اهل قلم نمیتوانند راهی را باز کنند شهدا با تقدیم خون خود و با یک حرکت احیاگر این مسیر را باز میکنند.
هاشمی ضمن بیان اینکه خود را مدیون خون شهدا میدانیم، گفت: خون شهید در هر عرصه ای اثر خود را بر جای خواهد گذاشت و جامعه را از وجود خودش بهره مند خواهد کرد.