آخرین اخبار:
کد خبر:۴۱۰۹۹۶
یک استاد دانشگاه:

توسعه اقتصادی در یک منطقه، به بهبود روابط قومیت‌ها کمک خواهد کرد

یک استاد دانشگاه تاکید کرد: توسعه اقتصادی در یک منطقه به بهبود روابط قومیت‌ها کمک و کلیشه‌های قومی و مذهبی محلی افراد را کم می‌کند.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، مجید حیدری امروز در کنفرانس ملی- دانشجویی توسعه که در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، با اشاره به این‌که بین مناطق مرزی و مرکزی یک عدم توازن به لحاظ توسعه وجود دارد، گفت: در سال ۸۹ مجلس منطقه ویژه آزاد تجاری را برای شهرستان بانه تصویب کرد و همین مسئله سبب شد این منطقه رونق یابد.

 

وی با اشاره به اینکه مناطق ویژه اقتصادی محدوده‌های حراست شده هستند، ادامه داد: افرادی که در این مناطق فعالیت می‌کنند از تسهیلات مالیاتی برخوردار هستند همچنین برای تولید کنندگان نیز تسهیلاتی در نظر گرفته شده است.

 

این استاد دانشگاه یادآور شد: تشدید گرایش سفر از مناطق مرکزی کشور، افزایش تعامالات اقتصادی اهل  تشیع و اهل سنت از جمله پیامدهای فرهنگی و اجتماعی این مسئله است بنابراین افزایش سفر به این منطقه تنها پیامدهای اقتصادی ندارد.

 

حیدری افزود: اصلاح تدریجی تصورات قالب در اهل سنت و اهل تشیع و توسعه اقتصادی منطقه از جمله مسائلی است که منجر به افزایش انسجام اجتماعی، قومی و مذهبی در آینده می‌شود.

 

وی ضمن بیان این مطلب که توسعه اقتصادی باعث می‌شود احساس محرومیت اقتصادی کاهش یابد، گفت: توسعه اقتصادی در یک منطقه به بهبود روابط قومیت‌ها کمک می‌کند و کلیشه‌های قومی و مذهبی محلی افراد را کم می‌کند.

 

رسانه‌ها عاملی در جهت خانه نشین شدن برخی فضاهای فرهنگی شدند

 

در ادامه این جلسه مهری بهار بیان کرد: توسعه فرهنگی باید در مسیر بومی و تاریخ ایرانی قرار گیرد و برای رسیدن به این نوع توسعه باید این توسعه منطبق با اصول اسلامی خودمان باشد.

 

وی قهوه خانه‌ها را یکی از فضاهای بومی و تاریخی کشور دانست و گفت: در این فضا دغدغه‌های اجتماعی و فرهنگی به وجود می‌آید؛ اما متاسفانه یک سری عوامل بودند که این فضاهای تاریخی و بومی را خانه نشین کردند.

 

عضو هیات علمی دانشگاه تهران، مهمترین علت خانه نشین شدن این فضاهای بومی را رسانه‌های دیداری و شنیداری برشمرد و گفت: برای اینکه این فضاها بار دیگر احیا شوند، حوزه‌های عمومی باید کارکرد خود را احیا کنند و از شکل سنتی و فانتزی درآیند.

 

بهار تاکید کرد: احیای این فضاها باید از حوزه‌های سازمانی و دولتی خارج و به دست فرهنگ دوستان سپرده شوند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار