به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» عبدالمجید شریفزاده ضمن انتقاد از وضعیت قطع مستمری هنرمندان پیشکسوت صنایع دستی توسط وزارت فرهنگ و ارشاد گفت: طبق مصوبه دولت قرار بوده است هنرمندان پیشکسوت صنایع دستی، همانند هنرمندان زیرمجموعه وزارت ارشاد در طرح تکریم ثبتنام کنند و مبلغ ناچیزی به عنوان مستمری در اختیارشان قرار بگیرد. چون این هنرمندان معمولاً پیر و ناتوان و حتی بیمار هستند و از هیچ جای دولتی، حقوق نمیگیرند اما ارزش و اعتبار هنری دارند و عمر خود را در راه اعتلای فرهنگ و هنر ایران سپری کردهاند.
مدیرکل توسعه و ترویج هنرهای سنتی معاونت صنایع دستی کشور با بیان اینکه میانگین مستمری که به هنرمندان پیشکسوت صنایع دستی و هنرهای سنتی تعلق میگرفته، 100 هزار تومان بوده گفت: اگر همه این مبلغ را محاسبه کنید به سالی 370 میلیون تومان هم نمیرسد. من فکر نمیکنم، پرداخت این مبلغ برای وزارت ارشاد سنگین باشد؛ به همین خاطر درک نمیکنم چرا مستمری هنرمندان این حوزه را قطع کردهاند.
شریفزاده از اقدامات معاونت صنایع دستی برای حل مشکل مستمریگیران خبر داد و گفت: ما برای حل این موضوع نامه داده و ماجرا را پیگیری کردهایم اما هنوز به نتیجه نرسیدهایم. لذا امیدواریم مسئولان امر این موضوع را جدی بگیرند؛ خوب است هیئت دولت بداند که ما هم در این حوزه هنرمندانی داریم که باید علاوه بر هنرمندان زیر مجموعه وزارت ارشاد، مستمری بگیرند و بیمه شوند.
او همچنین بیان کرد: ما به وزارت فرهنگ و ارشاد اعلام کردیم که شما یک مصوبه دارید به نام طرح تکریم از هنرمندان و براساس این مصوبه از 60 تا 150 هزار تومان، مستمری به پیشکسوتان تعلق میگیرد حالا چرا این مبلغ به پیشکسوتان صنایع دستی که عمری را وقف معرفی فرهنگ و هنر این مرزوبوم کردهاند، پرداخت نمیکنید؟
شریفزاده همچنین مشکل اصلی هنرمندان صنایع دستی را مشکلات مالی دانست و افزود: متاسفانه ماهی 100 هزار تومان،برای هنرمندان صنایع دستی و هنرهای سنتی کارساز است نه هنرمندان تجسمی؛ بیشتر آنها که خدا را شکر به ماهی 100 هزار تومان، نیاز ندارند، اما در حوزه ما 100 هزار تومان یعنی زندگی؛ پس چرا وزارت ارشاد حقوق و مسمتری کسانی را قطع میکند که به این پول نیاز دارند. مگر دیواری کوتاهتر از صنایع دستی وجود ندارد.