کد خبر:۴۱۳۳۶۹
میرآخوری در گفتگو با«خبرگزاری دانشجو»:

ساختار متکی به نفت موجب تشکیل مافیای اقتصادی شده

دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران گفت: متاسفانه در خصوص مبارزه با تمام کارهای صورت گرفته شعاری بوده وساختار نظام اقتصادی متکی به نفت موجب تشکیل مافیای اقتصادی شده است.

مصطفی میرآخوری  در گفتگو با خبرنگار دانشگاه«خبرگزاری دانشجو»، درباره افزایش  بی رویه واردات گفت: در خصوص عوامل افزایش بیکاری می‌توان به چند عامل اشاره کرد. به عنوان مثال می‌توان به نبود ارتباطی منطقی میان صنایع، عدم ساختار منظم و منطقی در خصوص نظام دستمزد‌ها، عدم پرورش نیروی کار موثر با نیازهای کشور و استفاده از نیروی کار خارجی، واردات بی‌رویه کالاهای مختلف خارجی و روی آوری به نظام اقتصادی زود بازده و مصرفی اشاره کرد.

 

وی افزود: در میان عوامل فوق می‌توان واردات کالاهای خارجی را جز عوامل بسیار موثر در افزایش بیکاری دانست و البته از طرفی حل آن‌ها زمان بر نخواهد بود؛ علت این امر این است که عوامل دیگر جهت اصلاح با توجه به ساختاری بودنشان نیاز به یک برنامه بلند مدت دارند اما جلوگیری از واردات کالاهای مختلف و رجوع به کالاهای تولیدی داخلی در حوزه‌های مختلف، صنعتی، کشاوری، معدنی امری سهل الوصول است.


دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران گفت: در خصوص علت اینکه چه کسانی در زمینه واردات کالاهای مختلف تلاش می‌کنند باید به ساختار اقتصادی ایران توجه کرد. ساختار اقتصادی مبتنی بر نفت که منجر به این شده است که دولت هزینه‌های خود را از محل درآمدهای نفتی کسب کند، موجبات شکل گیری یک فساد گسترده‌ای را فراهم کرده است که شرکت‌های خصوصی و شخصیت‌های حقیقی و گا‌ها حقوقی که در خصوص فعالیت‌های اقتصادی با دولت همکاری می‌کنند مافیای اقتصادی را طرح ریزی کنند. این مسئله به روشنی در اخبار مربوط به واردات شکر نشان داد؛ همچنین باید گفت این اقتصاد نفتی دولت رانتیر را شکل می‌دهد که نهایتا خروجی آن فسادهای کلان مالی و اقتصادی است زیرا دولت رانتیر به واسطه ارتباطات مختلف برخی گروه‌ها و اشخاص که از رانت سیاسی برخوردار هستند، رانت اقتصادی آنان را تامین می‌کنند و در این میان متضرر تولید کننده، کارگر و یا کشاورز ایرانی و بعد از یک بازه زمانی نه چندان بلند مدت مردم هستند.


وی در پایان خاطرنشان کرد: متاسفانه در خصوص مبارزه با تمام کارهای صورت گرفته شعاری بوده است. در سطح فعالیت‌های دانشجویی اکثر قریب به اتفاق تشکل‌های دانشجویی سطح فعالیت خود را در برگزاری یک تجمع و یا پخش یک بیانیه محدود کرده‌اند و یا در سطح مسئولین کشور، همه مسئولین جمله کلیشه‌ای «باید با فساد اقتصادی مبارزه کرد» را تکرار می‌کنند که قطعا هیچکدام تاثیری بر وضعیت کنونی کشور نخواهد گذاشت. البته برای خروج از این وضعیت نگران کننده تولید کنندگان نیز باید وارد میدان شده و با افزایش سطح کیفیت محصولات از یک طرف و افزایش تولید به گونه‌ای پاسخگوی نیاز مصرف کنندگان باشد از طرف دیگر راه را برای ورود کالاهای خارجی سخت کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار