به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، به نقل از «پایگاه خبری دانشجویان بیدار»، طبق مصوبه مجلس شوراي اسلامي از ابتداي سال 90 آموزشکده ها و دانشکده هاي فني و حرفه اي از زير مجموعه وزارت آموزش و پرورش خارج شدند و زير مجموعه وزارت علوم قرار گرفتند با اين وجود هنوز مشکلات عديده اي بر سرراه دانشجويان فني و حرفه اي به دليل نبود رديف اعتباري مستقل قرار دارد.
برخوردار نبودن از سرانه دانشجويي، فضاي آموزشي نامناسب، تعويق در پرداخت حق الزحمه مدرسان و وضعيت مبهم ارتقاي مرتبه علمي مدرسان را بايد ازجمله مشکلات جامعه دانشگاهي فني و حرفه اي استان دانست.
در اين زمینه با محمد يوسفي طبري، رئيس آموزشکده و دانشکده فني دارالفنون پسران بجنورد به گفتگو نشستیم.
اکنون چند دانشجو در دانشکده دارالفنون پسران بجنورد مشغول به تحصيل هستند؟
۱۴۰۰ دانشجو در هشت رشته در مقطع کارداني و سه رشته در مقطع کارشناسي در دوره هاي روزانه وشبانه دانشکده دارالفنون پسران بجنورد مشغول به تحصيل هستند.
همچنين دو رشته تحصيلي نقشه برداري و شهرسازي در مقطع کارداني هم براي سال تحصيلي 95-94 راه اندازي مي شود و 40 دانشجو در مهرماه و 40 دانشجو در بهمن ماه در هريک از اين رشته ها امسال پذيرفته مي شوند.
وضعيت آموزشکده ها و دانشکده هاي فني استان چگونه است؟
متاسفانه آن چه که دانشجويان دانشکده و آموزشکده هاي فني به عنوان سرانه دانشجويي دريافت مي کنند يک چهارم سرانه ديگر دانشجويان دانشگاه هاي دولتي است و اختلاف فاحشي ميان سرانه دانشجويان فني و حرفه اي با دانشجويان ديگر است که 215 هزار دانشجوي 170 دانشکده و آموزشکده فني را دچار مشکل کرده است.
پايين بودن سرانه دانشجويي موجب مي شود در تجهيز کارگاه ها و ارائه خدمات به دانشجويان عقب بمانيم. در سفر اخير اعضاي کميسيون آموزش و بودجه مجلس شوراي اسلامي اين موضوع را مطرح کرديم.
همچنين يکي از انتظارات ما تبديل وضعيت مدرسان از مرتبه مربي به هيات علمي با توجه به شرايط خاص دانشکده هاي فني و حرفه اي است که هنوز آيين نامه آن در حال تدوين است متاسفانه مدرسان دانشکده از تبديل وضعيت نشدنشان ضرر مي کنند.
وضعيت بدهي دانشکده دارالفنون پسران بجنورد به مدرسان چگونه است؟
150 مدرس مدعو داريم که فقط دو نفر از آن ها رسمي هستند و حقوق بقيه آن ها را بايد دانشکده پرداخت کند که تا قبل از عيد بدهي هايمان به آن ها را پرداخت کرديم و توانستيم با تدبير حداقل حق الزحمه ها را پرداخت کنيم.
البته بايد گفت که 85 درصد نيروهاي دانشگاه هاي دولتي رسمي و 15 درصد قرار دادي هستند؛ اما در آموزشکده و دانشکده هاي فني و حرفه اي اين موضوع بر عکس است و به همين دليل بخشي از هزينه ها بابت اين موضوع صرف مي شود و اميدواريم دولت نگاه ويژه اي به کمبود کادر اداري و تبديل وضعيت نيروهاي دانشکده هاي فني و حرفه اي داشته باشد.
موضوع انتقال اموال منقول و غير منقول آموزش و پرورش در اين دانشکده ها به کجارسيد؟
طبق قانون برنامه پنجم توسعه از آذرماه سال 89 اموال منقول و غير منقول آموزش و پرورش که در اختيار دانشکده ها و آموزشکده هاي فني و حرفه اي بود بايد به وزارت علوم که اين دانشکده ها به زير مجموعه اين وزارتخانه پيوستند، انتقال يابد اما متاسفانه تاکنون اداره کل آموزش و پرورش استان از اين موضوع سر پيچي کرده و مدعي است که به اين فضا ها و اموال نياز داريم.
در حالي که اين موضوع بارها در جلسات متعدد با حضور نمايندگان حقوقي و رئيس دانشگاه بجنورد به عنوان نماينده وزير علوم در استان بررسي شد؛ اما مسئولان اداره کل آموزش و پرورش با وجود آن که اکنون در سال آخر برنامه پنجم توسعه هستيم از صورت جلسه کردن انتقال اموال خودداري مي کنند.
اکنون آموزشکده ها و دانشکده هاي فني پسران دارالفنون و دختران انقلاب بجنورد و آموزشکده هاي فني شيروان و جاجرم همين وضعيت را دارند و فقط اداره آموزش و پرورش مانه و سملقان براي آموزشکده فني اين شهرستان صورت جلسه انتقال اموال را انجام داده است.
براي سال تحصيلي آينده چه برنامهاي داريد و چه خبري براي دانشجويان داريد؟
فضاي آموزشي، اداري و کارگاهي در سايت تخته ارکان با ۸۵۰۰ متر مربع بنا در حال احداث است که 93 درصد پيشرفت فيزيکي دارد؛ اما به يک ميليارد تومان ديگر براي پرداخت طلب پيمانکار اين پروژه ها نياز داريم و با استانداري و فرمانداري براي اختصاص ۳۰۰ ميليون تومان براي آسفالت جاده منتهي به دانشکده تلاش کرديم.
همچنين مجوز بند ۲۱۵ را براي ايجاد ساختمان دانشکده جديد با زير بناي ۷۹۰۰ متر مربع شامل مجتمع فرهنگي، آمفي تئاتر، کتابخانه و کارگاه گرفتيم که تا پايان سال 94 به بهره برداري مي رسد.
برنامه داريم تا ساختمان آموزشي دانشجويان کارداني را از کارشناسي تفکيک کنيم، ساختمان اداري به مساحت ۳۰۰ متر مربع در حال احداث است و در سفر رئيس جمهور درخواست مجوز احداث مجتمع ورزشي و مسجد را مي دهيم که با اين پروژه ها حداقل نياز دانشکده فني پسران بجنورد تا 50 سال آينده برطرف مي شود.
همچنین درخواست ارتقاي آموزشکده و دانشکده فني دارالفنون به دانشکده را به وزارت علوم داديم که مهر ماه شاهد نصب تابلوي دانشکده بر سر در ساختمان آموزشي خواهيم بود.