به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، امیرسرتیپ احمدرضا پوردستان فرمانده نیروی زمینی ارتش با حضور در صحن علنی به مناسبت سوم خرداد، در ابتدا با گرامیداشت یاد شهدایی که عزت، استقلال، عظمت و آبرو را برای نظام به ارمغان آوردهاند به ویژه شهدای گرانقدر عملیات شکوهمند بیتالمقدس از لاریجانی برای دعوت به مجلس شورای اسلامی تشکر کرد.
وی در ادامه با اشاره به این که عملیات بیتالمقدس عملیاتی بود که منجر به آزادسازی خرمشهر شد، گفت: بدون تردید عملیات بیتالمقدس در مقایسه با عملیاتهای 8 سال دفاع مقدس از ویژگیهای منحصر به فردی برخوردار است که آن را از سایر عملیاتهای دیگر متمایز میکند.
فرمانده نیروی زمینی تصریح کرد: عملیات بیت المقدس عملیاتی بود که از دهم اردیبهشت ماه سال 61 آغاز و تا سوم خرداد همان سال ادامه پیدا کرد و سرانجام به اشغال 19 ماهه خرمشهر پایان داد.
امیر پوردستان در ادامه با اشاره به ویژگیهای عملیات بیتالمقدس افزود: بسیاری از چهرههایی که اکنون در مجلس حضور دارند در این عملیات فعالیت گستردهای داشتند.
وی بیان داشت: عملیات بیتالمقدس بعد از عملیات فتحالمبین انجام شد، عملیات فتح المبین در دوم فروردین سال 61 آغاز و به مدت 7 روز ادامه داشت و عملیات فتح المبین در شمال خوزستان و در منطقه دشت عباس انجام شد و تعداد کمی از یگانها در منطقه باقی ماندند و عمده نیروها به جنوب آمدند، خوزستان در آن منطقه توسط طراحان به سه قسمت شمال، مرکز و جنوب تقسیم شده بود.
فرمانده نیروی زمینی تاکید کرد: بلافاصله بعد از این عملیات عمده نیروهایی که در شمال خوزستان بودند به جنوب خوزستان آمدند و آماده عملیات بیتالمقدس شدند.
** پروژه عبور از رودخانه وحشی کارون در تاریخ جنگ بیسابقه بود
امیر پوردستان اظهار داشت: این زمان کوتاه برای آمادگی بسیار مهم است، افرادی که خود در یگانهای نظامی خدمت کردهاند میدانند جابهجایی نیرو چه میزان کار مشکلی است.
وی ادامه داد: عمده مشکلاتی که یگانهای نظامی دارند جابه جایی تجهیزات مهندسی نظیر تانکها، نفربرها به ویژه مهمات است و هم چنین این که این تجهیزات در کمتر از یک ماه این تجهیزات از شمال خوزستان به جنوب آن آمدند و کار شناسایی را انجام دادند.
فرمانده نیروی زمینی در ادامه تصریح کرد: در دهم اردیبهشت سال 61 به فاصله کمتر از یک ماه عملیات بیت المقدس آغاز شد که در طول دوران دفاع مقدس بیسابقه بود.
امیر پوردستان بیان داشت: یکی دیگر از ویژگیهای بیتالمقدس مداومت عملیاتی 24 روزه آن بود یعنی 24 روز شهید و زخمی دادن، 24 روز آب و غذا و مهمات نرسیدن، 24 روز زیر بمباران شدید بودن.
وی در ادامه افزود: البته با نگاهی به تاریخچه جنگ میتوان دید که عملیات کربلای 5 و والفجر 8 مداومت عملیاتی داشتند اما گستردگی کارشان مانند عملیات بیت المقدس نبود.
فرمانده نیروی زمینی گفت: شهید صیاد شیرازی میگفت در یکی از جلساتی که فرماندهان را احضار کردیم برای شروع عملیات آماده سازیم، تمامی فرماندهان اعلام میکردند که اسم ما دیگر لشکر و تیپ است زیرا
دیگر تیپ و لشکری باقی نمانده است انقدر شهید و زخمی دادهایم که واقعا توان عملیاتی از تمامی یگانها بریده شده است.
امیر پوردستان ادامه داد: با تمام این سختیها سربازان و فرماندهان ولایت مدار آماده بودند با همین تعداد کم هم عملیات بسیار سخت و سنگین را انجام دهند.
وی با اشاره به ویژگی سوم عملیات بیتالمقدس که عبور از رودخانه بود نیز تصریح کرد: امروز یکی از مباحث عمدهای که در دانشکده فرماندهی و ستاد به فرماندهان آموزش میدهیم و عملیات عبور از رودخانه مبحث سنگین و کلی است که امکان دارد تمامی عملیات را تحت الشعاع خود قرار بدهد و سبب شود ما نتوانیم عملیاتی را انجام دهیم.
فرمانده نیروی زمینی اظهار داشت: نمونه عملیات عبور از رودخانه را در عملیات محرم، فاو و والفجر 8شاهد بودیم در عملیات بینالمقدس یگانهای مهندسی 5 پل را بر روی رودخانه کارون که آن زمان به نام رودخانه وحشی کارون نامگذاری شده بود روانه کردند و 5 لشکر توانست از این پلها عبور کنند و واقعا یک کار بسیار تحسین برانگیزی بود که یگانهای مهندسی ارتش، سپاه و جهاد سازندگی آن را انجام دادند.
امیر پوردستان تاکید کرد: در طول جنگهای دنیا یک چنین کار عظیمی بیسابقه بوده که این حجم پول زده شود، این حجم نیرو بخواهد از آن عبور کند که این یگانها عبور کردند و به غرب کارون رفتند.