به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از ادارهكل روابط عمومي و اطلاعرساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، در حاشيه برگزاري سیودومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم اوقاف، همايش تجليل از بانوان فعال قرآني صورت گرفت كه در پي آن، صدیقه حجازی، مدیر کل امور زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، روز گذشته، دوم خردادماه با بانوان خارجي برگزيده اين همايش ديدار و گفتوگو كرد.
در اين ديدار كه محمدحسين هاشمي، معاون فرهنگي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي نيز حضور داشت،حجازي با تأكيد بر اهميت انتخاب بانوان برتر قرآني گفت: فعاليت اين سازمان حول محور فرهنگي و بينالمللي ميچرخد كه هدف آن ايجاد ارتباطات فرهنگي بين مردم ايران و ساير جوامع است، در اين راستا تلاش ما بر آن است تا زنان موفق ايراني به ويژه فعالان قرآني را به اقصي نقاط جهان معرفي كنيم.
مدیر کل امور زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، اظهار كرد: فعاليتهاي قرآني زنان ايراني بسيار گسترده است، امّا تا رسيدن به نقطه مطلوب فاصله زيادي داريم.
وجود حجمههاي فرهنگي كشورهاي غربي نسبت به اسلام
حجازي به ضرورت همكاريهاي قرآني ميان ايران و ساير كشورها، اشاره و تصريح كرد: در قالب وزارتخانه و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، فرصتهاي خوبي براي همكاريهاي فرهنگي و قرآني فراهم است، امّا مسئوليت مسلمانان به دليل حجمههاي فرهنگي كشورهاي غربي نسبت به جوامع و كسانيكه ميخواهند چهره غير واقعي از اسلام را نشان دهند، بسيار سنگينتر ميباشد.
وي در ادامه، افزود: وظيفه زنان مسلمان نسبت به مردان، سنگينتر است چراكه بايد اسلام حقيقي را به فرزندان خود معرفي كنيم؛ اميد است تا در اين فرصتهايي كه پيش ميآيد، زنان در حوزههاي ديني فعالتر از گذشته عمل كنند.
لزوم تبيين سبك زندگي قرآني در خارج از كشور
حجازي، به لزوم آموزش سبك زندگي قرآني اشاره كرد و گفت: سبك زندگي قرآني يكي از مباحثي است كه به وسيله سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به صورت تخصصي در خارج از كشور، تبيين و بررسي ميشود.
وي، ادامه داد: ما اين آمادگي را داريم كه در اين زمينه با اعزام اساتيد به خارج از كشور با مراكز ديگر همكاري كنيم.
حجازي، يكي از راههاي مؤثر بر مقابله با فرهنگ بيگانه، آشنا كردن فرزندان با فرهنگ اسلامي دانست و گفت: حفظ و قرائت قرآن نيكو و پسنديده است و جوانان ما بايد مفاهيم و شيوه زندگي براساس قرآن آشنا شوند، لذا براي اتفاق اين مهم بايد از شيوه، ابزارهاي مناسب و جذاب استفاده كنيم.
مدیر کل امور زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، افزود: فرزندان ما با تكنولوژي عجين شدهاند و ما نميتوانيم تكنولوژي را از زندگي آنان حذف كنيم، بلكه بايد براي توليد محتواي اسلامي اين تكنولوژيها تلاش كنيم وگرنه تكنولوژي با همان محتواي غربي به دست فرزندانمان خواهد رسيد.
وي پيشنهاد تشكيل بانك اطلاعاتي ويژه بانوان فعال قرآني در خارج از كشور را داد و گفت: بانوان غير ايراني كه در زمينه قرآن كريم فعاليت دارند، ميتوانند بانك اطلاعاتي از اهم دستاوردها و فعاليتهاي خود ايجاد كنند تا از اين طريق با سازمان اوقاف و بانوان فعال قرآني در اقصي نقاط جهان، ارتباط برقرار كنيد.
حجازي، با اذعان اينكه بي اطلاعي يكي از مشكلات جوامع مسلمان است، گفت: بزرگترين مشكل مسلمانان در وضعيت كنوني، فقدان وحدت واقعي ميان آنان است. جهان غرب دائماً با مطرح كردن پروژهها و طرحهاي گوناگون درصدد تقسيم كشورهاي مسلمان به واحدهاي كوچكتر است.
وي، با اشاره به ايجاد همكاري و همفكري ميان فعالان قرآني و نمايندگيهاي فرهنگي ايران در خارج از كشور، تأكيد كرد: از آنجايي كه وظيفه فعالان قرآني بسيار دشوارتر است، لازم است تا بانوان غير ايراني پس از بازگشت به كشور خود، از طريق نمايندگيهاي فرهنگي وابسته به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي يا پست الكترونيكي، تبادل، همكاري و همفكري داشته باشيم و اقدامات مؤثري با كمك يكديگر انجام دهيم.
در ادامه اين ديدار، بانوان فعال قرآني غير ايراني به معرفي فعاليتهاي قرآني خود در كشورشان پرداختند.