کد خبر:۴۱۳۹۹۱
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

بیماری ایدز خراسان در حقیقت یک ویروس نجیب است

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیماری که متاسفانه در خراسان به ایدز خراسان معروف گشته است در حقیقت یک ویروس نجیب است که تا ۹۵ درصد از بیماران خود را دچار به اختلالات عصبی می‌کند.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشحو» از مشهد، رضا بوستانی امروز در اولین همایش «تغییر نگرش به HTLV1 در دانشجویان و کارکنان بهداشتی» در تالار فردوسی جهاد دانشگاهی مشهد با بیان این نکته که این ویروس در بدترین شرایط تظاهرات عصبی از خود به نمایش می‌گذارد، گفت: در دهه اخیر در خصوص این بیماری علاوه بر تظاهرات عصبی نوعی تظاهرات عضلانی نیز دیده می‌شود.

 

وی ویروسHTLV1  را در حمله به اعصاب مرکزی بیمار بسیار فعال دانست و افزود: این ویروس هیچ قسمت از سیستم عصبی مرکزی بیمار را در امان نمی‌گذرد؛ اما در عین حال باید گفت ویرس HTLV1 ویروسی نجیب به شمار می‌رود.

 

عضو ستاد HTLV1 در خراسان رضوی با اشاره به مقایسه این ویروس با ویروس HIV به انتقاد از این برداشت پرداخت و گفت: در حالی که متاسفانه برخی این ویروس را به ایدز خراسان معرفی می‌کنند، باید گفت HTLV1 تنها دو تا پنج درصد از بیماران را درگیر تظاهرت عصبی که سخترین شرایط در این بیماری است، می‌کند.

 

بوستانی 95 درصد مبتلایان به این ویروس را در دچار شدن به تظاهرات عصبی مصون دانست و بیان داشت: اکثر مبتلایان به این ویروس ناقل بیماری هستند؛ اما به تظاهرات عصبی دچار نمی‌شوند.

 

وی ادامه داد: این ویروس نجیب است، زیرا ممکن است فرد به آن مبتلا باشد و تا پایان عمر اطلاعی از ابتلاء به این بیماری نداشته باشد.

 

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد معاینه فیزیکی را راه تشخیص ابتلا به HTLV1 دانست و ادامه داد: بیمار جهت پی بردن به این بیماری باید معاینه فیزیکی شود زیرا علائمی ظاهری از این بیماری وجود ندارد.

 

عضو ستاد HTLV1 در خراسان رضوی مهمترین علائم بیماری را ضعف در راه رفتن و تکرر ادرار دانست و گفت: بیماران مبتلا به این ویروس در مدت زمان‌های کوتاه نیاز به اجابت مزاح پیدا کرده و توان کنترل ادرار خود در زمان‌های کوتاه را ندارد.

 

بوستانی در پایان این بیماری را با بیماری MS متفاوت دانست و یادآور شد: در بیماری HTLV1 وجود ویروس بیماری در خون و مایع مغزی باید ثابت شود؛ اما در بیماریMS  اینگونه نیست و این مهمترین عامل افتراق این ویروس با بیماری MS است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار