به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، سردار حسین دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در اولین کنفرانس ملی مدیریت ریسک در زیرساختها که در سالن همایش مرکز ملی فضای مجازی برگزار شد طی سخنانی اظهارداشت: منظور از واژه ریسک یعنی اینکه ما با یک نوع عدم اطمینان مواجه هستیم. وقتی شرایطی که در آن قرار میگیریم برای ما شفاف و روشن باشد و تصمیمات ما نیز قابل پیشبینی و روشن باشد به این منظور است که ما در شرایط اطمینان قرار داریم.
وی افزود: نااطمینانی یعنی مواجه شدن با پیامدهای احتمالی که قابل پیشبینی نیستند.
وزیر دفاع با بیان اینکه میزان ریسکپذیری به معنی آن است که چقدر احتمال وقوع پیامد میتواند قابل پیشبینی باشد، تصریح کرد: از آنجا که محیط زیست بشر و زندگی انسانها و فعالیت سازمانها و مجموعههای سیاسی و هر پدیده اجتماعی همواره در حال تغییرات بوده که این تغییرات نیز جهشی است ما همواره با عدم اطمینان مواجه هستیم.
سردار دهقان با بیان اینکه یک اصل منطقی برای مواجهه با این عدم اطمینان لزوم آمادگی کامل برای جلوگیری از حوادث است، گفت:اگر احتمال یک حادثه به هر میزان که باشد به وجود بیاید اما پیامد آن حادثه بسیار بزرگ باشد ما باید آن حادثه را جدی تلقی کنیم و برای جلوگیری از آن اول آمادگی داشته باشیم. به معنای دیگر ما باید حداکثر تمهیدات را برای حداقل حوادث از قبل مهیا کنیم.
وزیر دفاع تأکید کرد: در فعالیت سازمانها و واحدهای سیاسی ما باید همواره تداوم برقرار امنیت و پایداری آن را به طور جدی در نظر گرفته و مورد توجه قرار دهیم.
وی ادامه داد: ما دنبال آن هستیم که همواره حرکتهای جهشی را همراه با امنیت و پایداری داشته باشیم و اگر مشکلی در فرآیند کاری به وجود آمد امکان ترمیم و پشتیبانی نیز وجود داشته باشد.
سردار دهقان با طرح این پرسش که ما چگونه باید از زیرساختهای عمومی کشور و توسعه ملی حفاظت کنیم، اظهارداشت: امروز به خصوص بعد از پایان جنگ سرد صورت جدیدی از تهدیدات رخنمایی میکند. تهدیداتی که به عنوان تهدیدات نرم تعریف می شوند که امروز فضای سایبر و فناوری اطلاعات در حوزه جنگ نرم مطرح است که با این روش مرزهای کشورها برداشته و محیطها کاملا فشرده میشوند.
وی تصریح کرد: این فضا و پیوستگی که به طور عام در تمام کشورها فراهم شده و چهره تهدیدها را تغییر داده که عملا باید برای مقابله با این تهدیدات زمینههای لازم فراهم شود.
وزیر دفاع ادامه داد: در جنگ کلاسیک هم مقصود اول از بین بردن زیرساختها بود ولی امروز بحث این است که کدام اقدام و عمل میتواند مثمرثمرتر باشد تا کسب موفقیت را افزایش داده و تأثیر عدم مقاومت طرف مقابل را کاهش دهد.
سردار دهقان با اشاره به فضای سایبر و فیزیکی در تهدیدات گفت: اگر یک ملتی بخواهد خودش را در مقابل تهدیدات حفظ کند باید قادر باشد تهدیدات حوزه زیرساختی خود را دفع کند.
سردار دهقان با طرح این سوال که چگونه میتوانیم زیرساختهای خودمان را در شرایط درگیری مصون نگه داریم، گفت: باید در اقدام اول هسته مرکزی زیرساختها را از هرگونه تهدید حفظ و صیانت کنیم. همچنین باید از پراکندگی و از امکان دسترسی خارجی به زیرساختها جلوگیری کنیم.
همچنین ما باید بیسیمهای پشتیبانی کاملی را به صورت فعال در حمایت از زیرساختهای کشور فراهم سازیم.
وزیر دفاع گفت: ما نیاز داریم در آیندهپژوهی به سمتی رویم که مشخص شود چه تهدیداتی در زندگی جاری و آینده ما وجود دارد که بر اساس آن زیرساختهای مورد نیاز را تعبیه و تأمین کرده و از نقاط حساس آن و با بکارگیری تمام اصول پدافند عامل و غیرعامل از سازمانها و مجموعههای سیاسی صیانت کنیم.