به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، آیت الله هاشمی رفسنجانی در ششمین کنگره بین المللی هپاتیت تهران که صبح امروز در مرکز بین المللی همایش های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد ضمن تشکر از حضور میهمانان خارجی در این مراسم اظهار داشت: از حضور تمامی کسانی که به خاطر تکنولوژی که بشریت را از یکی از سخت ترین مشکلات بهداشتی و درمانی نجات داده تشکر و قدردانی می کنم امیدوارم همکاری که از این کنفرانس شروع شد تقویت شود و ثمره تبادل اطلاعات را در منطقه ما و دنیا شاهد باشیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه ایران جزو قدیمی ترین کشورهای دنیا است که نقشی اساسی در تحول و پیشرفت پزشکی داشته است ادامه داد: اگر به گذشته دانش پزشکی برگردیم می بینیم که ایران در پیشرفت امروز پزشکی و تحول آن نقش اساسی و تاثیرگذاری داشته است بنده علاقه مند بودم در ایران یک روزی تکنولوژی تولید واکسن هپاتیت انجام شود.
وی افزود: بیوتکنولوژی در ایران پیشرفت بسیار خوبی داشته است و جوانان ما با علاقه این رشته را دنبال می کنند؛ در زمان جنگ چنین امکان و توفیقی برایمان پیش نیامد اما بعد از جنگ ما مقدمات تهیه تکنولوژی واکسن هپاتیت را در ایران فراهم کردیم.
هاشمی ادامه داد: در دوره ای که ملک زاده وزیر ما بود با دکتر فاضل به کوبا رفتند البته قبل از آن به غربی ها هم مراجعه شده بود اما آنان حاضر نشدند صنعت هایتکس را به ایران بدهند اما این کار را کوبایی ها انجام دادند البته این مسئله طول کشید و دلیل عمده اش این بود که کوبایی ها فکر می کردند فروش واکسن برای آنان سود اساسی دارد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: ما واکسن را در همان معامله از کوبا گرفتیم و از آنان هم تشکر می کنیم که در پیشرفت این صنعت مهم با ما همکاری کردند؛ در این مجموعه مهم که در ارگانیسم هر انسانی تاثیر دارد چند رشته پزشکی به هم گره می خورد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه از نظر ما این یک رسالت دینی است و اسلام بیش از همه ادیان آسمانی دیگر به دانش اهمیت داده است ادامه داد: مهمانان ما شاید کمتر بدانند اما اولین آیه ای که بر پیغمبر اکرم (ص) نازل شد دستور قرائت، نوشتن و تعلیم کار با قلم است که آن را مایه اصلی تعلیمات خودش قرار داده است.
وی ادامه داد: ایران در توسعه علوم نقش بسیار بزرگی داشته است قاعدتا کسانی که با تاریخ پزشکی سروکار دارند می دانند که تحول عمده دانش در غرب بعد از جنگ های صلیبی بود و این جنگ منطقه را آلوده کرد اما برای غرب بسیار مهم بود هر چند که آنان شکست خوردند و رفتند اما از منطقه ما دانش بردند دانشی که تمدن اسلامی آن را ساخته بود.
وی افزود: اسلام در جزیره العرب شکل گرفت و در آنجا کسانی که می توانستند بنویسند و یا بخوانند به اندازه انگشتان دست بودند اما به خاطر اهمیتی که اسلام به دانش می داد علم توانست پیشرفت کند.
آیت الله هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه علم بشر بی پایان است و بشر می تواند مسائل را با تحقیق و توسعه پیش ببرد گفت: در آن زمانی که تمدن اسلامی به خاطر وسعت آموزش در دنیای اسلام شکل گرفت آن زمان اروپایی ها در قرون وسطا بودند، قرون وسطا قرون سیاهی بود که سلطه تفکرات جامد و ارتجاعی کلیساها اروپا را در مرحله بربریت برده بود قبل از اسلام در ایران دانشگاهی به نام جندی شاپور بود که در منطقه خوزستان قرار داشت و در حال حاضر آثار ساختمانی از آن وجود ندارد اما دانشمندانی که از سایر کشورها مشکل پیدا کردند و فرار کرده بودند به ایران پناه می آوردند و در آنجا مورد استقبال قرار می گرفتند.
وی ادامه داد: دانشگاه جندی شاپور مجموعه عظیمی بود؛ بعداز اینکه اسلام منطقه را گرفت و دانشمندان را در پناه خود قرار داد یک دانشگاه نیرومند بین الملل به وجود آمد و زمانی که خلافت از مدینه به بغداد رسید بغداد از دانشمندان دعوت کرد و مرکز علمی بزرگی در آنجا شکل گرفت که همه کتب قدیمی تمام تمدن ها را به زبان عربی ترجمه کردند و مجموعه بزرگی از تاریخ جهان بشریت به صورت ترجمه شکل گرفت که قسمت عمده آن دانشمندان ایرانی بودند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: شخصیت های بزرگ پزشکی ایران مثل رازی ها و ابو علی سینا ها و خیلی دیگر در شکل گیری تحقیقات نقش بزرگی داشتند همان گونه که می دانید مرحله تحقیقات حدود 100 الی 150 سال بعد از ترجمه شروع شد آنچه که ما امروز در دنیا می بینیم قسمت اساسی آن نوشته ها و کتبی است که دانشمندان ایرانی نوشته اند و بعد اروپایی ها به اروپا بردند و کتاب های دانشمندان ایرانی را در دانشگاه هایشان تدریس کردند البته اروپایی ها هم خیلی کار و تحقیق کردند اما تا زمانی که قرون وسطا بود خیلی پیشرفت نداشتند ولی زمانی که فضا بازتر شد توانستند تحقیقات خوبی انجام دهند.
هاشمی اظهار داشت: در فضای بسته علم پیشرفت نمی کند اما در فضای آزاد پیشرفت علم سرعت می گیرد در اروپا نیز به همراه رنسانسی که به وجود آمد موفق شدند پیشرفت هایی را در دانش داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه استعداد در ژن های مردم ایران وجود دارد ادامه داد: بزرگترین دانشگاه حضوری غیر دولتی در ایران دانشگاه آزاد است و در حال حاضر یکی از دانشجویان دانشگاه آزاد رفسنجان ابتکار طراحی واکسن هپاتیت سی را انجام داده است اما هنوز این حرکت علمی در مرحله آزمایشگاه قرار دارد.
وی ادامه داد: در ایران زمینه پیشرفت همه علوم فراهم است و در سراسر دنیا دانشمندان ایرانی در حال فعالیت هستند تازه شرایطی پیش آمده که دولت کاملا آمادگی همکاری در زمینه های علمی را باز سایر کشورها دارد البته همان هایی که در گذشته مخالف آمدن فناوری هایتکس به ایران بودند الان هم مخالفند اما ایرانی ها از پایه کار را شروع می کنند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: سلول های بنیادی در اختیار دانشمندان ایرانی قرار دارند و می توانند کارهای بزرگی انجام بدهند؛ بیوتکنولوژی به سرعت در ایران در حال پیشرفت است امیدواریم این کنگره توفیقی را ایجاد کند که پایه گذاری همکاری های بین المللی میان ایران و جاهای دیگر باشد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان خاطر نشان کرد: امیدواریم از این سفرتان با اطلاعات کافی برگردید و بنده پیشنهاد می کنم از مراکز دانشگاهی ایران دیدن کنید و با دانشمندان ایرانی در همین مراسم گفتگو کنید من خودم در دولتم پایه گذار تکنولوژی هپاتیت بی در حد واکسن و هپاتیت سی در حد درمان بودم و الان که می بینم این به نتیجه رسیده است خوشحالم.
جالبتر اینه که همیشه رئیس جمهورا پوز چیزایی رو میدن که رئیس قبلی دستور ساختشو داده و ارث گزاشته تا رئیس بعدی اونو افتتاح کنه به اسم خودش...