کد خبر:۴۳۳۸۷۹
مدیر گروه واحد بیماری‌های واگیر در علوم پزشکی ایلام مطرح کرد

شعار سازمان جهانی بهداشت؛ «پیشگیری از هپاتیت به خود بستگی دارد»

مدیر گروه واحد بیماری‌های واگیر در علوم پزشکی ایلام گفت: شعار امسال سازمان جهانی بهداشت «پیشگیری از هپاتیت به خود بستگی دارد»، است و این مطلب موید این است که به راحتی می‌توان از ابتلا به هپاتیت پیشگیری کرد.
شعار سازمان جهانی بهداشت؛ «پیشگیری از هپاتیت به خود بستگی دارد»

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ایلام، محمدرضا میرشکاری روز گذشته در کارگاه «آشنایی با هپاتیت» با اشاره به اینکه ۳۸۵ میلیون نفر ناقل بیماری هپاتیت در جهان وجود دارد که ۱۷۰ میلیون آنها مبتلا به هپاتیت سی هستند، گفت: سالیانه بیش از یک میلیون نفر بر اثر بیماری هپاتیت فوت می‌شوند.

 

وی با بیان اینکه هپاتیت به التهاب و ورم کبد گفته می‌شود، ادامه داد: عواملی همچون ویروس آ، بی، سی، دی، تاثیر داروها و سموم شیمیایی و همچنین مصرف الکل‌ها باعث از بین رفتن عملکرد صحیح کبد شده و شرایط را برای مرگ زودرس شخص مبتلا به هپاتیت فراهم می‌کند.

 

مدیر گروه واحد بیماری‌های واگیر در علوم پزشکی ایلام با اشاره به اینکه آقایان در سه دهه‌ی اول زندگیشان به دلیل ارتباطات شغلی بیشتر از زنان در معرض ابتلا به بیماری هپاتیت هستند، بیان داشت: اما در دوران میان‌سالی نسبت ابتلا بین مرد و زن به توازن تقریبی می‌رسد، برنامه‌ریزی برای افراد ناقل بیماری و شناسایی بیماران هپاتیتی در کلنیک‌ها و بیمارستان‌ها از جمله برنامه‌هایی است که می‌تواند با آزمایش از مادران باردار و نوزاد و همچنین آزمایش و توجه به گروهی که با تیغ و سرنگ در ارتباط هستند به عنوان عامل پیشگیری نام برد.

 

میرشکاری ادامه داد: شعار امسال سازمان جهانی بهداشت «پیشگیری از هپاتیت به خود بستگی دارد» است که موید این مطلب می باشد که با وجود خطرناک بودن بیماری هپاتیت به راحتی می‌توان از ابتلای به آن پیشگیری کرد. مشخص کردن روز جهانی برای بیماری‌ها به این دلیل است که فرصتی فراهم آید تا اطلاع‌رسانی به مردم برای تحقق جامعه سالم در آینده فراهم شود.

 

وی با تاکید بر این که اگر بتوان اطلاعات عموم را افزایش داد به نحوی که منجر به تغییر نگرش آنها شود می‌توان شاهد مهار هپاتیت باشیم، بیان داشت: بهترین راه پیشگیری از ابتلا، انجام منظم واکسیناسیون است، گروه هدف در انجام واکسیناسیون کودکان زیر شش سال هستند که با دریافت واکسن در سه نوبت در مقابل بیماری ایمن خواهند شد، از ۲۵ سال گذشته تا کنون به صورت دقیق و پیاپی این واکسیناسیون انجام شده است.

 

مدیر گروه واحد بیماری‌های واگیر در علوم پزشکی ایلام به دو دستگی هپاتیت به صورت حاد و مزمن اشاره کرد و افزود: در وضعیت حاد هپاتیت، بیمار علائمی سرماخوردگی مثل تب، تهوع، استفراغ، درد شکم، تیرگی ادرار و زردی پوست را مشاهده می‌کند که بارزترین علامت در این مرحله زردی چشم فرد بیمار است، فرد بعد از چندی گمان می‌کند به سرماخوردگی دچار شده است؛ از طرف دیگر بیمار هپاتیتی که وارد مرحله مزمن باشد با علائم اختصاصی مثل ضعف، خستگی طولانی‌مدت و زردی همراه با خارش روبرو می‌شود که پیشرفت این علائم، نارسایی در عملکرد کلیه را در پی خواهد داشت.

 

میرشکاری گفت: ورود خون آلوده به بدن، تماس جنسی حفاظت نشده، استفاده از وسایل مشترک مثل تیغ، سرنگ، مسواک، تماس شغلی با ویروس بخصوص در میان پزشکان، پیراپزشکان، پرستار و سایرین، استفاده کنندگان از فرآورده‌های خونی مثل بیماران دیالیزی، پیوند اعضا، حجامت کنندگان، خالکوبی آقایان یا تتو در زنان از جمله موارد مهمی هستند که زمینه ورود ویروس هپاتیت را فراهم می‌آورد.

 

وی در ارتباط با راه‌های پیشگیری تصریح کرد: دریافت واکسن هپاتیت B در میان اعضای خانواده‌ی فرد مبتلا و گروه درمان که با ترشحات خون آلوده در ارتباط هستند و حتی افرادی که مرتکب رفتارهای پرخطر می‌شوند یا از فرآوردهای خونی استفاده می‌کنند لازم است، بنابراین به گروه‌هایی که با تیغ اصلاح یا لوازم آرایش در ارتباط هستند، افرادی که در اماکن غیر استریل اقدام به حجامت، سوراخ کردن گوش، تتو و خالکوبی می‌کنند توصیه می‌شود آزمایش شوند.


 
میرشکاری با تاکید بر این مطلب که درمان بیماری هپاتیت براساس بروز علائم صورت می‌گیرد؛ اما اصل کار در این زمینه پیشگیری و رعایت اصول بهداشتی است، تصریح کرد: کارشناسان بهداشت برای افرادی که در معرض ابتلا به هپاتیت هستند، سه نوبت واکسن ضد هپاتیت تجویز می کنند که اولی در نوبت مراجعه نخست، دومین واکسن دو ماه بعد از مراجعه اول و سومی شش ماه بعد از اولین مراجعه تزریق می‌شود.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار