به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» ازشیراز، آخرین روز از کنگره بینالمللی هپاتیت صبح امروز با حضور مهمانان خارجی به همت دانشگاه علوم پزشکی شیرازدر شیراز برگزار شد.
در این مراسم محمد هادی ایمانیه، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز ضمن تشکر از جوانان کشور که در عرصه هپاتیت تلاش می کنند، گفت: متوسط پنج درصد از مردم دنیا به هپاتیت B مبتلا هستند که شیوع آن بیشتر در آقایان و کودکان است.
وی با بیان اینکه در ایران به جز در بعضی استان ها مطالعات کافی و جدی در این زمینه صورت نگرفته است، افزود: شیوع این بیماری در زندان ها و افراد معتاد به دلیل ترزیق توسط سرنگ های آلوده بیشتر است که خوشبختانه در شیراز تا حدی کنترل شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: هپاتیت B بار مالی زیادی را به کشور تحمیل می کند که با اضافه شدن بار اجتماعی آن یک معضل است که باید رسیدگی شود.
در ادامه مراسم محمد مهدی گویا، مدیر کل مبارزه با بیماری های معاونت بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به کاهش شیوع این بیماری در کشور، افزود: هر چند شیوع این بیماری در کشور کاهش یافته است؛ اما در گروه خاصی این طور نیست و باید برای این گروه خاص که شامل معتادان تزریقی، زندانیان، زنان تن فروش و از این دست افراد است، اقدامات جدی انجام شود چرا که این افراد باعث شیوع این بیماری در جامعه می شوند.
وی بابیان اینکه از سال ۷۲ واکسیناسیون عمومی در کشور شروع شد، خاطرنشان کرد: باید برای کنترل این بیماری توسط مسئولین هدف گزاری شود و جمعیت پر خطر را شناسایی وبرنامه ریزی کرد.
گویا ضمن اشاره به هدف گزاری هایی که با توجه به تحقیقات دانشگاه های علوم پزشکی کشور انجام شده، افزود: هدف گزاری های ما به ترتیب این است که سیاستگزاران را متقاعد کنیم برای کنترل وصرف هزینه این بیماری، افزایش آگاهی مردم، حفظ جان افرادی که به این بیماری مبتلا می شوند، کاهش شیوع این بیماری وحفظ جان کارکنان بهداشتی که در معرض این بیماری هستند.
وی در ادامه گفت: برنامه کنترل هپاتیت باید در برنامه توسعه کشور ادغام شود.
کامران لنکرانی در این مراسم بابیان اینکه باید میان هپاتیت B و C تفاوت قائل شویم، افزود: در هپاتیت B هر چقدر هم افراد درمان شوند باز بیماری در زیر پوست آنها است اما هپاتیت C قابل درمان است.
وی ادامه داد: افرادی که دچارهپاتیت C هستنداغلب افراد معتادوتزریقی می باشند.
لنکرانی با اشاره به هزینه درمان این بیماری گفت: مهمترین مشکل، بحث هزینه داروهای نسل جدید است که دولت اگرقرار است از درمان این بیماران حمایت کند باید هزینه در مان آن رادر یارانه ها قرار دهد.
دراین مراسم سخنرانان ایرانی و خارجی دیگری نظیر، علی ملک حسینی، سامان نیک اقبال، موید علوی، بهنام هنرور،محسن دهقانی و محمد رضا فتاحی ازایران، ماریو ریزتو و ماریا رندینا از ایتالیا، پاسکال پینئواز فرانسه حضور داشتند.