به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، حسین سالار آملی در همایش «فرصت های بین المللی شدن دانشگاه ها» که امروز در تالار 17شهریور دانشگاه خوارزمی برگزار شد گفت: یک نگاه در خصوص مسائل هسته ای وجود دارد و آن این است که سانتریفیوژهای ir1 با یک سو آینده صنعتی ما را محقق نمی کند. لذا در این مذاکرات موضوع تحقیق و توسعه بر روی ماشین های پیشرفته ir6 با 10 سو و ir8 با 20 سو و تثبیت شده است و حق فردو کاملا محقق می شود و خطوط قرمز رعایت می شود.
وی افزود: نگاه دوم این است که در جریان علم و فناوری دنیا قرار نداریم و چرخه نوآوری در ایران شکل نگرفته است و این نگاه نیز نگاهی است که به توافقات وجود دارد.
رئیس مرکز همکاری های بین المللی وزارت علوم به شرایط پس از تحریم اشاره کرد و گفت: در حالت خوش بینانه در شرایط پساتحریم ورود تکنولوژی به کشور تسهیل می گردد و هجوم بنگاه های خارجی به میهن اسلامی مان اجتناب ناپذیر است و دانشگاه به عنوان یک بنگاه محسوب می شود.
وی در ادامه بیان داشت: ورود سرمایه های خودی ودیگران جهش خواهد داشت و البته مشکل DUAL USE وجود دارد و هم چنان این تحریم ها برقرار است DUAL USE تحریمی است که بر آزمایشگاه های بیوشیمی و آزمایشگاه های تخصصی وجود دارد.
سالار آملی با اشاره به مدل پیشنهادی توسعه علم و فناوری در شرایط پسا تحریم گفت: مدل NIS مورد نظر اکثر فعالان توسعه علم و فناوری می باشد که دارای شرایطی است که از آن ها می توان به نقش تعدیلی دانشگاه و مراکز علمی و فناوری اشاره کرد.
رئیس مرکز همکاری های بین المللی وزارت علوم به پنج گانه طلایی پسا تحریم تاکید کرد و گفت: جذب دانشجویان منطقه و کار روی نخبگان عراق و افغانستان وظیفه اصلی ماست کشوری که امروزه بورس می دهد برنده است نه آن کشوری که بورس می گیرد.
وی به انجام دوره های مشترک تحصیلی و تحقیقی اشاره کرد و گفت: ترجیحا با 200 دانشگاه برتر این دوره ها را خواهیم داشت و اخیرا آیین نامه ای در خصوص جذب دانشجویان منطقه توسط کمیته ای با حضور شریعتی نیاسر، صدیقی، حاج جباری و تسلیمی مصوب خواهد شد.
قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل در ادامه بیان داشت: پروژه های تحصیلی و تحقیقی مشترک با ایرانیان مقیم خارج از کشور از پنج گانه طلایی پسا تحریم به حساب می آید ما 7 پروژه تحقیقاتی با خارج از کشور تعریف کرده ایم که اعتبار آن را شورای ایرانیان خارج از کشور پرداخت و هم چنین 9 پروژه تدریسی در دست داریم.
سالار آملی در پایان خاطر نشان کرد: حضور شرکت های خارجی در پارک های فناوری از دیگر اهداف پسا تحریمی ماست و هم چنین صادرات کالا و خدمات دانش بنیان در برنامه های ما قرار دارد ما در سال 93 حدود 5 میلیون دلار صادرات کالا و خدمات دانش بنیان داشته ایم که 2 میلیون و 400 دلار از طرف پارک علم و فناوری خراسان صادر شده است.