زهرا احمدی، دانشجو ترم سوم رشته ریاضی دانشگاه ایلام در گفت و گو با خبرنگار « خبرگزاری دانشجو» در ایلام، نواقص مندرج در مذاکرات ژنو و لوزان را در دو طیف ارزیابی کرد و گفت: اشکالات مندرج در کلیات متن و ایرادهای موجود در ناظر بر جزئیات مطلبی هستند که نمی توان از آن ها چشم پوشید.
وی عدم تعادل در میزان داده ها و ستانده های مذاکرات را چشمگیر دانست و افزود: اگر بازگشت ۷ میلیارد دلار از پول خودمان، تعلیق تحریم خودرو، تعلیق تحریم قطعات هواپیما، تعلیق تحریم طلا و فلزات گرانبها، عدم اعمال تحریم جدید در شورای امنیت که هر روز نقض می شود را با حسابی سرانگشتی در مقابل تعهداتی که متقبل شده ایم مقایسه کنید، تشخیص عدم توازن و تعادل در مورد مذکور کار دشواری به نظر نمی رسد.
این دانشجو سیاسی دانشگاه ایلام با اشاره به بندهای چهارم و ششم عناصر گام نهایی تاکید کرد: صدور مجوز به غرب برای نظارت و دخالت در عملکرد مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان و درج کلمه خطرناک « نیازهای عملی»، نقض حاکمیت ملی ایران را در پی خواهد داشت.
احمدی اقدام به حمله نظامی از طرف آمریکا به ایران را کهنه، تکراری و مشتی اراجیف پوچ خواند و تصریح کرد: تاریخ شاهد گزافه گوهای آمریکا مبنی بر تهدید به حمله نظامی در ساعات و روزهای تعیین شده بوده است اما این گونه رفتارهای غیر دیپلماتیک تنها حکایت از خوی بی منطق و وحشی صفت استکبار دارد.
وی با مقایسه روند مذاکرات در دولت های احمدی نژاد با روحانی خاطرنشان کرد: با وجود تمام ایرادهایی که بر دولت نهم به ویژه در ۲ سال اخیر وارد بود اما ایستادگی جانانه احمدی نژاد در برابر استکبار و کشورهای مزدور صفت، نقطه قوت دوران ریاست جمهوری ایشان محسوب می گردد، مقام معظم رهبری ( مد ظل العالی) فرمودند: هر دولت نقاط قوت دولت پیشین را استمرار و بهبود بخشد، با وجود تمام گزافه گویی های سران استکبار، برخی مسئولان دولت یازدهم همچنان بر تعامل و اعتماد به غرب و مذاکره با آنان در موضع نوع برد- برد تاکید می ورزند، مسئولین و سیاسیون فراموش نکنند که پاسخ به تهدیدات و تحقیرهای غرب موجب افزایش قدرت بازدارندگی کشور در مقابل تهدیدات خارجی خواهد شد.
این دانشجو ترم سوم رشته ریاضی با ابراز تعجب از وادادگی تیم مذاکره کننده ایرانی تاکید کرد: امضا کردن هر معاهده ای که از خطوط قرمز نظام تجاوز کند صدمات جبران ناپذیری را بر ایران وارد می کند، متن این توافقنامه در حافظه تاریخی ملت ثبت خواهد شد، در خوشبینانه ترین حالت، آمریکایی ها در گام نهایی به دنبال به رسمیت شناختن برنامه هسته ای جمهوری اسلامی بر روی کاغذ و صدور فرمان مبنی بر امحای نیروگاه های هسته ای هستند.
احمدی با بیان این مطلب که؛ به میزان ۳ درصد رسانیدن غنی سازی هسته ای در حالی صورت گرفته است که ماهیت تحریم ها به قوت خود باقی مانده اند، ادامه داد: سوالی که مطرح می شود این است که در گام نهایی برای برداشتن تحریم ها چه امتیازاتی را باید متقبل شویم؟ بدون شک جمهوری اسلامی در پایان اجرای گام های پیش بینی شده، دارای یک شیر باعنوان «برنامه هسته ای» البته بدون یال، دُم و فاقد هرگونه اقتدار و استقلال خواهد بود؛ این همان چیزی است که غربی ها به مدت ده سال به هر دری کوبیدند تا به دست آورند و اینک به آسانی به آن نائل آمده اند.
وی مقبولیت عمومی مردم پس از توافقنامه ژنو را ماحصل جوسازی رسانه های وابسته به دولت دانست و تصریح کرد: با روشن شدن پنهان کاری های دولت، تبعات ناخوشایندِ ناشی از بی اعتمادی به روند مذاکرات در میان مردم آشکار شد.