به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، بابک نگاهداری افزود: سند راهبردی- عملیاتی زیباسازی شهر تهران در راستای تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص لزوم توجه به معماری و شهرسازی اسلامی بهویژه، ارتقاء هویت اسلامی نما و منظر شهری در تهران بهعنوان پایتخت و الگوی سایر شهرهای کشور در حال تدوین است.
وی تصریح کرد: راهبردها و سیاستهای مناسب و اثربخش جهت حرکت و جهتگیری بهسوی یک طرح آرمانی که مبتنی بر چشمانداز تهران در افق 1404 و اصول و ارزشهای شهر اسلامی-ایرانی هست و برنامههای عملیاتی و ضوابط اجرایی مرتبط با آنها از اهم خروجیهای طرح هستند.
رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران همچنین از تدوین نظام جامع مدیریت محیط زیست در شهرداری پایتخت خبر داد و گفت: شهر تهران نیز همانند بسیاری از کلانشهرهای دیگر جهان، از مشکلات فزاینده زیست محیطی رنج می برد. ذرات معلق و گازهای حاصل از فرایند احتراق و آلودگی صوتی تنها بخشی از مشکلات زیست محیطی شهر تهران را تشکیل می دهند.
وی افزود: رشد بی رویه جمعیت، تمرکز بیش از حد مراکز اقتصادی و صنعتی، ضعف زیرساخت های فنی، قانونی و فرهنگی و شرایط خاص طبیعی شهر تهران(به خصوص از بعد توپوگرافی) از جمله مهمترین علل پدیدآمدن مشکلات زیستمحیطی در این شهر است که به تدریج به چالش عمده ای برای سلامت و حیات اقتصادی و اجتماعی جامعه شهری تهران تبدیل گردیده.
رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران با اشاره به عدم موفقیت نهادهای مسئول در بهبود محیط زیست شهر عنوان کرد: یکی از بارزترین دلایل این ناکامی در عدم یکپارچگی و انسجام و ضعف ساختارهای موجود است.
نگاهداری ادامه داد: در واقع، نهادهای مختلف در این حوزه ؛ وظایف شفاف و مشخصی ندارند، همچنین از هماهنگی و همگرایی لازم برخوردار نیستند و در بسیاری موارد دچار موازی کاری می شوند.
وی با اشاره به همکاری مرکز مطالعات و ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهر تهران در تهیه سند راهبردی - عملیاتی ارتقاء مدیریت زیست محیطی شهرداری تهران گفت: ایجاد شفافیت در وظایف زیستمحیطی مجموعه شهرداری تهران به عنوان یکی از نهادهای مسئول در حوزه محیط زیست شهری، تبیین همپوشانیها و تشخیص تداخل مسئولیتها و اختیارات نهادهای درگیر، و ارائه راهکارهای مقتضی برای آن ها از مهمترین اهداف تهیه این سند است.