به گزارش گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»-یادداشت دانشجویی* ازصدر اسلام پیامبر عظیم الشأنمان و ائمه معصوم علیهم السلام تلاش کردند که مبانی اسلام را به بشریت آموخته و با تفکرات جاهلیت مبارزه کنند و هرگاه که شرایط فراهم دیدند به تشکیل حکومت اسلامی اقدام کنند.
هدف انقلاب اسلامی ایران نیزعمل به مبانی اسلام بخصوص در سطح جامعه یا به عبارتی در عرصه اجتماع بود که اگر از این مسئله چشم پوشی شود بعید نیست که عاشورایی دیگر رقم بخورد کما اینکه چه در بدو انقلاب و چه در هشت سال دفاع مقدس دیدم که چطور برای دفاع از اسلام و تفکرات انقلابی جوانان ما جنگیدند و دردانههای نظام به شهادت رسیدند.
لذا تغییر فرهنگ یک جامعه نیازمند وجود حکومتی است که بتواند با بستر سازی مناسب، به وسیله ی ابزارهایی که در اختیار دارد مانند تبلیغات از طریق رسانه، روزنامه ها، خبرگزاری ها و... ایجاد تحول فرهنگی در بطن جامعه کند، البته اینها منوط به این است که احکام اسلامی در جامعه پیاده شده و جامعه به سوی اسلامی تر شدن برود.
امروز جامعه اسلامی با تهاجمات فرهنگی دشمنان اسلام ناب محمدی (ص) مواجه است. دشمنی که به دنبال ضربه زدن به پیکر مقدس اسلام است و تنها راه نابودی مبانی اسلامی را کم رنگ کردن فرهنگ اسلامی و در نهایت نابودی آن در جامعه میداند. حال با این شرایط وظیفه ما مسلمانان علی الخصوص قشر دانشجو چیسست؟
ما به عنوان زنان مسلمان جامعه اسلامی ایران موظف هستیم که ابتدا اهمیت فرهنگ اسلامی را درک کنیم وسپس هجمههای فرهنگی را بشناسیم.
اهمیت فرهنگ
فرهنگ هرجامعه نشأت گرفته از عقاید آن جامعه می باشد و عقاید است که محرکی برای رسیدن آن جامعه به اهداف خود و یک عامل اصلی و تعیین کننده در رفتارهای فردی و اجتماعی کشور تلقی میشود.
با توجه بر اهداف دشمنان اسلام که در تلاش هستند تا هویت اسلامی و انقلابی ملت ما را نابود کنند باید بدانیم که فقط با نشانه گرفتن فرهنگ ماست که به نیت شوم خود دست پیدا خواهند کرد در نتیجه ما باید از هویت یکپارچه جهان اسلام دفاع کرده و نگذاریم فرهنگ حیوانی غرب چه در نگاهشان به خانواده و زن وچه در مسائل سیاسی جایگزین فرهنگ ناب محمدی شود و اینگونه بتوانند باتسلط بر فرهنگ ما اقتصاد وسیاست جامعه را نیز در دست بگیرند. ما برای اینکه بتوانیم فرهنگ کشور را به سوی اسلامی تر شدن ببریم باید به اصلاح فرهنگهای غلط پرداخته و به اصطلاح«سبک زندگی اسلامی» را در جامعه حاکم کنیم که این عزم ملی میخواهد برای ورود به عرصه جهاد فرهنگی البته لازم به ذکر میدانم که بگویم کار فرهنگی یا به عبارتی جهاد فرهنگی لازمه اش این است که ما اخلاق فرهنگی داشته باشیم.
اخلاق فرهنگی
ابتدا باید به خودسازی و تهذیب نفس پرداخت. هنگامی که توانستیم اخلاق خود را اسلامی کنیم آن گاه باید مروج اخلاق اسلامی در جامعه شویم که زمینه ای است برای اسلامی شدن فرهنگ جامعه وپیاده سازی سبک زندگی اسلامی و هرگز از یاد نبریم که اگر امام راحل (ره) توانست یک ملت را باخود همراه کند و یک کار فرهنگی عظیم انجام دهد حداقل 60 سال خود سازی کرده بودند.
نکته دیگر این است که برای کار فرهنگی کردن عزم ملی و یک رنگی و به قول رهبری در یک کلام «هم دلی و هم زبانی» لازم است. نه اینکه کار فرهنگی ما رنگ و بوی جناحی و این حزب وآن حزب به خود داشته باشد که در این صوت بعید میدانم که که بتوانیم به تکلیفی که به ما محول شده عمل کنیم و مطمئنا شکست خواهیم خورد چراکه رمز پیروزی یک ملت وحدت و یک دلی است.
نکته بعدی که لازم میدانم به آن اشاره ای بکنم حضور مستمر و البته جدی نیروهای جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی است که اگر این عرصه از نیروهای انقلابی و حزب اللهی تهی شود با امثال سینما های یأس ( جشنواره فیلم فجر) باید مواجه شویم.
در آخر باید گریزی به تأثیر فرهنگ بر سیاست زد
هرگز نباید تأثیر فرهنگ بر سیاست را نادیده انگاریم و باید بدانیم که این سیاست و اقتصاد است که از جانب فرهنگ خط دهی میشوند و از طریق فرهنگ سیاسی میتوان عرصه سیاست را تحت تأثیر فرهنگ جهاد، شهادت، مبارزه با استکبار و استقامت، قرار داد و در این صورت است که در برابر هجمه های دشمنان حاضر نمیشویم روی اسلام معامله کنیم و هیچ گاه به خاطر فشارهای اقتصادی و غیرذلک دست از مبارزه برنداشته و به اجرای احکام اسلامی می پردازیم.
به امید آن روزی که توانسته باشیم زمینه ساز ظهور حضرت مهدی موعود(عج) شده و اهداف جامعه مسلمین عملیاتی شده باشد. ان شاء الله به عنوان زنان مسلمان این مرز و بوم بتوانیم آنچه که در توان داریم را جزم کرده و با تمام قوا برای اجرایی ساختن سبک زندگی ایرانی اسلامی قدم برداریم.
الهام بیدی- دانشجوی کارشناسی فلسفه دانشگاه حکیم سبزواری
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.